Konferensresa Champoluc – Ski Unlimited

Konferensresa Champoluc / Italien Snödelikatessen

Januari – Mars
Inget är som Italien! Maten, människorna, stämningen och världens bästa kaffe i kombination med fantastisk skidåkning i Monte Rosa systemet – här kan man njuta i fulla drag.

När

Champoluc upplevs bäst under perioden januari - mars.

För vem

Hit kommer man främst för skidåkningen, den goda maten och de spektakulära bergen.

Missa inte

Hyr bergsguide som tar er med till orörd snö av världsklass.

För er nästa resa rekommenderar vi varmt Champoluc i Monterosa. Det är av Italiens störst skidområden som sträcker sig över tre dalgångar; Valle d’Ayas, Valle di Gressoney och Valsesia. Här når ni skidåkning på över 3300 meters höjd. Byn Champoluc ligger vackert beläget på 1 570 möh på den soliga och södra sidan av Alpernas näst högsta berg – det majestätiska Monte Rosa.  På andra sidan av berget ligger den schweiziska skidorten Zermatt.

Maten är alltid en höjdpunkt i Italien! I Champoluc finns många mysiga, klassiska italienska restauranger att besöka efter dagens skidåkning. Hit kommer man främst för skidåkningen, den goda maten och de spektakulära bergen samtidigt som de lokala pubarna erbjuder skönt barhäng och after ski. Att åka offpist med en bergsguide i området kring Monte Rosa innebär fantastiska möjligheter. Här finns även lättillgänglig helikopterskidåkning. Vill man hålla sig i pisten kan man vänta sig härliga, välpreparerade pister i olika svårighetsgrader. För den som inte vill åka skidor finns mycket kultur och italienskt gemyt att uppleva i omgivningarna i Aostadalen. Medeltida borgar, vinprovning och vandring är några möjligheter.

Boende

  • Hotel Breithorn

    Ni bor på ett av alpernas mysigaste och trevligaste hotell Hotel Breithorn, ett betyg som många skidåkare gett boendet efter en vistelse här. Det här är även Champolucs äldsta hotell, byggt 1903 och renoverat 1996. Hotellet fullkomligt strålar av italiensk atmosfär. Rummen har unika detaljer och mycket trä gör att man får känslan av att befinna sig i en riktig alphydda, men en bekväm sådan. 

    Här finns även bubbelpool bast och ångbastu, perfekt att njuta av efter en dag på berget. Hotellet serverar en stor frukostbuffé och det finns även möjlighet till halvpension där det varje kväll dukas upp en riktigt italiensk måltid med minst fyra rätter. Hotellet ligger centralt i byn och det tar ca 10 min att gå till närmsta skidlift. Vid liften går det att låsa in sina skidor under natten.

Är ni intresserade av en resa anpassad just för er?

Att kontakta oss innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.