Konferensresa Alagna – Ski Unlimited

Konferensresa Alagna / Italien Freeriders paradise

Januari – Mars
Inget är som Italien! Maten, människorna, stämningen och världens godaste cappuccino - i kombination med fantastisk skidåkning. Alagna är känt för sin lätttillgängliga offpistskidåkning i "freeriders paradise". Här trivs våra grupper som gillar utmanande skidåkning i både skogsterräng och mer högalpin miljö. Förutom Alagna har man tillgång till skidåkning i Gressoney och Champoluc.

När

Alagna upplevs bäst under perioden januari - mars.

För vem

För den som söker oförglömlig åkning i helt orörd snö & vill avsluta dagen med after ski på en mysig bar med goda italienska tilltugg.

Missa inte

Varför inte lämna hotellet en natt och övernatta på någon av de mysiga hyttorna på berget? Se på den magiska stjärnhimlen och var garanterat först ut i backen nästa dag!

Skidområdet Monterosa Ski ligger i norra Italien, i ett av Europas högsta bergsmassiv: Monterosa. Massivet ligger på gränsen mellan landskapen Piemonte och Aosta, nordväst om Milano och gränsar till Schweiz. Folket här kallar sig ”Walser” och pratar - förutom italienska- en uråldrig tyska som kallas ”titsch” och som är i det närmaste obegriplig. Byn Alagna ligger på 1200 meters höjd över havet. Med skidåkning från 3550 meters höjd, innebär det en av Alpernas största höjdskillnader. Den lilla byn är en äkta bergsby och inte lika "turistig" som många andra alporter. Genuin och mysig, helt enkelt. 

Byarna Gressoney och Champoluc ingår också i skidområdet som består av tre dalar: Val Sesia, Valle di Gressoney och Valle d’Ayas. Skidåkningen ner mot Alagna kan vara mycket varierande och ”tuff”, men med det finns också långa härliga röda pister. Offpist-åkningen är en av de absolut bästa i hela Alperna, med obegränsade möjligheter till oförglömlig åkning i helt orörd snö. Vi rekommenderar varmt en dag med en lokal bergsguide som visar sitt berg. Allt efter väder, snötillgång och hur mycket ni mäktar med väljer er guide ut det bästa åt er.  Kanske är ni villiga att "earn your turns" och testa att gå på stighudar för att få ett extra magiskt åk i detta paradis?

Freeride Paradise - storslagen skidåkning

Monterosa Ski i Italien utgör ett omfattande skidsystem som sammanlänkar skidorterna Gressoney, Alagna och Champoluc. Här finner man välpreparerade pister som passar för all skidåkning och speciellt carving, samt ett brett utbud av restauranger i solen och caféer av högsta kvalitet.

För entusiasten av offpist-åkning erbjuds även fantastiska möjligheter. Den moderna liften "Indren Funifor", som togs i bruk år 2010, binder samman "Passo Salati" (2 970 m ö.h) med Indren-glaciären (3 275 m ö.h), vilket öppnar upp för imponerande offpist-åk ner mot både Gressoney och Alagna.


Aktiviteter utöver skidåkning

Isklättring

Vill ni prova på fler äventyrliga aktiviteter, så kan vi rekommendera isklättring med egen guide på både nybörjarnivå som för er som redan är experter. Guiderna tar er med till de lokala isfallen och instruerar i utrustning och teknik för att ni ska känna er trygga och även för ge er en äventyrsrik dag. Ni får en spännande och unik upplevelse i de sagolika isfallen.

Vinprovning på byn

Tillbringa en eftermiddag med en gudomlig vinprovning samt lokala ostar och charkuterier på byn. Alagna ligger i Piemonte, på gränsen till Aosta och omgärdas av vinkullar där bland annat den kända Nebbiolodruvan odlas. Ni kommer även att få smaka på de lokala sorterna som produceras i de närliggande dalarna.

Spa för stela leder

I Alagna finns även möjligheter att besöka ett spa för att mjuka upp stela skidåkarleder. Unna er ett dagsbesök exempelvis på Acqua Bianca wellness & beauty spa och välj där bland flera olika sorters hud- och kroppsbehandlingar samt olika bastur. Ett dopp i den varma utomhuspoolen under ett snöfall ligger högt på listan. 

Boenden

  • Hotel Monterosa

    Alagna är en riktig alpby som grundades på 1200-talet. Små kullerstensgator, en fridfull atmosfär och några, men mycket bra, restauranger och barer ger byn dess karaktäristiska charm. Hotel Monterosa ligger centralt i byn med bara 150 meters gångavstånd till linbanan Pianalunga som tar er upp i skidområdet. Hotellet byggdes 1865 och är det därmed det första hotellet i Alagna.

    Numera drivs hotellet av våra vänner Lottie och Johan som kommer ta väl hand om er. På hotellet finns lounge, bastu och ett uppvärmt skidrum. I närheten kan man gå till vinbaren An Bacher, pizzerian Dir Und Don, äta middag på mysiga restaurangen Montagna Di Luce eller på traditionella autentiska restaurangen Bar Unione.

  • Hotel Cristallo

    Hotel Cristallo är centralt beläget i Alagna. Hotellet ligger i centrum av byn med ca 500 meters gångavstånd till liften som tar er upp i skidområdet. På vägen hem från liften passerar ni förbi flera mysiga barer där man kan slinka in för en after ski med goda italienska tilltugg. 

    Hotellet erbjuder stort spa- och relaxutbud, gym, loungebar och restaurang. Det finns även skidförvaring med pjäxvärmare.

Är ni intresserade av en resa anpassad just för er?

Att kontakta oss innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.