Konferensresor i Sierra Nevada | Ski Unlimited

Konferensresa Sierra Nevada / Spanien Soligaste skidorten i Europa

Januari – Mars
Andalusien är Spaniens sydligaste region och kallas bland annat för Porten till Europa. Här möts två kontinenter och två hav, vilket bidrar till de kontraster som utmärker området. Här hittar ni den mäktiga bergskedjan Sierra Nevada som bjuder på mer än bara skidåkning.

När

Sierra Nevada upplevs bäst under perioden januari till mars.

För vem

För de som gillar sol & sköna pister i ett sammanhängande system nära till allt.

Missa inte

Ta pistmaskinen upp till toppen och spana in solnedgången med utsikt över Afrika.

Visste ni att Ingemar Stenmark avgjorde världscupen 1977 när han segrade i storslalom i Sierra Nevada? Även Pernilla Wiberg tog guld här 1996, både i slalom & kombinationen. Så den spanska södern har bjudit på svenska skidframgångar & skidåkningen här går inte att klaga på.

En resa till Sierra Nevada & Andalusien är dock så mycket mer än skidåkning. Här kan ni hitta den perfekta kombinationen av pulserande städer, äventyr, kultur, vackra bergsbyar och underbar skidåkning under en och samma resa.

Inom en timmes färdavstånd, från ett ojämförbart historiskt och kulturellt arv i Granada stad, når man skidåkning i Sierra Nevada, sol och bad på Costa Tropical, ökenturer i Guadix samt berg och grönlummiga dalar i Alpujarra.

Missa inte heller spanska tapas och det sjudande nattlivet.

Solig skidåkning med vy till Afrika

Sierra Nevadas skidort Pradollano är den sydligaste skidorten i Europa och garanterat en av dem med flest soltimmar. Byn ligger på 2100 meters höjd och från en av de högsta topparna ser man vid klart väder ut över Medelhavet och ända till Afrika. Med 1300 meter i fallhöjd finns det långa fina piståk och här blir det sällan liftköer eller trångt i backarna.


Aktiviteter utöver skidåkning

Om ni reser med morgonflyg ut finns det tid för en gemensam aktivitet vid kusten innan vi tar er upp i bergen. Vill ni kombinera en lunch med att se Malaga och börja lite soft efter en tidig morgon är en Tapas & Winetour ett alternativ som de flesta uppskattar. Mat i goda vänners lag är grunden till den spanska kulturen. Så låt oss komma den spanska gastronomin närmare inpå livet. En matguide möter oss i Malaga och tar oss med på vårt livs matresa; mat, vin, lokala seder, saluhallen, "Hola Juan!!", små deli-butiker, smaka skinka, och lite vin till det? Vi skulle ju också kunna ta en lunch på stranden, borra ner tårna i sanden, mysa lite, ta en kall öl och spela beach volleyball – innan man åker till skidbacken. Det är ju lite kaxigt. Eller en inledande padelturnering och lunch på stranden.

Ett annat alternativ kan vara att starta med en häftig upplevelse som Caminito del Rey! På väg Malaga och Sierra Nevada stannar ni till för att kickstarta resan med en riktig wow-upplevelse, "Kungens stig" – Kungen av vandringsleder. Vandringsleden  (7,7 km) börjar i byn Álora och genom den mäktiga ravinen Los Gaitanes mynnar den ut i Ardales. På sina ställen går leden hela 110m över floden! En säker utmaning för de höjdrädda och en fantastiskt vacker naturupplevelse i historiens fotspår. Vi avslutar med lite tapas & öl/vin och lite relax innan bussen går vidare mot Sierra Nevada.

För er som vill ha alternativ till skidåkningen uppe i Sierra Nevada bjuder området på stora möjligheter. Om ni vill ha en vinteraktivitet så föreslår vi att ni ger er upp på berget och går på snöskor. Om ni föredrar att möta våren så finns möjligheten att cykla mountainbike i Granada, vandra eller köra jeepsafari i öknen! Ett annat fantastiskt sätt att komma ut i naturen och upptäcka Sierra Nevada och dess omgivningar är från hästryggen. Ni blir upplockade på hotellet och en transport tar er till ned mot kusten eller ned till en lägre dal i närheten av Granada där hästarna finns. En heldagsaktivitet där ni kommer tillbaka till hotellet fyllda med intryck av vacker natur om än lite möra i kroppen efter några timmar på hästryggen.

Förutom det finns möjligheter att besöka det 2500 kvadratmeter stora spat i Pradollano.
På bara 45 minuters avstånd ligger staden Granada där ni kan vandra i de spännande moriska kvarteren. Kanske en tur med en lokal guide för att smaka sig igenom ett antal tapas- och vinbarer samtidigt som ni får höra om stadens historia.  Ett besök på arabernas gamla kungaborg Alhambra är nästan obligatoriskt. Det är ett fantastiskt byggnadsverk som inte liknar något annat.

Boenden

  • Melia Sol y Nieve

    Det fyrstjärniga hotellet Melia Sol y Nieve (Sol och Snö) ligger bekvämt på endast 100 meter till liften. Bredvid hotellet börjar Plaza Pradollano som är byns centrum med caféer och restauranger. 

    Hotellet har gratis Wi-Fi på rummen och ett stort spa för de som vill unna sig det lilla extra. 

  • Melia Sierra Nevada

    Melia Sierra Nevada har panoramautsikt över Sierra Nevada och nära till skidbackarna i Pradollano. Backarna ligger bara 100 meter bort.

    Hotellet har modernt inredda rum och ett fint SPA. 

Är ni intresserade av en resa anpassad just för er?

Att kontakta oss innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.