Konferensresor i Ligurien | Ski Unlimited

Konferensresa Ligurien & Franska rivieran / Italien Konferensresa Ligurien

April – Oktober
Direktflyg till Nice är bekvämt. Men den här gången lämnar vi Franska Rivieran direkt och beger oss över gränsen till Italien och vackra Ligurien. Här erbjuds ett område med böljande berg och branta passager, vattenfall, klara bergsjöar och små bergsbyar. Landskapet i Ligurien inbjuder till spännande utflykter och aktiviteter. Dessutom är det värt att åka över gränsen bara för kaffet...

När

Ligurien & Nice upplevs bäst under perioden april - oktober.

För vem

För de som vill få en variationsrik resa med adrenalinpumpande aktiviteter i italienska bergen kombinerat med hav& sol på franska Rivieran

Missa inte

En bergsaktivitet som Canyoning eller Via Ferrata är ett måste när ni åker hit.

I Italien ligger den gamla medeltida bergsbyn Rocchetta Nervina. Omgivningarna domineras av kullar och höga berg. Många äventyrare dras till området för adrenalinaktiviteter som klättring, via ferrata eller canyoning. Det är ingen ovanlig syn att se turister på byrestaurangens soliga terrass sippa på en caffé latte och studerar en karta.

Resan avslutas med fördel i Nice där ni kan ta ett dopp vid Franska Rivieran, se folklivet på Promenade des Anglais samt njuta av en lunch från det franska köket innan ni flyger hemåt.

Aktiviteter

Ligurien & Franska Rivieran bjuder på böljande berg och branta passager, vattenfall, klara bergsjöar och fantastiska små bergsbyar. Landskapet i Ligurien inbjuder till spännande utflykter och aktiviteter. Här följer några exempel på vad som varit uppskattat på våra tidigare resor hit.

Canyoning är en aktivitet som ger ordentligt med adrenalin i kroppen och bjuder på många blöta skratt. Alla i gruppen utrustas med våtdräkter och hjälm och ni följer vattnets naturliga väg genom raviner och grönskande floder. På vägen finns naturliga vattenrutschbanor och svårighetsgraden bestäms tillsammans med guiden. Vattenfärden bjuder på ett fantastiskt naturscenario! Om man vill ta det lite lugnare kan man vandra längs ravinen. 

En annan populär aktivitet är vandring eller så får de som inte fått nog av galna äventyr utmanas i en Via Ferrata. Via Ferrata, är en klätterled i brant terräng där man tar sig fram med hjälp av vajer och eventuellt konstgjorda steg och grepp. En häftig upplevelse för alla som har is i magen. Det erbjuds Via Ferrata på lätt, medel och avancerad nivå. För de som är höjdrädda ordnar vi med en promenad i de vackra omgivningarna där man kan titta på de som klättrar. Alternativt åker vi ner och strosar runt i Nice eller Monte Carlo.

I Nice kan ni utforska staden ifrån cykelsadeln. Turen går till slottshöjden ovanför gamla stan där ni njuter av utsikten. Eller dela in er i mindre grupper och gör en kombinerad lunch- och guidetur där er lokale guide är expert på såväl Nice matupplevelser som stadens historia. 

Boenden

 • Albergo Lago Bin

  I Ligurien bor ni på Albergo Lago Bin, ett enkelt men fräscht familjedrivet hotell. Hotellet ligger vackert i en dal en bit upp i bergen, omringat av berg och skog.  De flesta rum har balkong och panoramautsikt över floden Barbaira och den medeltida byn Rocchetta Nervina.

  Hotellet har en konferenssal, utomhuspool och möjlighet till att äta lunch vid poolen. 

   Hotellets gäster har även tillgång till ett litet sportfält, en boulebana och ett sällskapsrum med biljardbord.

  Maten på hotellet restaurang är vällagad och gärna med lokal råvaror. Här kan ni njuta av stillheten, andas frisk bergsluft och umgås med kollegorna i lugn och ro.

 • Hotel Ellington Nice Centre

  I Nice på franska Rivieran rekommenderar vi Hotel Ellington, ett boutiquehotell som ligger centralt med fem minuters gångväg till havet. Inom några minuter når ni de stora shoppingstråken samt attraktioner som det historiska torget Place Masséna, marknaden vid Cours Saleya, det bar- och restaurangtäta torget Place Garibaldi, Nice operahus och Theatre du Verdure.

  Här finns möjlighet att konferera och hotellet har en mysig lounge, en solig uteplats och en bar med ”jazzig” atmosfär. Gratis internet finns i de gemensamma utrymmena samt i konferenslokalerna.

Är ni intresserade av en resa anpassad just för er?

Att kontakta oss innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.