Konferensresa San Sebastian – Ski Unlimited

Surfmetropolen San Sebastian

Mars – Oktober
Alla ursäkter för att besöka San Sebastian är bra! Här möts ni av
den oöverträffade skönheten i La Concha bukten som fängslar alla som besöker staden, staden är även känd för sitt innovativa kök, breda utbud av festivaler som gjort staden till ett kulturfenomen och den fenomenala naturen som bjuder in till ett rikt utbud av aktiviteter.

Förslag på aktiviteter

Surfing

Surfing är enormt populärt i San Sebastian. Tusentals surfare från hela världen kommer till Zurriola-stranden i San Sebastian med den enda avsikten att rida på vågor. Passionen för surfing är så stark i San Sebastian att det de senaste åren för många har blivit en livsstil. Här hålls varje åre flera lokala, nationella och internationella tävlingar. 

Spela Baskisk Pelota - jai alai

Lär er spela baskisk pelota - jai alai! Pelota är ett samlingsnamn för flera olika sporter som alla påminner om squash. Två spelare, eller två lag, slår en boll mot en vägg, och det gäller att få bollen att studsa så att motståndaren inte kan slå tillbaka den. Den mest kända varianten av pelota är baskisk pelota – eusko pilota på baskiska  – som spelas med en speciell form av korghandske. Denna variant är känd som jai alai utanför Europa.

Pelotans ursprung är något oklart, men det står klart att sporten är mycket gammal. I antika grekiska skrifter som Odysséen, beskriver kvinnor som spelar ett spel som påminner om Pelota. Från Grekland spreds sporten, via Romarriket, till bl.a. nuvarande Frankrike och Spanien.

Vandring och mountainbike vid St. James's Bay

För den som älskar vandring eller cykla mountainbike finns här en väldigt fin led längs med St. James’s Bay.  Kustvägen passerar genom San Sebastian, från ena sidan till den andra, antingen vandrar man med den otroliga utsikten från berget Ulia, alternativt korsar man genom staden via La Concha bukten. Under vandringen finns många rester från gamla pilgrimsfärder som är ett bevis på denna tradition i staden.

Är ni intresserade av en resa anpassad just för er?

Att kontakta oss innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.