Konferensresor i Ronda | Ski Unlimited

Konferensresa Andalusien / Spanien Hänförande Ronda

Januari – December
En bit in från kusten i Andalusien ligger en av Spaniens äldsta städer, Ronda. Med sin hänförande utsikt från den höga platån och sina vackra byggnader så är det kanske också en av Spaniens vackraste?

När

Ronda passar bra året runt, med sin medeltemperatur på +20 grader.

För vem

Den historie-intresserade, den som gillar vackra vyer, gourmét-resenären och den sportige. Kort sagt - lite för alla!

Missa inte

Missa inte den mästerligt byggda bron som du sett Tjuren Ferdinand passera på sin kärra varje Julafton. Missa inte heller besöket på vingården i det gamla klostret eller lunchen hos tillverkaren av organiska olivoljor!

Utan att du kanske tänkt på det ser många svenskar Ronda varje julafton klockan 15:00. Ja just det, när Ferdinand gör entré. Det är när han färdas från Sevilla till Madrid som Ronda och dess berömda bro och tajo (ravin) skymtar förbi. Dags att se lite mer av denna vackra stad med sin hänförande utsikt och sina vackra byggnader!

I Ronda  finns något för alla – sport, natur, historia, kultur, superb mat och utsökta lokala viner. Och det är lätt att ta sig runt. Även om ert hotell  ligger precis vid ravinens rand så ligger det också centralt. Gångavstånd till centrum, gamla stan, sevärdheter, naturupplevelser, restauranger. Glöm onödiga transporter – på med sportskorna och spring, gå eller cykla! 

Här finns en lång rad vingårdar att besöka, och även olivodlingar där man kan smaka deras utsökta oljor. Vi tar er gärna med till våra favoriter, med personliga guider och underbara luncher. 

På vägen mellan Ronda och flygplatsen i Malaga passar det utmärkt med ett stopp vid Caminito del Rey. Det är en legendarisk vandring längs en ravin. Från början byggdes en väg högt uppe i ravinen för att arbetarna skulle kunna ha koll på och transportera material till vattenledningarna i ravinen. Sedan förföll vägen och ansågs ett tag som världens farligaste vandringsled, endast för galna äventyrare. 2015 renoverades hela leden och nu kan man gå säkert på nybyggda stigar/bryggor/broar - längs hela ravinen. En fantastisk och väldigt populär vandring som ni måste uppleva!

Aktiviteter

PROGRAMFÖRSLAG

Dag 1 - beachlife

Då dagarna före resan oftast är hektiska börjar ni er vistelse på bästa möjliga vis. Ha badkläderna redo i handbagaget för ni åker direkt från flygplatsen till stranden. Kan du tänka dig en bättre start än att få sparka av dig skorna, borra ner tårna i sanden och känna hur solen värmer i ansiktet?

Ni varvar ner, solar, badar och njuter av en lång, härlig lunch. Kanske börjar ni redan nu med grupparbeten på stranden? Efter lunch tar ni “siestabussen” till en magisk stad–Ronda!

Dag 2 - cykeläventyr och konferens?

Idag väntar ett vackert äventyr. Det är dags att upptäcka Rondas vackra natur från cykeln - ner i ravinen, stopp vid bron, genom vinfält, bad i grottsjö.

Här har ni olika alternativ beroende på konferensbehov, intresse och budget. Ni kan dela upp gruppen i olika nivåer och cykla i lagom takt för alla, till en vingård där ni provar viner, äter en god lunch och kan konferera utomhus. Eller till olivoljeparadiset LA Organic där ni kan ha konferens inomhus, grupparbeten under ett olivträd och en härlig lunch i skuggan.

Dag 3 - Caminito del Rey

På väg mellan Ronda och Malaga stannar ni till för en verklig GRAND FINAL: Caminito del Rey "Kungens stig" – Kungen av vandringsleder. Vandringsleden  (7,7 km) börjar i byn Álora och genom den mäktiga ravinen Los Gaitanes mynnar den ut i Ardales. På sina ställen går leden hela 110m över floden! En säker utmaning för de höjdrädda och en fantastiskt vacker naturupplevelse i historiens fotspår. Efter vandring och en välförtjänad lunch i paradislik miljö går färden vidare till flygplatsen där vi säger adjö till Spanien för den här gången.

Boende

 • Hotel Reina Victoria

  Vid ravinens rand i Ronda, i utkanten av stan, hittar ni fantastiska Hotel Reina Victoria. I den lilla staden är det ändå gångavstånd till allt- Gamla Stan, centrum, sevärdheter och natur. Utsikten från hotellet är enastående...

  Till hotellet hör en 3000 kvadratmeter stor park, med en pool och terrass - perfekt för grupparbeten och samlingar!  

  Det pampiga hotellet är från 1906. Det är varsamt och vackert renoverat 2012, då man också byggde till en härlig liten spa-avdelning.

   

  Hotellet har en plenumsal som rymmer dryga 100 personer och som även kan delas i två separata rum. Här finns också ytterligare ett par mindre salar.

  Namnet Reina Victoria är en hyllning till den brittiska drottningen. Anledningen är den järnväg som i slutet av 1800-talet byggdes mellan Algeciras och Ronda, med finansiell hjälp av en viss brittisk Sir Alexander Henderson som var vän till järnvägens ingenjör, mr Morrisson. I andra ändan av järnvägen, i Algercias, ligger Hotel Reina Christina

Är ni intresserade av en resa anpassad just för er?

Att kontakta oss innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.