Konferensresor i Cervinia | Ski Unlimited

Konferensresa Cervinia / Italien Det ljuva livet i Cervinia

Oktober – April
Med tre ord kan man beskriva den italienska skidorten Cervinia vid foten av Matterhorn: La Dolce Vita – Det Ljuva Livet. Få människor vet hur man tar vara på livets goda som italienarna.

När

Cervinia upplevs bäst under perioden oktober - april.

För vem

Passar den kräsna som vill uppleva pister i världsklass och fantastisk god mat.

Missa inte

En heldagsutflykt på skidor till Zermatt.

Cervinia är en liten by med 800 invånare som ligger på över 2 000 meters höjd och är en av de mest snösäkra platserna i Italien. Den högst belägna skidåkningen äger rum på 3 883 meters höjd i Schweiz då pistsystemet hänger ihop med grannbyn Zermatt. Matterhorn, som på italienska heter Monte Cervino, har gett sitt namn åt Cervinia. 

Var man än befinner sig i byn eller i backen ser man bergets karakteristiska topp. Utsikten över de många 4 000 meterstopparna är hänförande och det är en ren njutning att bara sitta i solen och titta på bergen i Monte Rosa-massivet.

Upplev sagolik skidåkning

De båda skidparadisen bjuder gemensamt på oändlig skidåkning med stor variation. Totalt erbjuder skidsystemet 313 km skidåkning i 124 pister. På italienska sidan badar backarna i sol och de breda pisterna är perfekta för dem som vill glassa lite och inte har så bråttom utför.

Offpiståkningen är också fin här eftersom italienarna sällan själva lockas av lössnön bredvid pisterna. Som nordbo finns här därför gott om orörda områden att roa sig med efter snöfall. För de som vill ha än större utmaningar är tipset att ta sig över till Zermatt där flertalet backar har nordläge och snön håller sig kall långt in på våren.


Aktiviteter utöver skidåkning

För de som inte vill åka skidor hela tiden föreslår vi att man ändå tar sig upp på berget i Cervinia. Här finns fina möjligheter till snöskovandring där man även som ickeskidåkare får uppleva den alpina miljön med snö, sol och majestätiska berg. I byn Cervinia finns dessutom skridskobana utomhus eller kör en kombination av snöskoter och snabb kälke där snöskotern tar dig upp på berget och kälken ger en snabb åktur ner igen.

 

Längdskidspår, simbassäng, eller ett oförglömligt besök 4000 meter över havet vid toppen av Plateau Rosa; utbudet av aktiviteter vid sidan av skidåkningen är stort i Cervinia.

Boenden

  • Hotel Hermitage

    Hotel Hermitage ligger på 2 050 meters höjd, vid foten av Matterhorn. Alla rum på Hermitage har egen balkong med panoramautsikt över Monte Cervinos södra sluttningar.

    Hermitage Hotel har ett spa med uppvärmd inomhuspool och erbjuder ansikts- och kroppsbehandlingar från La Prairie.

  • Valtur Cervinia Cristallo Ski Resort

    Valtur Cervinia Cristallo Ski Resort är ett modernt hotell som öppnade för ett par år sedan och som ligger strax utanför Cervinia med fantastisk utsikt mot Matterhorn. Här höll tidigare Club Med till men nu har hotellet rustats upp till ett fräscht hotell som erbjuder både 4-stjärnigt och 5-sjärnigt boende.

    Här finns två restauranger, bar och lounge. Om man vill mjuka upp sig efter skidåkningen finns ett gym och en stor pool. Mot bokning och en avgift kan man även njuta i deras SPA. Hotellet har egen shuttleservice till byn och liften, om man inte vill ta en skön promenad på ca 10 minuter.

Är ni intresserade av en resa anpassad just för er?

Att kontakta oss innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.