Konferensresa Sauze d'Oulx – Ski Unlimited

Konferensresa Sauze d'Oulx / Italien Vintergatan i Piemonte

Januari – Mars
Via Lattea i Piemonte – den perfekta kombinationen av italiensk tillbakalutad atmosfär med läcker mat och utsökt kaffe och fransk skideffektivitet! Skidområdet Via Lattea (betyder vintergatan) sträcker sig från Sauze d’Oulx i öster, genom de tidigare OS-byarna San Sicario, Cesana och Sestriere, via Clavière och över gränsen in i franska Montgenèvre.

När

Sauze d'Oulx upplevs bäst under perioden januari - mars.

För vem

För den som vill njuta av italiensk mat, fina pister & uteliv, allt till ett rimligt pris.

Missa inte

Fin skogskidåkning vid puder & damernas störtloppsbacke i Cesana.

Sestriere kom till på 1930-talet då stormrika Fiat-familjen Agnelli i Turin hittade hit. De lät genast bygga två kabinbanor intill ett 15 våningar högt hotelltorn. Tack vare familjen Agnelli blev Sestriere världens första artificiella skidort. Och på så vis var Via Lattea fött. Skidområdet har vidareutvecklats över tiden och stora investeringar gjordes naturligtvis i samband med OS i Turin 2006.

Byn Sauze d´Oulx ligger på 1500 meters höjd längst österut av Via Lattea. Byn fanns före skidåkningen i regionen och är en mysig italiensk bergsby med ca 1000 invånare. I byn finns ett femtontal restauranger och barer, några nattklubbar och riktigt bra afterski. Byn är koncentrerad till en större gata där pubarna och afterski-ställena ligger på rad. De mysigaste restaurangerna och butikerna finner ni de äldre delarna bland kullerstensgatorna.

Upplev gränslös skidåkning

Skidområdet är så stort att det gäller att stå på bra för att hinna med allt. En skidutflykt från ena änden till den andra slukar en hel dag och är inte att rekommendera om man vill hinna med att njuta lite på uteserveringarna också. För den som gillar offpist bjuder skidområdet på många öppna ytor och gles skog om snöförhållandena är de rätta.

För den riktigt hängivne skidåkaren ligger på franska sidan den legendariska offpistorten La Grave. Väl inom räckhåll för en dagsutflykt. Vi rekommenderar framför allt San Sicarios långa fantastiska pister i röda och svarta kulörer. När benen stumnar smiter vi iväg på en kaffe på mysiga haket vid Monte Rotia.

Boenden

  • Chalet Faure

    Ni bor i bekväma dubbelrum på familjära Chalet Faure kort promenad från liften. Chalet Faure är populärt och gästades av Norska skidlandslaget under OS i Turin. 

    Beläget i den historiska stadsdelen i Sauze D’oulx är det även nära till barer och restauranger. På hotellet finns en mysig  bar och om ni önskar halvpension så samarbetar hotellet med Ristorante del Falco. En rustik restaurang med genuin inredning och vita dukar.

  • Grand Hotel La Torre

    Hotel La Torre är ett komfortabelt 4-stjärnigt hotell med en historia som sträcker sig ända tillbaka till 30-talet, och som har faciliteter för familjer, par, vänner och kollegor.

    Hotellet ligger ca 300 meter från liften och endast ca 100 meter ifrån byns centrum. La Torres restaurang har en magnifik utsikt över dalen och serverar lokal mat.

Är ni intresserade av en resa anpassad just för er?

Att kontakta oss innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.