Konferensresor i Spanien | Ski Unlimited

Spanien

Spanien är alla frusna nordbors solfavorit och det är lätt att förstå varför. Fråga den som låtit sig bedåras av Altea, sökt paellans ursprung i Granada eller festat till gryningen i Barcelona. Vi på Ski Unlimited slår gärna ett slag för Costa del Sol, där du inom loppet av några timmar kan gå från skidbacken till badstranden. Visste du för övrigt att sanden från Afrika som blåser in över Sierra Nevada emellanåt färgar snön beige?

  Tycker ni om Barcelona men tycker att staden är något för stor, då kommer ni att älska Alicante. Alicante är Spaniens 11:e största stad med sina cirka 340’000 invånare. Här finns en stor blandning av aktiviteter och sevärdheter så som kultur, livsstil och arkitektur.

  Altea ligger på det Spanska fastlandet och i norra delen av Costa Blanca. Följer du Medelhavet österut kommer du till öarna Ibiza och Formentera. Drygt 1 timme norrut ligger Valencia och lika långt söderut Alicante.

  Costa Tropical är en av Spaniens vackraste kustlinjer, som sträcker sig från Nerja i väster till Almuñecar i öster. Kuststräckan, Costa Tropical, är uppkallad efter dess tropiska klimat som förutom sol och värme bjuder på underbara tropiska frukter som mango, avokado och papaya. Det dramatiska mötet mellan berg och hav är det som gör det så speciellt. Det faktum att man från land har en ljuvlig utsikt, både över havet och över bergen förälskar.

  Europas hetaste nöjesstad har direkt access till sandstranden och Medelhavet. Barcelona har det kompletta utbudet av äkta storstadspuls, ett rikt nattliv och bra shopping bland lyxbutiker och mer vanliga butiker längs med Passeig de Gracias.

  Andalusien är den perfekta kombinationen av pulserande städer, äventyr, kultur, vackra bergsbyar och ett dopp i Medelhavet, allt under en och samma resa. Andalusien är Spaniens sydligaste region och kallas bland annat för Porten till Europa. Här möts två kontinenter och två hav vilket bidrar till de kontraster som utmärker området. Morerna hade sitt starkaste säte här och präglade området under närmare 700 år. Mixen av de olika kulturerna gör sig påmind vart man än kommer.

  Mallorca betyder något för väldigt många svenskar. Redan för 60 år sedan började vi skandinaver gästa ön och svenskarna var de allra första som åkte till Mallorca på charterresa. Vi tar er bortom turiststråken och visar er vårt Mallorca.

  Den Andalusiska staden Ronda är vackert beläget på en hög platå bland bergen, ungefär 10 mil väster om Malaga. Det är en av Spaniens äldsta städer och har också en av landets finast bevarade tjurfäktningsarenor. Vacker, historisk och inte alltför stor, god mat, trevliga vingårdar och nära till spännande aktiviteter i naturen - en perfekt plats för er konferens!

  San Sebastian ligger vid kusten i östra delen av Baskien, nära gränsen mot Frankrike. Baskien är känt som ett litet matmecka, och San Sebastian är inget undantag. Här finns stjärnkrogar med mat och dryck i världsklass. Här möts ni av den oöverträffade skönheten i La Concha-bukten som fängslar alla som besöker staden, för att inte tala om den härliga naturen som bjuder in till aktiviteter. Välkommen på konferensresa till San Sebastian!

  Från Granada är det bara 33 kilometer upp till Sierra Nevadas skidort Pradollano. Byn ligger på 2100 meters höjd och från en av de högsta topparna ser man vid klart väder ut över Medelhavet och ända till Afrika. Med 1300 meter i fallhöjd finns det långa fina piståk och här blir det sällan liftköer eller trångt i backarna.

  När Romarna först kom till Spanien för över två tusen år sedan lät de bygga staden Subur. På just den platsen ligger nu Sitges längs med den vackra Medelhavskusten Costa Dorada. Sitges blev lyckligtvis inte exploaterad under 60-talets turistboom och är idag en vacker by med kullerstensgator och vacker spansk arkitektur.

Är ni intresserade av en resa anpassad just för er?

Att kontakta oss innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.