Konferensresor i Costa Blanca | Ski Unlimited

Konferensresa Altea / Spanien Costa Blanca - "Den vita kusten"

April – Oktober
Altea ligger på det Spanska fastlandet och i norra delen av Costa Blanca. Följer du Medelhavet österut kommer du till öarna Ibiza och Formentera. Drygt 1 timme norrut ligger Valencia och lika långt söderut Alicante. Gör dagsutflykter till närliggande Jávea och staden Denia lite längre norrut. Området har en anrik historia och spår av de första romerska bosättningar som ägde rum här för över 2000 år sedan.

När

Costa Blanca upplevs bäst under perioden april- oktober.

För vem

För de som vill hålla samman gruppen & ha en stor variation av aktiviteter på både berg & hav. Här får ni också mycket för pengarna.

Missa inte

Den välförtjänta vackra utsikten ifrån berget Serra de Bèrnia efter en härlig vandring.

Regionen har turism som en viktig inkomstkälla men har samtidigt behållit sin autentiska spanska historia och det pittoreska bylivet. Kuststräckan är magnifik med omväxlande turkosblå paradisvikar och långa sandstränder, dessutom erbjuder Costa Blanca Europas kanske bästa året-runt-klimat. Maj har en medeltemperatur på 24 grader dagtid.

Havet kan gärna vara temat för vyerna, smakerna och äventyren på er nästa resa hit.


 

Gör er resa grönare

Vill ni resa mer klimatsmart? Vi på Ski Unlimited jobbar alltid aktivt för bättre och smartare val som gynnar vår miljö och skapar ett hållbart resande och för varje resenär skänker vi 10 kronor till POW – Protect Our Winters. 

Här kommer några tips på hur ni kan göra er resa till Costa Blanca lite grönare: 

Klimatkompensera flygresan
Välj ett hotell med miljömärkning
Välj vegetariska måltider

Aktiv avkoppling

Altea med sin omgivning bjuder in till aktiviteter på både berg, land och hav. Här följer några exempel på vad som varit uppskattat på våra tidigare resor hit.

Paddla kajak eller prova på SUP (stand up paddle board). Eller sätt på er shortsen och smörj in er med solskyddsfaktor och utmana varandra i er egna beach-kamp! Ni delas upp i lag som tävlar mot varandra i beachvolleyboll och strandfotboll, paddlar kajak och ser vem som håller sig kvar längst på en banana-boat! Lunch äter ni i form av tapas på stranden. Efter att en vinnare har korats kan resten av eftermiddagen ägnas åt att strosa runt i byn eller hänga kvar på stranden tillsammans med kollegorna.

Ge er ut på en vandring i den närliggande bergskedjan Serra de Bèrnia. När ni kommer upp på lite höjd får ni se ett fantastiskt panorama över kuststräckan. Efter ett par timmars hike smakar den välförtjänta lunchen extra gott. Eller varför inte testa klättring?

Segling är alltid en uppskattad aktivitet. Uppdelade i mindre grupper får ni uppleva den vackra kuststräckan glidandes över havet med segelbåtar. Med er har ni lokala guider som berättar om naturen, miljön och områdets historia. Här finns tid att umgås med våra kollegor och tillsammans skapa minnen som ni tar med er hem.

Boenden

  • SH Villa Gadea

    Ett elegant hotell beläget strax utanför Altea med härlig havsutsikt och lagunliknande pooler. Här finns 4 restauranger, ett fitnesscenter samt ett stort spa med en isgrotta och bubbelpooler. 

    Efter en dag fylld av aktiviteter kan ni njuta i lobbybaren till levande musik och en sommaröppen grillterrass med havsutsikt. 

  • Hotel Cap Negret

    Hotellet ligger 25 minuters promenad från Alteas centrum. Här bor ni i härliga ljusa rum med havsutsikt. 

    Hotellet har ett fint poolområde och egen utgång mot klapperstensstranden Cap Negret de Altea. 

Är ni intresserade av en resa anpassad just för er?

Att kontakta oss innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.