Konferensresor i Sierra Nevada | Ski Unlimited

Konferensresa Sierra Nevada / Spanien Soligaste skidorten i Europa

Januari – Mars
Andalusien är Spaniens sydligaste region och kallas bland annat för Porten till Europa. Här möts två kontinenter och två hav, vilket bidrar till de kontraster som utmärker området. Här hittar ni den mäktiga bergskedjan Sierra Nevada som bjuder på mer än bara skidåkning.

När

Sierra Nevada upplevs bäst under perioden januari till mars.

För vem

För de som gillar sol & sköna pister i ett sammanhängande system nära till allt.

Missa inte

Ta pistmaskinen upp till toppen och spana in solnedgången med utsikt över Afrika.

Visste ni att Ingemar Stenmark avgjorde världscupen 1977 när han segrade i storslalom i Sierra Nevada? Även Pernilla Wiberg tog guld här 1996, både i slalom & kombinationen. Så den spanska södern har bjudit på svenska skidframgångar & skidåkningen här går inte att klaga på.

En resa till Sierra Nevada & Andalusien är dock så mycket mer än skidåkning. Här kan ni hitta den perfekta kombinationen av pulserande städer, äventyr, kultur, vackra bergsbyar och underbar skidåkning under en och samma resa.

Inom en timmes färdavstånd, från ett ojämförbart historiskt och kulturellt arv i Granada stad, når man skidåkning i Sierra Nevada, sol och bad på Costa Tropical, ökenturer i Guadix samt berg och grönlummiga dalar i Alpujarra.

Missa inte heller spanska tapas och det sjudande nattlivet.

Solig skidåkning med vy till Afrika

Sierra Nevadas skidort Pradollano är den sydligaste skidorten i Europa och garanterat en av dem med flest soltimmar. Byn ligger på 2100 meters höjd och från en av de högsta topparna ser man vid klart väder ut över Medelhavet och ända till Afrika. Med 1300 meter i fallhöjd finns det långa fina piståk och här blir det sällan liftköer eller trångt i backarna.


Aktiviteter utöver skidåkning

För er som vill ha alternativ till skidåkningen bjuder området på stora möjligheter. Vi föreslår att ni ger er upp på berget och går på snöskor. Ett annat fantastiskt sätt att komma ut i naturen och upptäcka Sierra Nevada och dess omgivningar är från hästryggen. Ni blir upplockade på hotellet och en transport tar er ner mot kusten. En heldagsaktivitet där ni kommer tillbaka till hotellet fyllda med intryck av vacker natur om än lite möra i kroppen efter några timmar på hästryggen.

Vi föreslår även en tur till granndalen för att provsmaka lokala specialiteter som skinka, ost, vin och korv. Det blir ett kulinariskt äventyr till Spaniens högst belägna by Trevelez, berömt för sin lufttorkade skinka. Förutom det finns möjligheter till skridskor och besöka det 2500 kvadratmeter stora spat i Pradollano.

På bara 45 minuters avstånd ligger staden Granada där ni kan vandra i de spännande moriska kvarteren och i till exempel Sacromonte. Ett besök på arabernas gamla kungaborg Alhambra är nästan obligatoriskt. Det är ett fantastiskt byggnadsverk som inte liknar något annat.

Boenden

  • Melia Sol y Nieve

    Det fyrstjärniga hotellet Melia Sol y Nieve (Sol och Snö) ligger bekvämt på endast 100 meter till liften. Bredvid hotellet börjar Plaza Pradollano som är byns centrum med caféer och restauranger. 

    Hotellet har gratis Wi-Fi på rummen och ett stort spa för de som vill unna sig det lilla extra. 

  • Melia Sierra Nevada

    Melia Sierra Nevada har panoramautsikt över Sierra Nevada och nära till skidbackarna i Pradollano. Backarna ligger bara 100 meter bort.

    Hotellet har modernt inredda rum och ett fint SPA. 

Är ni intresserade av en resa anpassad just för er?

Att kontakta oss innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.