Hållbarhet – Ski Unlimited

Hållbarhet

Vi älskar resor, natur och snö!  

Det är inte alltid en bra kombination, när resor lätt tär på miljön och i det långa loppet snötillgången. Vi vill dock göra vårt bästa för att utvecklas och bli mer hållbara – och då menar vi hållbara i alla aspekter – miljömässigt, socialt och ekonomiskt. Alla bitar behövs för att vår bransch ska kunna överleva. För vad vore vi utan snö och vacker natur? Vem vill jobba med oss om vi inte respekterar våra medmänniskor, såväl vår personal som de människor som lever på de platser vi besöker? Och självklart måste vi tjäna pengar för att överleva, men också se till att de pengar vi bidrar med genom våra samarbeten, hamnar på rätt plats.

Här är några saker som vi gör för att vara hållbarare:

Miljö

Vi försöker ständigt att förbättra oss och det är en pågående process och så här långt har vi kommit hittills för att tära mindre på vår miljö:

 • Vårt kontor sopsorterar och allt vårt kaffe och te kommer från ekologiska och rättvisa odlingar. Vi jobbar också på att alla städ- och diskprylar ska bli ”gröna”. Snart så…
 • Vi har valt att våra guider ska åka i Houdinis skidställ – det finns inget klädmärke i outdoorbranschen som satsar lika hårt på att vara miljöhjältar som dom. Vi älskar Houdini! Numera får guiderna också åka några fler säsonger i skidställen innan vi byter – för att de håller och för att miljön blir gladare då.
 • Vi fasar ut våra give-aways – inget mer ”onödigt” eller plastigt ska köpas in. 
 • Vatten på transferbussen – vi ber våra gäster att ta med egna och flergångsflaskor som de kan använda hela resan. Så länge destinationens kranvatten är OK vill säga, och det är det nästan jämt. Är ni med på den?
 • Vi har många leverantörer som är certifierade inom hållbarhet – såväl transportbolag som hotell och hela orter.  Vi hjälper dig som kund att få ett hållbart/hållbarare alternativ bland dina offerter!
 • Vi stödjer POW Sverige (Protect Our Winters), en lobbygrupp som kämpar för att lyfta miljöfrågan bland skidåkare och för att påverka branschen i rätt riktning. POW är en internationell rörelse och du kan läsa mer om den svenska falangen HÄR.
 • Vi klimatinvesterar för alla våra guiders flyg, alla kontorsanställdas flyg samt för våra kontorsplatser via Atmoz och deras Gold Standar-projekt och vi hjälper dig som kund att klimatinvestera för ert flyg.

Socialt

 • Alla våra anställda jobbar i en platt organisation med frihet under ansvar och mycket trivsel. Förutom att vi följer alla svenska lagar vad gäller anställning såklart.
  Alla våra guider skriver kontrakt innan de jobbar för oss, är försäkrade och får regelbunden utbildning.
 • I den mån det går så föredrar vi att jobba med lokala leverantörer vad gäller transfers, hotell och restauranger. Vi tar mer än gärna med våra gäster till de lokala producenterna av vin, ost eller vad det kan vara. Och vi samarbetar med lokala skidskolor, bergsguider och aktivitetsbolag. Det gör vi inte bara för att vara snälla. Det blir ju bäst så! Gästerna får bästa upplevelsen, pengarna stannar på orten som blir ännu bättre på att ta hand om oss nästa gång! Ärligt talat, vem vill ha svenskt kaffe på hotellet?!
 • Vi försöker verkligen att inte trängas vid de största sevärdheterna på de mest turistiga orterna. Det känns inte bara bättre så för lokalbefolkningen, utan också för oss som hellre bjuder på något lite mer oväntat!
 • Vi låter vår personal utvecklas genom utbildning. Även våra guider har varje år en utbildning med olika teman. År 2019 var temat Hållbarhet, på såväl guidernas årliga utbildning som ett par av våra gemensamma utbildningar på kontoret. Då har vi tagit hjälp av företaget Husstainability, som hjälpt Unlimited Travel groups hela koncern att lära sig mer om hållbarhet.

Ekonomiskt

 • Vi har en stabil och trygg ekonomi med moderbolaget Unlimited Travel Group i ryggen. Det gör att vi även klarar ekonomiska nedgångar och kan vara pålitliga mot våra kunder och leverantörer.
 • Vi föredrar att så långt det går jobba med lokala leverantörer så att pengarna stannar på orten.

På vår hemsida hittar du ett litet grönt löv vid vissa resor. Det är inte någon certifiering. Det är en hint om att du i denna resa/på denna destination kan hitta hotell/orter/aktiviteter som agerar för ett hållbarare resande  - alltså ett bättre val när ni ska resa! Fråga oss gärna om ni vill veta mer!

En av våra favoritdestinationer är svenska Järvsö. De är också en förebild vad gäller hållbarhet. Vi håller ödmjukt med om vad de skriver om sin resa mot en hållbarhets-certifiering:” Ingen destination kan vara hållbarast. Ingen destination kan ens vara hållbar. Men alla destinationer kan bli hållbarare”

Vad tycker du att vi borde göra mer? Ställ krav på oss! Berätta för oss vad ni vill och vad ni kan ”tulla på” för att få en hållbarare resa! Skriv till gabriella.hellman@skiunlimited.se, hållbarhetsansvarig hos Ski Unlimited och har genomgått en utbildning inom GSTC in Sustainable Tourism.

 


Några gröna val

 • Laax / Schweiz  

  Konferensresa Laax

  Endast 1,5 timme från Zürich hittar ni ett av Europas största och mest snösäkra skidområden – Flims Laax Falera. Med över 230 km pist finns här mycket att utforska. Ni kan välja mellan välpreparerade pister, som passar utmärkt för långa skärande svängar, parker för jibbing eller offpist av olika slag. Högsta skidåkning i området är Voralb glaciären på 3 018 meter över havet.

 • Gotland / Sverige  

  Konferensresa Gotland

  Du behöver inte resa långt för att uppleva något exotiskt. På Gotland går det snabbt att glömma vardagens måsten, koppla av och inspireras. Dessutom är utbudet av aktiviteter nästan obegräsat, här finns något för alla!

 • Järvsö / Sverige  

  Järvsö erbjuder varierande upplevelser året runt. Ni kan cykla downhill- och crosscountry, cykla i Järvsö Skills Park med pump tracks, dirt- och teknikområde. Gå sköna vandringar, paddla i forsen eller lära er mer om våra stora rovdjur på Järvzoo.

 • Åre / Sverige  

  Att Åre inte bara är en vinterdestination är nu för tiden ett välkänt faktum. Under snön döljer sig en fantastisk värld som måste upptäckas! Det spelar inte någon roll om du söker avkoppling och tystnad eller fart och fläkt, här finns något som passar alla.

 • Stockholms skärgård / Sverige  

  Skärgårdsweekend

  Den här helgen kommer ni få njuta av härligt umgänge, charmiga öar, livfulla hamnar såväl som välkända bryggor och god mat. I Stockholms skärgård finns över 24 000 öar att upptäcka och kryssa mellan med era segelbåtar.

 • Åre / Sverige  

  Åre är Skandinaviens mest internationella skidort, grundat 1909 och blev för ett par år sedan utsedd till en av världens bästa skidorter. Det var resemagasinet Condé Nast Traveller som rankade de tio bästa alpina turistmålen i världen och Åre placerade sig på denna lista. Det som lyftes fram var att Åre passar alla typer av skidåkare, har en bra afterski och ett stort utbud av aktiviteter utöver skidåkningen.

 • Järvsö / Sverige  

  Hälsinglands pärla

  Släpp loss kreativiteten och leklusten i Hälsingeskogarna. Sveriges andra alpina anläggning invigdes år 1937, vilket var en stor dag i Järvsö. På åttiotalet påbörjades utbyggnad av systemet och det utvecklas hela tiden till att skapa en skidort som har snötillgång tidigt på säsongen.

 • Hopfgarten / Österrike  

  Här i hjärtat av Brixental hittar du tyrolsk gästfrihet, utmärkta skidanläggningar och fridfulla bergsvyer, långt bort från trafikens buller. I Hopfgarten vandrar du längs mysiga pastellfärgade gator och vitkalkade gränder, förbi ett inbjudande litet torg och ståtliga alphotell som har lockat besökare till Tyrolen i hundratals år. Den här marknadsstaden vid majestätiska Hohe Salves fot är regionen Brixentals största kommun och ekonomiska nav.

 • Scheffau / Österrike  

  Den lilla byn Scheffau är en av de sju byarna som ligger vid foten av det vackra bergsområdet Wilder Kaiser i Tyrolen. Både sommar och vinter erbjuder området massor av aktiviteter förutom de storslagna vyerna.

 • Westendorf / Österrike  

  Westendorf är placerat på en solig platå mitt i Brixen-dalen, långt bort från trafikens buller. Den bildsköna byn är helt omgiven av berg och betraktas som länken mellan Österrikes två största sammanlänkade skidsystem, Skiwelt Wilder Kaiser Brixental och det kanske mer välkända Ski Area Kitzbühel/Kirchberg. Från Westendorf kan man alltså njuta av båda dessa områden.

 • Engelberg / Schweiz  

  I Engelberg kan ni åka skidor från Klein Titlis på 3 030 meter. På vägen upp i den roterande liften passerar ni ovanför den imponerande glaciären. Åker ni ända ner i dalen har ni en timme senare passerat några glaciärsprickor och gödselstackar och pisten avslutas abrupt vid en schweizisk afterski.

 • Trysil / Norge  

  Konferensresa Trysil

  Närmare och enklare än så här blir det inte att förlägga en skidkonferens i Norge. Trysil ligger bara 4 mil från Sverigegränsen och är Norges största skidanläggning och en av Skandinaviens mest välbesökta alpindestinationer.

 


Här kan du läsa mer om vårt hållbarhetsarbete

Samarbetspartners

Tågresor

Gör er resa grönare

Är ni intresserade av en resa anpassad just för er?

Att kontakta oss innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.