Konferensresor i Alicante | Ski Unlimited

Konferensresa Alicante / Spanien "Lilla Barcelona"

April – Oktober
Tycker ni om Barcelona men tycker att staden är något för stor, då kommer ni att älska Alicante. Alicante är Spaniens 11:e största stad med sina cirka 340’000 invånare. Här finns en stor blandning av aktiviteter och sevärdheter så som kultur, livsstil och arkitektur. Staden har också ett omfattande utbud av restauranger, tapasbarer, pubar, diskotek och nattklubbar, allt på bekvämt gångavstånd.

När

Alicante upplevs bäst under perioden april - oktober.

För vem

För de som vill kombinera lite stadspuls & sevärdheter med sol, bad & aktiviteter.

Missa inte

Ett besök på Volvo ocean race museet samt ett besök av borgen/slottet på höjden ovanför Alicante. Missa inte heller att ta en båt ut till snorkelparadiset Tabarca Island.

Alicantes stränder hör till de absolut bästa i hela Spanien, lägger du sedan till sol och värme, samt den vackra naturen runt staden så är det lätt att förstå varför Alicante är det perfekta resmålet.

Området har turism som en viktig inkomstkälla men har samtidigt lyckats behålla sin autentiska spanska historia och atmosfär. Kuststräckan är magnifik med omväxlande turkosblå paradisvikar och långa sandstränder - dessutom erbjuder Costa Blanca Europas kanske bästa året-runt-klimat.

Aktiviteter

Alicante med sin omgivning bjuder in till aktiviteter på både berg, land och hav. Här följer några exempel på vad som varit uppskattat på våra tidigare resor hit.

Här finns ett antal härliga utflykter att göra. En timme från Alicante ligger den över 1’000 år gamla byn Guadalest, en samling stenhus som imponerande klamrar sig fast vid de branta klipporna i bergen norr om Altea. Det här är en spännande plats där ni träffar en lokal guide som berättar mer om platsens historia. Här finns bland annat ett gammalt slott och en fängelsehåla som byggdes på 1100-talet. Nedanför Guadalest ligger en indigoblå vattenreservoar som tacksamt skapar vykorts-vackra bilder av området. Efter det fortsätter turen till vingården Enrique Mendoza. Här får alla som vill gå en guidad tur och lära sig mer om vinproduktion som avslutas med en omfattande provning av viner från gården med tillhörande lokalproducerade delikatesser.

En annan utflykt är till Algar Waterfalls där den som vågar kan bada i det iskalla och kristallklara vattnet. Det ligger i Fuentes del Algar, ett vackert naturreservat där man på en kortare promenad på 1,5 km kan se vattenfallen och hur vattendragen slingrar sig fram.

Ett besök på Volvo Oceanrace museet som ligger i hamnen är ett måste för den seglingsintresserade! Här får ni en guidad tur i VO70 båtarna, som användes i det stora racet 2008-2009.

Aktiviteter såsom enklare vandring och segling samt en mer action fylld canyoning går även att göra i området, allt utifrån era önskemål.

Boende

  • Hotel Melia Alicante

    Hotel Melia ligger mellan Postiquet Beach och marinan och utsikten från rummen är antingen ut över havet och beachen eller mot marinan.

    Hotellet har all service som behövs, här finns både gym och barer, fritt wifi, restauranger och är känt för sin härliga stora frukostbuffé. Gamla stan med restauranger, barer och shopping ligger bara ett par hundra meter bort och ni konfererar i moderna lokaler.

Är ni intresserade av en resa anpassad just för er?

Att kontakta oss innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.