Konferensresor i Sitges | Ski Unlimited

Konferensresa Sitges / Spanien Kataloniens pärla

April – Oktober
När Romarna först kom till Spanien för över två tusen år sedan lät de bygga staden Subur. På just den platsen ligger nu Sitges längs med den vackra Medelhavskusten Costa Dorada. Sitges blev lyckligtvis inte exploaterad under 60-talets turistboom och är idag en vacker by med kullerstensgator och vacker spansk arkitektur alldeles vid stranden. Med sitt egna microklimat får Sitges över 300 soldagar per år och en temperatur på 26-33 grader under sommaren.

När

Sitges upplevs bäst under perioden april - oktober.

För vem

Passar de som vill bo i en vacker liten by med kullerstensgator direkt vid stranden & som ändå erbjuder ett stort utbud av aktiviteter. Här är det lätt att hålla samman gruppen & tillsammans få uppleva det bästa av Costa Dorada & Katalonien.

Missa inte

Segla längs med kusten på en katamaran tillsammans med stopp för bad. Missa inte heller att besöka vingården Pares Balta, en mindre vingård som drivs av en stor familj med mycket historia.

Byn är en fiskeby men i dag har den blivit favorit bland Spaniens jetsettare. Sitges har länge varit favorit bland Europas kulturelit, målare som Picasso, Dali och Miro avgudade byn. Här såg man även ofta författare som Tennesse Williams och Douglas Fairbanks, detta avspeglar sig även i dag då det finns många små gallerier och konstmuseer.

Går man runt i byn kommer man även slås av inslag av Kubansk kolonialstil som har sitt ursprung från rikedomar i Västindiens sockerplantage som sedan skeppades över till Europa under kolonialtiden.

För att bäst uppleva byn tar man en promenad längst med stranden bort till Santa Tecla-kyrkan för att sedan fortsätta upp genom de mysiga gränderna i den gamla stadskärnan. Här finns bl.a. en uppsjö av små fik och restauranger, exklusiva boutiquer och konstgallerier.

Segla katamaran, laga paëlla, besök Barcelona!

Sitges med sin omgivning bjuder in till aktiviteter på både berg, land och hav. Här följer några exempel på vad som varit uppskattat på våra tidigare resor hit.

Katamarankryssning: Njut av ett dopp i det turkosblå vattnet, sola och slöa med sköna kollegor ombord medan färden går längs det vackra kustbandet eller om ni vill utnyttja tiden till givande gruppdiskussioner.

Matlagning: Med ljudet av havet som bakgrund finns det möjligheten för gruppen uppdelat i lag, att själva tillaga en klassisk Paëlla eller Satau (typisk katalansk sallad med mandelsås), på en restaurang vid strandkanten. Under ledning av en kock får ni hjälp med hur ni ska tillaga er paella, som givetvis blir kvällens middag! Om så önskas kan ni efter middagen även få en salsalektion.

Beachkamp: Uppdelade i lag tävlar ni mot varandra i SUP, kajak, åka jetski, se vilket lag som håller sig kvar längst på en bananaboat och en match i beachvolley. Låt bästa lag vinna!

Barcelonabesök med guidad tur på cykel: En halvtimme med buss från Sitges ligger Barcelona som är väl värt ett besök! På den här aktiviteten upptäcker ni Barcelonas kultur och gastronomi från cykelsadeln. Assisterade av lokala guider kryssar ni på tuffa designade cyklar längs Barcelonas gator och kvarter. Ni stannar på lokal restaurang för lunch. Ett av stoppen blir fascinerande Parc Guëll. Givetvis måste lite tid avvaras för shopping.

Vinprovning: på Pares Balta, en mindre vingård som drivs av en stor familj med mycket historia. Vi njuter av lunchen på en restaurang som ligger en liten bit från vingården och här bjuds det på spansk mat och dryck!

Cykling: Fina cykelleder i olika längder går direkt från Sitges och vidare genom det fantastiska Katalanska landskapet. Vi passerar mysiga små byar, vilken led som guiden tar beror på vilken nivå gruppen önskar. Går även med fördel att kombinera med vinprovning!

Golf: De golfintresserade kan finputsa svingen med ett golfproffs på golfbanan som ligger precis utanför stadsgränsen.

Beachvolleyboll: På med badshortsen så ordnar vi er egna beachvolleyturnering på stranden direkt utanför hotellet.

Boenden

 • Hotel Calipolis

  På Hotel Calipolis går ni rakt över gatan till stranden.  Det är endast några minuters gångavstånd till den gamla, charmiga stadskärnan. 

  Hotellet erbjuder bra boende i dubbelrum, liten pool, en härlig terrass och bra konferensfaciliteter. Det finns gym och fri wifi på hela hotellet.

 • Hotel Estela

  Hotel Estela har ett starkt konstnärligt syfte och betraktas som ett konstverk själv och kallas "Hotel del Arte". Hotellet ligger i hamnen i Aiguadolç i Sitges, vänd mot den lilla viken "La Marina d'Aiguadolç". 

  Det har 65 rymliga rum med terrass och havsutsikt. Det har också tre modulära mötesrum med kapacitet för 300 personer, en cafeteria med en bred terrass, en restaurang för 150 personer och andra faciliteter såsom två pooler, trädgårdar och en mycket unik parkeringsplats.

 • Hotel Melia Sitges

  Hotel Melia Sitges ligger i den lugnare delen av Sitges, bara några minuter från stränderna Balmins och Aiguadolc. Hotellet har spa, och en trädgård med utomhuspool. Från hotellet är det gångavstånd till småbåtshamnen och till den gamla charmiga stadskärnan. 

  Hotellet har flera stora och bra utrymmen samt stora konferenssalar, vilket gör att det passar bra för stora grupper. På detta hotell hålls Sitges internationella filmfestival varje år.

Är ni intresserade av en resa anpassad just för er?

Att kontakta oss innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.