Konferensresor i Granada | Ski Unlimited

Konferensresa Granada & Gorafe / Spanien En kontinent i miniatyr

April – Oktober
Andalusien är en av våra absoluta favoritställen. En mer variationsrik resa får man leta efter. Här hittar man den perfekta kombinationen av pulserande städer, adrenalinpumpande äventyr, kultur, vackra bergsbyar och ett dopp i Medelhavet. Canyoning, jeepsafari i öknen, tapas & historiska Granada för att bara nämna några av våra favoriter. Vi visar er gärna våra bästa smultronställen.

När

Granada & Gorafe upplevs bäst under perioden april - oktober.

För vem

För de som vill ha en kontrastrik resa med möjlighet att kombinera aktiviteter på berg, hav & land samt boende på både stadshotell & i grottor.

Missa inte

Ett besök på Alhambra, bo på grotthotell & vandra Caminito del Rey är bara några saker ni inte får missa.

Vid foten av den mäktiga bergskedjan Sierra Nevada ligger Granada, en av Andalusiens åtta provinshuvudstäder. Granada med dess provins kan ses som en kontinent i miniatyr. Inom en timmes färdavstånd, från ett ojämförbart historiskt och kulturellt arv i Granada stad, når man skidåkning i Sierra Nevada, sol och bad på Costa Tropical, ökenturer i Guadix samt berg och grönlummiga dalar i Alpujarra. Missa inte spanska tapas och inte heller det sjudande nattlivet.

Är man här och i Spanien i allmänhet på hösten kan man plocka mandlar från träden, krossa dem med en sten och mumsa närodlade vilda mandlar. För att inte nämna färska fikon under hösten, här vill man bara ha ett eget fikonträd att ligga under med lagom armavstånd till frukten. Guuuuuud, så gott. Här erbjuds också vin, mat, frukt, oliv- provningar efter säsong. En härlig lokal tradition är också om du beställer ett glas på någon trevlig bar i Granada får du alltid en tapas på köpet, mums!

Ett äventyr i Andalusien

Andalusien är en fantastisk plats för äventyrliga aktiviteter med skönt väder och otroliga kontraster. Här följer några exempel på vad som varit uppskattat på våra tidigare resor hit.

Guadix vid Sierra Nevadas fot är en av Europas äldsta bosättningar med ett stort historiskt och kulturellt arv. Det mest karaktäristiska för området är dock dess grottbostäder – en boendeform som uppstod redan på stenåldern och som lever kvar än idag i modern och bekväm tappning. Här finns möjlighet att bo på det vackra grotthotellet Tio Tobas. Dessa grottor har tillhört familjen i århundraden och upphovsman till de första grottorna var just Tio Tobas (farbror Tobas). På kvällen tänder vi lägerelden och grillen. Nu väntar en utsökt middag i underbar miljö.

 

Gorafe är namnet på en by, men också på det spektakulära och fascinerande ökenlandskap som vi finner i området beläget nordost om Granada. Landskapet är otroligt dramatiskt och det kommer inte lämna någon oberörd. En vilda västern öken som är helt magisk och bör upplevas. I regn som i solsken. Här spelar man in Westernfilmer och det är inte omöjligt att se ett par ridande cowboys här.  Det är få som förväntar sig att uppleva något liknande i Europa! Vi kör i jeepar efter smala vägar och stigar, över flodbäddar och efter bergskammar. Det är en rutt och ett landskap som inte lämnar någon oberörd. Jättehäftigt! Vill ni inte köra jeep fungerar det också att vandra, cykla eller springa i detta varierande landskap.

 

Väl värt att besöka är också Alicún - ett poolområde där poolerna fylls med vattnet från termalkällorna, vilket gör att det alltid är en skön varm temperatur i vattnet. Här kan man bli serverad BBQ, paella eller laga sin egen mat om man så önskar. Varför inte passa på att avsluta dagen med att sova en natt i tält under stjärnhimlen? Missa inte den utsökta sangrian!

Canyoning - en heldagsaktivitet ni inte får missa! Sporten kombinerar allt från vandring, klättring och hoppning till simning och rappelering (när man firar sig ner för en klippa med hjälp av ett rep). Här finns det adrenalin hopp mellan 3-8 meter och på köpet får ni en magnifik naturupplevelse. 

Är ni mer sugna på vattenaktiviteter rekommenderar vi en tur till Costa Tropical, som ligger ungefär 45 min från Granada. Här kan man göra alla vattenaktiviteter som SUP, kajak, beach-camper och bada såklart.

Boenden

  • Hotel Carmen

    Hotel Carmen ligger i hjärtat av Granada och erbjuder en takterrass med utsikt över palatsområdet Alhambra. På takterrassen kan ni njuta vid utomhuspoolen eller ta ett glas i baren. 

    Hotellet är beläget på en charmig boulevard med gångavstånd till katedralen och omges av stadens mest exklusiva varuhus. Här kan ni även boka fina konferensutrymmen.

  • Grotthotellet Tio Tobas

    Grottbostäder är en boendeform som uppstod redan på stenåldern och som lever kvar än idag i modern och bekväm tappning.  

    Det vackra grotthotellet Tio Tobas har tillhört familjen i århundraden och upphovsman till de första grottorna var just Tio Tobas (farbror Tobas).

Är ni intresserade av en resa anpassad just för er?

Att kontakta oss innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.