Konferensresor i Cormayeur | Ski Unlimited

Konferensresa Courmayeur / Italien Livsnjutarnas Courmayeur

December – Mars
Courmayeur har i många år varit Ski Unlimiteds bas i Alperna vilket gör att vi känner till allt som är värt att veta, vare sig det gäller att hålla liften igång en extra timma, boka ett bord i solen som egentligen inte går eller få förtur i skiduthyrningen.

När

Courmayeur upplevs bäst mellan december och mars.

För vem

För de som vill hålla ihop gruppen och tillsammans njuta av solig åkning, god mat och mysig atmosfär.

Missa inte

Mozzarellan på Chieccos.

Courmayeur ligger i norra Italien, längst in i Aostadalen, på sydsidan av Mont Blanc. Byn med anor från romartiden är liten, genuin och mysigt byggd i sten. Här serveras många lokala maträtter, men även klassiskt italienskt kök och franska delikatesser. Espresson håller världsklass. 

På gågatan finns gott om boutiquer, restauranger och barer av riktigt bra kvalitet. Orten har dessutom ett oslagbart läge vad gäller snö, vyer och närhet till flygplatser.

Från bred manchesteråkning till Heliskiing

I Courmayeur är backarna breda och carvingvänliga och ett flertal intressanta nedfarter har utsikt mot Mont Blancs glaciärtyngda bergssida. Högsta skidåkning i pist sker på 2600 m höjd och är till största delen medelsvår med ett skidsystem som erbjuder 42 km pist. Det finns många mysiga restauranger med uteservering i skidsystemet där det går att avnjuta en långlunch i solskenet.

På Mont Blanc-sidan går kabinbanor upp till Punta Hellbronner på 3470m. Härifrån kan man till exempel gå på stighudar eller hike'a en bit över till den franska sidan och sedan åka välkända Vallée Blanche ner mot Chamonix. All åkning i detta området kräver bergsguide, något vi kan boka åt er. I Courmayeur finns även möjlighet att ta helikopter till hjälp för att nå de bästa utgångspunkterna. Eller stighudar - ett bättre miljöval... En halvtimmes bilresa från Courmayeur ligger skidorten La Thuile, som tillsammans med La Rosière ger massor av åkning av hög kvalitet och är en perfekt dagsutflykt. Det går också att kombinera ett besök i vackra romarstaden Aosta med skidåkning i Pila. Liften går direkt från Aosta, ca 40 minuter från Courmayeur.


Aktiviteter utöver skidåkning

För er som inte åker skidor är Courmayeur fylld med aktiviteter! Njut av den hänförande utsikten från berget med Mont Blanc i bakgrunden under en glaciärvandring med bergsguide eller bege er ut på längdskidåkning. Att ta kabinbanan upp till Punta Hellbronner kan varmt rekommenderas även för de som inte åker skidor. Aostadalen har flera medeltida borgar att besöka samt ett stort antal vingårdar med vinprovning. 

Det finns också ett sportcentrum med ishall, squash- och tennisbanor och en klätterhall. Eller varför inte passa på att gå på spa, till exempel det kända Therme di Pré Saint Didier, ett välbesökt kurbad som erbjuder allt för en trött kropp. Här kan du ligga i morgonrock och äta choklad-grissiner medan musklerna slappnar av och själen fylls med ro.

Boenden

 • Royal e Golf

  Hotellet ligger mitt på den trivsamma gågatan och uppgraderades för inte länge sedan till 5 stjärnor så här bor man verkligen bra. 

  Här finns bastu, gym, en uppvärmd utomhuspool, kanske Alpernas trivsammaste bar och en dignande frukostbuffé. Gångavståndet till liften är 5 minuter.

 • Hotel Centrale

  Hotel Centrale ligger som namnet avslöjar mitt i Courmayeur. Hotellet ligger bara 5 minuter från liften och det är nära till precis allt i Courmayeur. 

  Hotellet är väl beprövat och vi har haft flertalet nöjda gäster som bott där. Vi rekommenderar ett besök i ostbutiken Panizzi som ligger i närheten. Speciellt om man gillar god parmesanost!

 • Gran Baita

  En liten bit utanför centrum ligger Gran Baita hotell. Koppla av i hotellets egna relaxavdelning eller passa på att njuta en skönhetsbehandling eller massage. Här finns också bastu, solarium, inomhus-/utomhusbad och hotellet erbjuder även sina gäster ångbad. Receptionen är öppen dygnet runt. 

  På kvällarna är du välkommen till hotellbaren på en fördrink innan ni besöker restaurangen. Hotellet har ett cafe/bistro som erbjuder mindre snacks. Med hotellets lånecyklar är du oberoende - ge dig ut på upptäcktsfärd!

 • Hotel Pavillon

  Ni bor och konfererar på 4-stjärniga Hotel Pavillon**** perfekt centralt beläget mitt i byn, med endast 300 m till Courmayeurs linbana som tar er upp i skidsystemet och med bara några minuters promenad från det bilfria shoppingområdet i byn. 

  På hotellet finns även bastu, gym samt pool att slappna av vid efter en lång skiddag. Hotellrummen är inredda i klassisk varm alp-stil. I hotellets restaurang äter man god internationell och lokal mat, som om möjligt smakar ännu bättre med den vackra utsikten. 

Är ni intresserade av en resa anpassad just för er?

Att kontakta oss innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.