Konferensresor i Ligurien | Ski Unlimited

Konferensresa Ligurien & Franska rivieran / Italien Berg & hav i härlig kombination

April – Oktober
Många känner till den Franska rivieran med dess pulserande städer och vita stränder. Vad många inte känner till är att endast en timme från Nice, på den italienska sidan, ligger Ligurien. Ligurien är ett område med böljande berg och branta passager, vattenfall, klara bergsjöar och små bergsbyar. Landskapet i Ligurien inbjuder till spännande utflykter och aktiviteter. Under den här resan får ni uppleva det bästa av två världar.

När

Ligurien & Nice upplevs bäst under perioden april - oktober.

För vem

För de som vill få en variationsrik resa med adrenalinpumpande aktiviteter i italienska bergen kombinerat med hav& sol på franska Rivieran

Missa inte

Canyoning är ett måste när ni åker hit & en välsmakande picknick i det gröna som följd!

I Italien ligger den gamla medeltida bergsbyn Rocchetta Nervina. Omgivningarna domineras av kullar och höga berg. Många äventyrare dras till området för adrenalinaktiviteter som klättring, via ferrata eller canyoning. Det är ingen ovanlig syn att någon studerar en karta över en café latte på något av byns terrasscaféer

Resan kombineras med en natt i Nice, där ni kan njuta av sol & bad vid Franska rivieran, shopping av världsklass samt en middag från det franska köket. 

Aktiviteter

Ligurien & Franska Rivieran bjuder på böljande berg och branta passager, vattenfall, klara bergsjöar och fantastiska små bergsbyar. Landskapet i Ligurien inbjuder till spännande utflykter och aktiviteter. Här följer några exempel på vad som varit uppskattat på våra tidigare resor hit.

Canyoning är en aktivitet som ger ordentligt med adrenalin i kroppen och bjuder på många blöta skratt. Alla i gruppen utrustas med våtdräkter och hjälm och ni följer vattnets naturliga väg genom raviner och grönskande floder. På vägen finns naturliga vattenrutschbanor och svårighetsgraden bestäms tillsammans med guiden. Vattenfärden bjuder på ett fantastiskt naturscenario! Om man vill ta det lite lugnare kan man vandra längs ravinen. 

En annan populär aktivitet är vandring eller så får de som inte fått nog av galna äventyr utmanas i en Via Ferrata. Via Ferrata, är en klätterled i brant terräng där man tar sig fram med hjälp av vajer och eventuellt konstgjorda steg och grepp. En häftig upplevelse för alla som har is i magen. Det erbjuds Via Ferrata på lätt, medel och avancerad nivå. För de som är höjdrädda ordnar vi med en promenad i de vackra omgivningarna och där man kan titta på de som klättrar. Alternativt åker vi ner och strosar runt i Nice. 

Väl i Nice kan ni utforska staden ifrån cykelsadeln. Turen går till slottshöjden ovanför gamla stan där ni njuter av utsikten. En lite mer exklusiv aktivitet är att köra en tur med veteranbil till de små byarna ovanför Nice, minnesvärt!

Boenden

  • Albergo Lago Bin

    I Ligurien bor ni på Albergo Lago Bin ett enkelt men fräscht familjedrivet hotell. Hotellet har en konferenssal, utomhuspool och möjlighet till att äta lunch vid poolen. Lago Bin Hotel ligger i en vacker ligurisk dal. De flesta rum på Hotel Lago Bin har balkong och panoramautsikt över floden Barbaira och den medeltida byn Rocchetta Nervina.

    Här kan ni njuta av stillheten, andas frisk bergsluft och omringas av grönlummiga bergssidor. 

  • Hotel Ellington Nice Centre

    I Nice på Franska Rivieran rekommenderar vi Hotell Ellington, ett boutique hotell som ligger centralt med fem minuters gångväg till havet och shopping och attraktioner så som Place Massena, Cours Saleya, Nice Opera, Place Garibaldi och Verdure Theatre. 

    Här finns möjlighet att konferera och hotellet har en mysig lounge, en solig uteplats och en bar med ”jazzig” atmosfär. Gratis internet finns i de gemensamma utrymmena samt i konferenslokalerna.

Är ni intresserade av en resa anpassad just för er?

Att kontakta oss innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.