Konferensresa Iseosjön – Ski Unlimited

Konferensresa Iseo sjön / Italien Iseosjön

April – Oktober
Lago Iseo, den glittrande pärlan i norra Italien, fångar ögat och berör själen med sin förtrollande skönhet. Omgiven av majestätiska alper och pittoreska byar möts ni av orörda vikar, böljande olivlundar och välskötta vingårdar som sträcker sig längs dess stränder. Här finns då gott om vinodlingar, lättillgänglig canyoning, segel- och roddbåtar, en vacker ö och massor av härliga vandringar och cykelturer. Visste du att i Sarnico, en liten by i den södra delen av Iseosjön, är ursprunget till världens vackraste båtar – Riva?

När

Iseosjön upplevs bäst under perioden april - oktober.

För vem

För de som vill ha gastronomiska upplevelser, mysiga bergsbyar & vackra vyer blandat med aktiviteter såsom vandring & canyoning.

Missa inte

Canyoning, garanterat en naturupplevelse blandat med skratt och adrenalin.

Lago Iseo ligger bara 1,5 timme från Linate (2 från Malpensa) och passar utmärkt för några aktiva eller avslappnande konferensdagar. Här är inte lika mycket turister som vid Como eller Gardasjön - tempot är lite lugnare, livet lite skönare. 

Men med sina vackra omgivningar, sina branta berg och sina Franciacorta-vingårdar, så är det inga problem att aktivera sig om man vill! Cykla MTB på vackra stigar, orientera bland vinfälten och adrenalin-boosta i en vacker canyon. Sen lutar ni er tillbaka med ett glas bubblande Franciacorta-spumante och tittar på solnedgången.

Aktiviteter

Tillsammans med er skräddarsyr vi ett program som passar bäst för er grupp! Den natursköna omgivningen runt Lago d'Iseo erbjuder fantastiska möjligheter till aktiviteter. Här kan ni exempelvis utforska cykelleder och grusvägar med kunniga lokala guider. Eller varför inte utmana er med canoyning, där ni navigerar genom trånga raviner och klättrar över vattenfall med hjälp av olika tekniker såsom simning, repklättring, och hopp.

Ni får inte missa att besöka en vingård här i regionen Franciacorta, lite av Italiens Champagne. Här gör man sin spumante med mycket kärlek och omsorg enligt "metodo classico". En 'champagne' provning utöver det vanliga!

Boende

  • Residence Castello Oldofredi

    Castel Oldofredi ligger på ön Monte Isola, i fiskarbyn Peschiera Maragli. Bland de gamla olivträden reser sig denna historiska byggnad, med en magnifik utsikt som sträcker sig långt över Iseo sjön. För att komma till ön tar ni er dit med en färja, bara några minuters promenad från kastellet. Ön är i stort sett fri från biltrafik, vilket gör att ni kan enkelt utforska hela ön på bara några timmar med exempelvis en cykel.

    Residence Castello Oldofredi har genom renovering återfått sin ursprungliga charm och prakt. Rummen och lägenheterna ligger i tre olika byggnader. Varje rum/ lägenhet har ett unikt tema och erbjuder alla moderna bekvämligheter, samtidigt som de har bevarat de historiska detaljerna såsom fresker, takbjälkar i ek och terrakottagolv. Det finns en trädgård, utomhuspool, en bra restaurang och en solig takterrass med Iseo-sjön och Alperna som kuliss.

Är ni intresserade av en resa anpassad just för er?

Att kontakta oss innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.