Konferensresor i Mallorca | Ski Unlimited

Konferensresa Mallorca / Spanien Magiska Mallorca

April – Oktober
Mallorca betyder något för väldigt många svenskar. Redan för 60 år sedan började vi skandinaver gästa ön och svenskarna var de allra första som åkte till Mallorca på charterresa. Hit har människor vallfärdat sedan dess och det kommer fortfarande turister som väljer just Mallorca som målet för sin semester år efter år. Vi tar er bortom turiststråken och visar er vårt Mallorca.

När

Mallorca upplevs bäst under perioden april - november.

För vem

Här finns något för alla. Storslagen natur med små bergsbyar & långa sandstränder, stadspuls, shopping & aktiviteter som får adrenalinet att pumpa men det är inga svårigheter att även finna lugnet här. Dessutom är det är ett väldigt behagligt klimat.

Missa inte

Besök mysiga bergsbyar, paddla kajak vid Mallorcas nordligaste spets vid dramatiska Cap de Formentor eller vandra i Soller för att ta några exempel.

Ön erbjuder mycket mer än bara sol och bad för turister. Söker man sig utanför de vanliga turiststråken, bort från de större orterna Palma och Magaluf, så hittar man fantastisk landsbygd och natur. Här kommer man även de gästvänliga mallorkinerna lite mer in på livet än vad man gör på badorterna.

Klimatet, naturen och kulturen gör att man aldrig riktigt blir färdig med Mallorca. Stränderna talar sitt eget språk om bad och avkoppling, bergen bjuder på vackra vandringar och en stor dos utmaning för den med lust att testa mountainbike eller vandring.

Smörgåsbord av aktiviteter

Aktiviteter finns det gott om på Mallorca. I den södra delen är landskapet lite plattare, men då avstånden inte är så långa, är det även möjligt att ta sig till mer kuperade områden för andra typer av aktiviteter. Här finner ni ett urval av vad som är möjligt att hitta på här. 

Segling – en dag ute på havet med en katamaran är något de flesta gillar och tänker tillbaka på med glädje! Vi seglar ut från Palmas hamn bland lyxbåtar och förbi stora kryssningsfartyg, för att försätta längs kusten och ankra upp för ett litet dopp. 

Vandring - vi börjar vandringen genom oliv- och apelsinlundar och stiger långsamt upp mot en höjd där utsikten över bergen och ön är fantastisk! Hel- eller halvdagsvandringar med en god picknick i säcken är ett annorlunda sätt att uppleva ön!

Cykling är mycket populärt på Mallorca. Oavsett om du trivs bäst i tajt lycra på landsvägsracern eller mera avslappnat på en skogsstig så finns det något för alla. 

Coasteering är en aktivitet för dem som vill anta en utmaning på ön. Vi följer Mallorcas kust, därav namnet coasteering, och färden bjuder på en blandning av vandring, klättring, simning, dykning, snorkling och firning. På vägen tillbaka tar vi oss fram paddlandes i kajak. Detta är ett äventyr som tar 4-6 timmar.

Paddla kajak vid Cap de Formentor, Mallorcas nordligaste punkt. Den är lika dramatisk som man kan önska sig. När ni ser de fantastiska vyerna över de vassa bergen, klipporna och stupen ner i havet förstår ni varför tusentals turister besöker denna fascinerande plats årligen.

Stadsvandring i Palma – Vi ger oss ut på en 2-3 timmars rundvandring i mysiga gamla stan med lokal, svensktalande guide. Ett besök på matmarknaden Mercat Olivar är en upplevelse och katedralen är ett måste, här har både konstnärer som Gaudi och Miguel Barceló lämnat sina spår. Efter den guidade turen finns det utrymme för egentid i Palma, shopping eller bara strosa runt i små gränder. Även här kan vi kombinera med en lunch på någon av Palmas mysiga restauranger.  

Boenden

  • Gran Hotel Soller

    Gran Hotel Soller ligger i den lilla byn Soller på den nordöstra kusten av ön. Bara 50 meter från hotellet ligger en trätågbana som tar er ner till den mysiga och pittoreska hamnen för båtliv, bad i havet och kanske ett lunchbesök.

    Gran Hotel Soller är ett mycket smakfullt hotell, lite slottsliknande men för den skull utan att bli trist och tråkigt. Hotellet byggdes på tidigt 1900-tal och är omringat av vackra trädgårdar och stor terrass med poolområde. Här finns otroliga möjligheter att relaxa och takrestaurangen bjuder på utsikt över hela byn och dalgången. Hotellet har även en egen vinkällare för den intresserade.

  • Tryp Bellver

    Vill ni bo i Palma rekommenderar vi Tryp Bellver som ligger på hamnpromenaden med fantastisk utsikt över hamnen, staden och katedralen. Hotellet har en pooldel med utsikt över hamnen och alla stora båtar. 

    Det är ett klassiskt ”stadshotell” med bra standard och endast ett par minuter till Palmas bästa nattklubbar. Det är 15 minuters promenad till Gamla Stan.   

Är ni intresserade av en resa anpassad just för er?

Att kontakta oss innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.