Konferensresor i La Thuile | Ski Unlimited

Konferensresa La Thuile / Italien Snösäker bondby i Aosta

Januari – Mars
La Thuile är en charmig Italiensk liten bondby i fransktalande delen av Aostadalen, just nedanför Lilla St Bernardspasset på gränsen till Frankrike. Byn La Thuile ligger på 1440 meter och tillhör ett av de mest snösäkra områdena i Alperna.

När

La Thuile upplevs bäst under perioden januari - mars.

För vem

För den lugna gruppen som vill umgås med varandra & njuta av god mat & fin skidåkning.

Missa inte

En middag på berget med skoter dit & hem.

Att La Thuile har lockat vinterturister i över 50 år präglar inte byn lika mycket som vissa andra turistorter. Låga stenhus och vitrappade kåkar med snickerier i mörkt trä ligger intill bygatan och smågatorna runt omkring. Kaféer, charkuterier, vinaffärer utan krims-krams helt enkelt. La Thuile påminner om charmiga österrikiska orter - småskaligt, vänligt och genuint.

Några godbitar som vi varmt rekommenderar är ett besök hos den lokale chokladmakaren – kanske vill ni ha chokladprovning? En middag på berget kan också rekommenderas. Då tar ni er från hotellet med buss fem minuter till en liten by ovanför La Thuile. Därifrån åker ni med skoter till restaurangen där ni bjuds på rustik bergsmat och härlig stämning! Skoter och buss tillbaka till hotellet när ni ätit upp desserten och klarat av grappa, kaffe och eftersnack eller dans.

Upplev sagolik skidåkning

Skidåkningen är mycket varierande och här finns både lätta välpreparerade pister och svarta branta sektioner. Då skidsystemet vänder sig mot alla vädersstreck kan man på förmiddagen välja nordsluttningarna och åka torr kall vintersnö för att på eftermiddagen söka sig till söderläge och åka långa svepande svängar på skare eller "firn”. 

Man kan även åka i La Rosière i Frankrike, eftersom skidområdena är sammanbyggda och liftkortet gäller i båda systemen. För de som vill prova på riktigt fin offpist-åkning finns gott om offpist-turer som nås med en liten promenad och hjälp av en bergsguide. Ta chansen att testa på heliskiing – ett minne för livet för de avancerade skidåkarna.


Aktiviteter utöver skidåkning

För den som vill spendera sina dagar åt något annat än skidåkning så finns det ett brett utbud av valmöjligheter. Med ett par snöskor på fötterna färdas ni bortom liftarnas surr genom storslagen natur med utsikt över hela dalen. 

Ni vandrar tillsammans med en guide till en hytta uppe på berget där ni beställer in en tallrik italiensk pasta och njuter av solens strålar på uteterrassen. För den som letar efter ren avkoppling erbjuds sköna spaupplevelser och gourmanden kan botanisera i byns restauranger med både franskt och italienskt cuisine.

Boenden

  • Hotel Boton d'Or

    Hotell Bouton d'Or slog upp dörrarna 2011 och har varit väldigt omtyckt av våra gäster. Hotellet ligger endast 200 m från liften och ni kan åka skidor hela vägen ner till hotellet. 

    Ett mysigt, familjärt hotell som erbjuder en relaxavdelning med jacuzzi och bastu, ett fitnessrum, en lounge bar och en konferenssal. Här hittar ni även en bar & lobby att koppla av i efter dagens skidåkning.

  • Montana Lodge & Spa

    Lyxiga Nira Montana är ett av de nyaste hotellen i byn. Här går inredningen i modern alpin stil. Restaurang och konferens-utrymmen är ljusa och har vacker utsikt. Här har man satsat på komfort & varje sovrum har Hästen sängar, här kommer ni sova gott om natten.

    Nira Montana erbjuder även ett stort spa med bastu och inomhuspool samt en fin restaurang som bjuder på en lyxig frukostbuffé och middagar a la Carte.

Är ni intresserade av en resa anpassad just för er?

Att kontakta oss innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.