Konferensresor i Italien | Ski Unlimited

Italien

Vårt Italien är ett konstant tillstånd av förälskelse. Passionen finns hela tiden omkring dig, redo att slå till när du minst anar det. Den lurar i en välgjord pasta vongole vid Comosjön, frodas i en proffsigt fräst espresso stretto på pistrestaurangens uteservering, eller smyger sig sakta på under en magisk glaciärvandring med utsikt mot Mont Blanc. Vi är fullkomligt förförda av Courmayeur och har haft vår bas i Alperna där under flera års tid, men med oss ligger hela Italien för dina fötter.

  Alagna

  Alagna känt för sin lätt-tillgängliga offpistskidåkning i "freeriders paradise". Här trivs våra grupper bäst som gillar utmanande skidåkning i både skogsterräng och mer högalpin miljö.

  Cervinia

  Cervinia är Aostadalens högst belägna skidort med åkning i världsklass. Skidsystemet är sammankopplat med Zermatt och är ett av de största i Europa, tack vare den höga höjden är Cervinia mycket snösäkert. Här hittar man även några av Alpernas bästa pistrestauranger, där man kan avnjuta sin lunch i solen.

  Champoluc

  Inget är som Italien! Maten, människorna, stämningen och världens bästa kaffe i kombination med fantastisk skidåkning i Monte Rosa systemet – här kan man njuta i fulla drag.

  Comosjön

  Många italienska näringslivsmagnater och hollywoodstjärnor har en semesterbostad vid en av Europas vackraste sjöar, Lago di Como eller Comosjön. Här finns mysiga restauranger, kaféer och små butiker. Närheten till de vackra bergen runt omkring erbjuder flera möjligheter till vandring och det finns liftar som går upp till vandringsleder med fantastiska utsikter.

  Courmayeur

  Courmayeur är en av flera kända skidorter i Aosta-dalen. Byn ligger vid foten av alpernas högsta berg Mont Blanc och har sedan länge varit en av våra favoriter i Italien. Naturen är spektakulär med glaciärer och spetsiga bergstoppar på över 4000 meter.

  Gressoney

  Till Gressoney åker man för skidåkningen. Och för maten. Vi är ju ändå i Italien.Det finns många mysiga barer och restauranger, vilket gör den lilla alpbyn lämplig både för skidfantaster och företag som vill ha känslan av att ha hela byn för sig själva!

  Iseo sjön

  Sjön Lago Iseo, även om den är mindre i jämförelse med sina grannar Gardasjön och Comosjön, kompenserar rikligt med sin charm och unika skönhet. Här finner du en harmonisk balans mellan pittoreska orörda vikar, böljande olivlundar och välskötta vingårdar som sträcker sig över landskapet. Den här lilla pärlan i norra Italien är en fridfull oas bortom de vältrampade turiststråken.

  La Thuile

  La Thuile är en charmig Italiensk liten bondby i fransktalande delen av Aostadalen, just nedanför Lilla St Bernardspasset på gränsen till Frankrike. Byn La Thuile ligger på 1440 meter och tillhör ett av de mest snösäkra områdena i Alperna.

  Visst är det vackert med franska Rivieran - dess pulserande städer och vita stränder. Men endast en timme från Nice, på den italienska sidan, hittar ni fantastiska Ligurien.

  Sauze d'oulx

  Via Lattea i Piemonte – den perfekta kombinationen av italiensk tillbakalutad atmosfär med läcker mat och utsökt kaffe och fransk skideffektivitet!

Är ni intresserade av en resa anpassad just för er?

Att kontakta oss innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.