Konferensresa Alagna – Ski Unlimited

Konferensresa Alagna / Italien Freeriders paradise

Januari – Mars
Inget är som Italien! Maten, människorna, stämningen och världens godaste cappuccino - i kombination med fantastisk skidåkning. Alagna känt för sin lätt-tillgängliga offpistskidåkning i "freeriders paradise". Här trivs våra grupper bäst som gillar utmanande skidåkning i både skogsterräng och mer högalpin miljö. Förutom Alagna har man tillgång till skidåkning i Gressoney och Champoluc.

När

Alagna upplevs bäst under perioden januari - mars.

För vem

För den som söker oförglömlig åkning i helt orörd snö & vill avsluta dagen med after ski på en mysig bar med goda italienska tilltugg.

Missa inte

Möjlighet till sagolik helikopterskidåkning. Till exempel flyga upp till Colle Ippolita på 4 285 möh, på gränsen mellan Italien och Schweiz.

Skidområdet Monterosa Ski ligger i Norra Italien, i Europas högsta bergsmassiv: Monterosa. Landskapet heter Piemonte, och är beläget nordöst om Aostadalen, nordväst om Milano och gränsar till Schweiz. Folket här kallar sig ”Walser”. Många har tyska som modersmål - en tyska som kallas ”titsch” och som är i det närmaste obegriplig. Byn Alagna ligger på 1200 meters höjd över havet. Med skidåkning från 3550 meters höjd, innebär det en av Alpernas största höjdskillnader. Byn är en äkta bergsby och turister var tills för några år sen inte helt vanliga här, än mindre svenskar. Men på senare år har fler hittat denna pärla.

Byarna Gressoney och Champoluc ingår också i skidområdet som består av tre dalar: Val Sesia, Valle di Gressoney och Valle d’Ayas. Skidåkningen ner mot Alagna är mycket varierande och ”tuff”, men med tillgång till långa härliga röda pister. Offpist-åkningen är en av de absolut bästa i hela Alperna, med obegränsade möjligheter till oförglömlig åkning i helt orörd snö. Därför tycker vi att ni ska åka hit, och vi föreslår att ni låter legenden och bergsguiden Sergio Gabbio visa ert sitt paradis. Han är infödd i dalen och oerhört erfaren. Vi vågar påstå att det är svårt att hitta en bättre guide. Allt efter väder, snötillgång och hur mycket ni mäktar med väljer han ut det bästa åt er. Här finns också möjligheter till sagolik helikopterskidåkning. Till exempel kan man flyga upp till Colle Ippolita, 4 285 möh, på gränsen mellan Italien och Schweiz. Härifrån har vi en fallhöjd på 2 685 m ner till Zermatt.

Boenden

  • Hotel Cristallo

    Hotel Cristallo är centralt beläget i Alagna. Hotellet ligger i centrum av byn med ca 500 meters gångavstånd till liften som tar er upp i skidområdet. På vägen hem från liften passerar ni förbi flera mysiga barer där man kan slinka in för en after ski med goda italienska tilltugg. 

    Hotellet erbjuder stort spa- och relaxutbud, gym, loungebar och restaurang. Det finns även skidförvaring med pjäxvärmare.

  • Hotel Monterosa

    Alagna är en riktig alpby som grundades på 1200-talet. Små kullerstensgator, en fridfull atmosfär och några, men mycket bra, restauranger och barer ger byn dess karaktäristiska charm. Hotel Monterosa ligger centralt i byn med bara 150 meters gångavstånd till linbanan Pianalunga som tar er upp i skidområdet. Hotellet byggdes 1865 och är det därmed det första hotellet i Alagna.

    Numera drivs hotellet av våra vänner Lottie och Johan som kommer ta väl hand om er. På hotellet finns lounge, bastu och ett uppvärmt skidrum. I närheten kan man gå till vinbaren An Bacher, pizzerian Dir Und Don, äta middag på mysiga restaurangen Montagna Di Luce eller på traditionella autentiska restaurangen Bar Unione.

Är ni intresserade av en resa anpassad just för er?

Att kontakta oss innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.