Konferensresa Gressoney – Ski Unlimited

Konferensresa Gressoney / Italien Offpistmeckat

Januari – Mars
Till Gressoney åker man för skidåkningen. Och för maten. Vi är ju ändå i Italien. Här är afterskin eller det röjiga nattlivet inte lika intensivt som i Österrike. Däremot finns det många mysiga barer och restauranger, vilket gör den lilla alpbyn lämplig både för skidfantaster och företag som vill ha känslan av att ha hela byn för sig själva! Efter en resa till Gressoney kommer du garanterat hem med ro i själen och ordentligt trötta ben.

När

Gressoney upplevs bäst under perioden januari - mars.

För vem

För företag som vill ha känslan av att ha hela byn för sig själva & som vill njuta av bra mat & bra skidåkning.

Missa inte

"Salza" är till exempel ett fantastiskt åk på 1450 höjdmeter från Punta Indren ned till Staffal.

Gressoney-La-Trinité, som är byns fullständiga namn, ligger strategiskt i den mellersta av tre norditalienska dalgångar. Vi pratar lyckliga svängar i långa och välpistade nedfarter med klart respektabla fallhöjder. I dalgången till vänster, Val d’Ayas, ligger Champoluc och ännu fler avkopplande semesterpister. I dalgången till höger, Valsesia, ligger kultförklarade puderhålan Alagna med massiva fallhöjder och en handfull drömåk. Tillsammans bildar dessa tre Monterosa Ski, Alpernas kanske läckraste snödelikatess, såväl i pisterna som utanför. Området gränsar dessutom till Cervinia – Zermatt och vill man så går det bra att med hjälp av ett helikopterlyft åka skidor runt hela Monterosa på en och samma dag!

Själva Gressoney består egentligen av två byar; St Jean och Trinité där även Staffal ingår. Mellan byarna går både skidbussar och liftar. Dalen befolkas av en av Europas få minoriteter, Walser, ca 1000 personer som talar en uråldrig tysk dialekt som kallas titsch. Dessutom har man två officiella språk; italienska och franska eftersom Gressoney ligger i Aostadalen – granne med Frankrike. Förutom sina språk har lokalbefolkningen en mycket stolt kultur som syns tydligt i byggnadskonsten som förenar alla byar runt Monterosa-massivet.

Upplev sagolik skidåkning

Här erbjuds ni ett stort skidområde – med hela 35 liftar och ca 200 km pister. Skidåkningen är varierande och spännande och när man väl kommit hit vill man gärna stanna i flera veckor. Gör du det lär du komma hem solbränd, eftersom området till stor del ligger i sydsluttningar och oftast bjuder på vackert väder. 

Det 200 km långa skidsystemet Monterosa Ski sträcker sig över tre dalar: Alagna, Gressoney och Champoluc. I Gressoney hittar man flera utmanande pister samt flera riktigt bra offpist åk. "Salza" är till exempel ett fantastiskt åk på 1450 höjdmeter från Punta Indren ned till Staffal.

Boende

  • Hotel Nordend

    Hotel Nordend ligger vid foten av skidbackarna i Gressoney-La Trinité. Hotellet är familjeägt, nybyggt i rustik stil och alla rum har satellit-tv och internetuppkoppling. 

    Hotellet har också ett ”vardagsrum” där ni kan koppla av efter skidåkningen, en fitness-avdelning och i samma hus ligger skiduthyrning, guidebyrå och en liten mataffär, till liften är det ca. 350 meter.

Är ni intresserade av en resa anpassad just för er?

Att kontakta oss innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.