Konferensresa San Sebastian – Ski Unlimited

Konferensresa San Sebastian / Spanien Surfmetropolen San Sebastian

Mars – Oktober
Alla ursäkter för att besöka San Sebastian är bra! Här möts ni av den oöverträffade skönheten i La Concha-bukten som fängslar alla som besöker staden. Staden är även känd för sitt innovativa kök, breda utbud av festivaler som gjort staden till ett kulturfenomen och den fantastiska naturen som erbjuder ett rikt utbud av aktiviteter.

När

Bästa tiden att resa till San Sebastian är maj-oktober

För vem

För gruppen som älskar god mat, strandliv och vattenaktiviteter

Missa inte

Besök de mysiga gränderna med dess många barer och restauranger och njut av pintxos och gott vin

San Sebastian ligger vid kusten i östra delen av Baskien, nära gränsen mot Frankrike. Mest känd är staden förmodligen för den stora andelen högklassiga restauranger. San Sebastian är känt som ett litet matmecka med ett högt antal stjärnkrogar med mat och dryck i världsklass. San Sebastian var också Europas kulturhuvudstad 2016. Här bor knappt 200 000 invånare, och det är därmed Baskiens näst största stad. 

På baskiska heter staden Donostia. San Sebastiáns historiska stadskärna är fullpackad med spännande sevärdheter vid foten av höjden Urgull. I den unika stadsdelen kan du strosa längs mysiga gränder och besöka hela tre stränder nära staden. Längs gatorna hittar du gott om barer att slå dig ner och koppla av i. Restaurangerna i området specialiserar sig ofta på pintxos som är den baskiska motsvarigheten till tapas.

Aktiviteter

Surfing

Surfing är enormt populärt i San Sebastian. Tusentals surfare från hela världen kommer till Zurriola-stranden i San Sebastian med den enda avsikten att rida på vågor. Passionen för surfing är så stark i San Sebastian att det de senaste åren för många har blivit en livsstil. Här hålls varje år flera lokala, nationella och internationella tävlingar. 

Spela Baskisk Pelota - jai alai

Lär er spela baskisk pelota - jai alai! Pelota är ett samlingsnamn för flera olika sporter som alla påminner om squash. Två spelare, eller två lag, slår en boll mot en vägg, och det gäller att få bollen att studsa så att motståndaren inte kan slå tillbaka den. Den mest kända varianten av pelota är baskisk pelota – eusko pilota på baskiska  – som spelas med en speciell form av korghandske. Denna variant är känd som jai alai utanför Europa. Pelotans ursprung är något oklart, men det står klart att sporten är mycket gammal. I antika grekiska skrifter som Odysséen, beskriver kvinnor som spelar ett spel som påminner om Pelota. Från Grekland spreds sporten, via Romarriket, till bl.a. nuvarande Frankrike och Spanien.

Vandring, löpning eller MTB - och lite vin

För den som älskar vandring, trail running eller cykla mountainbike så passerar här pilgrimsleden mot Santiago de Compostela.  Vandra eller spring delar eller hela sträckan från San Sebastian, via surfstranden i Zarautz, till otroligt charmiga lilla byn Getaria. På vägen passerar ni vingårdar där druvorna till det lokala vita vinet Txakoli (uttalas’tja-koli’) växer. Druvsorter som Hondarribi Zuri och Hondaribbi Beltz ger ett lätt och friskt vin som naturligtvis måste smakas! I Getaria finns flera trevliga restauranger och barer för en "after walk".

Boende

  • Catalonia Donosti

    Hotel Catalonia Donosti ligger centralt i San Sebastian med fantastisk panoramautsikt över La Concha-stranden. Hotellet har sitt ursprung i ett gammalt kloster från 1600- och 1700-talet med element som bevarats och skyddas för sitt historiska värde. 

    Hotellet har totalt 128 rum, ett inomhusspa, gym samt en takterrass med pool väl värt ett besök. Här får ni charmen i en historisk byggnad med all den komfort och lyx som ett modernt boutiquehotell kan erbjuda. 

Är ni intresserade av en resa anpassad just för er?

Att kontakta oss innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.