Konferensresa Maggioresjön – Ski Unlimited

Konferensresa Lago Maggiore / Italien Förtrollande Maggioresjön

April – Oktober
Maggioresjön, Lago Maggiore, Lago Verbano, Lac Majeur, Langensee – kär sjö, många namn – Italiens näst största bergssjö, som även sträcker sig in i Schweiz. Med särskilt milt klimat och är det en destination som kan upplevas på olika sätt beroende på årstid och passar grupper som vill njuta av god italiensk mat och aktiviteter på både berg och sjö i vacker natur. Välkomna till en av Italiens mest förtrollande destinationer!

När

Maggioresjön upplevs bäst under perioden april - oktober.

För vem

För gruppen som vill njuta av god italiensk mat, vacker natur och aktiviteter på både berg och sjö.

Missa inte

Att ta en cykeltur med bergen på sin ena sida och sjön på sin andra med stopp på vägen på en vingård för lunch och vinprovning. Utmana dig själv och gruppen med canyoning, och avsluta med middag på någon av öarna i sjön som ni når med färja.

Maggioresjön är den näst största av de italienska sjöarna, belägen norr om Milano. Området har ett särskilt milt klimat och erbjuder fantastisk natur som kan upplevas på ett nytt och annorlunda sätt under varje årstid. Charmiga små städer med strandpromenader, vackra villor och pittoreska stadskärnor ligger längs kusten.

Vi rekommenderar att besöka av Baveno, som ligger 4 km norr om den lilla staden Stresa, en destination som turister började resa till under senare delen av 1800-talet tack vare dess härliga atmosfär. Staden ligger precis ovanför de Borromeiska öarna, mitt på den västra kusten av Maggioresjön.

Aktiviteter

Aktiviteter att göra tillsammans på både berg och sjö

Miljön runt Maggioresjön bjuder in till många aktiviteter och utflykter. Här följer några aktiviteter vi rekommenderar, både att uppleva uppdelade i mindre grupper eller hela gruppen tillsammans. 

CYKLING - MED ELLER UTAN EL

Cykla på höjderna av Stresa och Baveno (heldag)

Avgång från Stresa eller Baveno och med hjälp av erfarna mountainbikeguider passerar ni genom byarna ovanför Stresa och njuter av magnifika utsikter över sjön. I Alpino kommer ni in i bok- och björkträdsdungar där grusvägar följer tills ni når Levo. Härifrån fortsätter vägen till Vezzo där ni återigen tar er till off-road-spår och når Stresa. Vi rekommenderar att stannar för lunch på en typisk italiensk agriturismo (lantgård) på höjderna av Stresa. Passar för 15 till 50 personer.

Cykling längs floden Toce och smakprov av lokala råvaror (heldag)

Åk båt från Stresa/Baveno till Feriolo och börja cykelturen här. Cykla på cykelbanan längs Toce-floden, som leder från Fondotoce till Domodossola, genom fantastiska skogar och små byar. Den första delen av färden sträcker sig genom naturreservatet vid floden. Stanna på en gård nära Domodossola där ni njuter av guidad tur och smakprov av lokala råvaror som charkuterier och ostar, producerade direkt av gården. En härlig fördjupning i traditionerna i Ossola Valley!

Mountainbiking i Naturreservatet Fondotoce

En cykeltur är det bästa sättet att upptäcka det vackra naturarvet Fondotoce och det hisnande landskapet vid Maggioresjön. Det finns många rutter och sträckor som passar olika nivåer. Ni kan lugnt cykla längs sjöns stränder, ge er in i skogen eller utmana er genom branta klättringar. Strax efter Baveno, bortom motorvägsbron, tar cykelvägen er genom Feriolo till faunaoasen i naturreservatet Fondotoce. Passar för 15 till 35 personer.

Via Ferrata Picasass - en unik utsikt över Maggioresjön

Via ferrata är en klättrings-/vandringsleder i brant terräng där framkomlighet och säkerhet förbättras genom en vajer som bultats fast i berget. Hjälpmedel såsom steg, grepp, stegar och hängbroar kan förekomma för att göra äventyret tryggare och mer tillgängligt för alla som vill delta. Bestigningen sker med hjälp av certifierad utrustning som tillhandahålls av bergsguider: via ferrata-set, sele och hjälm.

Från det ögonblick du börjar klättra längs via ferrata och upp till toppen är utsikten du kan beundra spektakulär: Maggioresjön och Varese, Borromeo Gulf-öarna, Lombardiska kusten, Prealperna och Alperna bildar en verkligt magisk landskap.

I juli 2016 invides namnet "Picasass" högtidligt av CAI-avdelningen i Baveno för att hylla alla "picasass" (stenhuggare) som sedan 1800-talet har arbetat med utvinning och bearbetning av den berömda rosa granit som finns i stenbrotten i Baveno. Klättringen börjar från en brant platå som underlättas av steg. Många tvärgående sträckor och några lätt överhängande sträckor (aldrig utmanande) leder till den avgörande sträckan som är den mest utmanande på via ferratan och samtidigt den mest underhållande: en utsatt terrass att klättra upp på och sedan en vertikal klippavsats utrustad med fästen och stöd för att underlätta klättringen. Klättringen fortsätter med ökad lätthet tills man når en andlöst panoramautsikt, där "toppboken" är placerad. Från och med detta ögonblick tar svårigheterna slut, och klättringen blir enkel som inte kräver användning av fästen eftersom granitväggen erbjuder utmärkt grepp. När ni väl är nedanför toppen kan de som älskar spänning uppleva att gå på en stålvajer (tibetansk bro) för att korsa dalen och avsluta rutten genom att gå på en liten ås som leder till toppen av Monte Camoscio (890 m), vilket representerar slutet på via ferratan. Detta kan vi ordna för upp till 45 personer uppdelade i grupper.

 

Canyoning

Canyoning är både en sport och en naturupplevelse. Här navigerar ni genom djupa flodbäddar och bergsklippor, når områden som är otillgängliga för vanliga vandrare och/eller klättrare. Genom att kombinera aktiviteter och tekniker som vandring, klättring, rappelering osv., klättrar ni nedför vattenfall, korsar klippväggar, hoppar i eller simmar genom vattendrag på ett äventyr som varar i cirka 3 timmar. Med våtdräkter, hjälmar, canyoning-skor, utrustning och guidade av professionella bergsguider specialiserade på Canyoning-turer får ni en njutbar och spännande utmaning med gruppen.

Vi föreslår den mellansvåra rutten för Rio del Ponte: en rad rutschbanor, hopp på upp till 16 meter och fall på upp till 20 meter i spektakulära pooler som smaragdvatten har grävt ur över tid. En canyon som kommer att sätta er på prov! Den som vill kan undvika eller kringgå de hopp den inte känner sig bekväm med, och ni kommer inte att dyka, det handlar bara om att hoppa! Passar upp till 45 personer, uppdelade i mindre grupper. Observera att denna aktivitet är beroende av vattennivåerna. 

Forsränning

Val Sesia erbjuder mer än bara canyoning när det kommer till vattenäventyr. Här kan ni också hoppa in i gummiflottar utrustade med paddlar och navigera nedför forsarna. Ibland är floden lugn och stillsam, och gruppen paddlar tillsammans under guidning av guiden, tills vi når en snabbare sektion som får adrenalinet att pumpa. Det är också ungefär en timme bort med buss. Maximal kapacitet är 42 personer som delas upp i mindre grupper. Även denna aktivitet är beroende av vattennivåerna.

Hydrospeed

Det här är det mest involverande sättet att komma i kontakt med floden och kanske det enklaste sättet att förälska sig i den! Lutandes på en flytande "bob" som manövreras individuellt med kroppens vikt och hjälp av dykfenor på fötterna kan du dyka rakt in i äventyret med fullständig säkerhet. Det är inte svårt och kräver inte mycket styrka, det är bara att följa vattenlinjerna i floden och följa instruktionerna från guiden som kommer att förklara de grundläggande rörelserna för att klara av nedstigningen i fullständig säkerhet ... resten är upp till dig! Det är nödvändigt att kunna simma bra och vara vid god hälsa. Du kommer att tillhandahållas all nödvändig utrustning (våtdräkt, vattenjacka, booties, flytväst och hjälm) för att garantera lämpliga säkerhetsåtgärder och korrekt termisk skydd i alla väderförhållanden. Utförs i grupper om 18 personer åt gången. Denna aktivitet är beroende av vattennivåerna.

Gemensamma aktiviteter

​​

Vandring

I närheten av Stresa finns vackra vandringar bara runt hörnet. En trevlig och populär vandring är från mellersta stationen och upp mot toppen genom bok- och tallskogar, med en vacker utsikt över sjön nedan. För er som söker en längre vandring kan ni bege sig söderut från Stresa längs kusten mot Belgirate. Vandringen passerar genom små byar med historiska byggnader samt genom skogen och längs kullarna i omgivningarna. När man når Belgirate kan man återvända med lämpligt färdmedel.

Olympiska Spelen

Olympiska Spelen äger rum i Äventyrsparken i Baveno. Olympiska Spelen består av olika sporter, lekar och roliga spel som syftar till att skapa entusiasm, stärka lagandan och utveckla personliga färdigheter som är fördelaktiga för företaget. Ni delas in i lag, var och ett ledd av en kapten ansvarig för strategiska beslut, och tävlar i aktiviteter som Suspend Path, Acro Jump och klättervägg, ni väljer! Alla lag kommer att hantera sin egen tid och fokusera på de aktiviteter med högre mervärde. Laget med högst poäng vinner! Efter aktiviteten hålls en utvärderingssession där tränare kommer att analysera dynamiken tillsammans med deltagarna.

Tag Hunter

Ett dynamiskt och roligt sätt att utforska området och Maggioresjön med dess naturliga skönhet och historia tillsammans. Det är inte fysiskt krävande och äger rum delvis i Baveno, på fastlandet, och delvis på öarna Bella och Pescatori.

Ni delas in i lag och varje lag kommer att få en karta över området med olika ledtrådar och bilder på platser och sevärdheter i området som ska hittas. Hur mycket poäng ni får för varje avgörs av avståndet från startpunkten och svårigheten att nå den. När ett lag når en plats från en av bilderna, tar ni en selfie mot samma bakgrund som bilden och skickar till ett telefonnummer för att få poängen. Det lag som tar den roligaste selfien får såkalrt ett speciellt pris! Aktiviteten tar från 2 upp till 6 timmar.

Dragonboats

Gör er redo för en spännande utmaning på vattnet med 10-meters kanoter, där ni kommer att uppleva glädjen av att paddla tillsammans som ett team. Den här aktiviteten främjar lagandan och samarbetet och tillsammans med tävlingsmomentet är det den perfekta aktiviteten. Efter en genomgång för att förklara paddlingstekniker delas ni in i lag där varje kanot rymmer från 10 till 21 personer. Målet är perfekt synkronisering; annars kan kanoten stanna upp, röra sig långsamt eller svänga av kurs. Tävlingen avslutas med prisutdelning. Aktiviteten tar från 2 upp till 6 timmar.

Boenden

 • Grand Hotel Dino

  Bo på klassiska och eleganta Grand Hotel Dino. Hotellet ligger vid Lago Maggiores västra strand med en oslagbar vy över sjön och alperna. Här finns ett flertal barer och restauranger att välja mellan. 

  Det finns ett antal konferenssalar i olika storlekar för både större och mindre grupper. På hotellet finns även ett hälsocenter och inomhus- samt utomhuspooler. Hotellet omgärdas av en vacker trädgård där man gärna njuter en god espresso i solen!

 • Grand Hotel Bristol

  Grand Hotel Bristol ligger på stranden av Stresa vid Maggioresjön, även känd som Lago Maggiores pärla för sin extraordinära harmoni med det magnifika landskapet och de överdådiga villorna i området. Här får ni som gäst njuta av en fantastisk utsikt över isola Bella och bukten Borromeo.

  Hotellet har en stor härlig trädgård med en utomhuspool med jacuzzi och en uppvärmd pool med bastu och ångbad där ni kan koppla av efter dagens aktiviteter.

 • Hotel Regina Palace

  Stresa, bara en knapp timme från Milano flygplats, är en förtrollande plats vid sjön Lago Maggiore. Regina Palace Hotel, som öppnades 1908, kännetecknas av en tidlös atmosfär som kombinerar klassisk elegans med moderna bekvämligheter. Efter en nyligen avslutad renovering har hotellet framgångsrikt bevarat sin Liberty-inspirerade arkitektur samtidigt som man har infört uppdaterade standarder och faciliteter. Arkitekturen visar en distinkt karaktär och en strävan efter att vara unik och extravagant genom sina dekorativa och eklektiska detaljer.

  Hotellet är elegant inramat av en vacker park med pool, utomhustennisbana och fotbollsplan som bjuder in till avkoppling och rekreation. Vidare kan vi njuta av hotellets wellness center -  Regina Sporting Club, med en uppvärmd inomhuspool, ett modernt gym, avkopplande bastu och uppfriskande turkiskt bad – allt tillgängligt utan extra kostnad. Regina Palace Hotel har två restauranger, "Liberty" och "Charleston", samt baren "Bar 1900" nära lobbyn. I parken finns även restaurangen och baren "Le Grill".

Är ni intresserade av en resa anpassad just för er?

Att kontakta oss innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.