Konferensresa Järvsö vår och höst – Ski Unlimited

Konferensresa Järvsö / Sverige   Järvsö - ett aktivitetsmecka

April – Oktober
Järvsö är den perfekta destinationen för kreativa och givande konferenser. Hit tar ni er enkelt med bil, tåg eller buss. Järvsö erbjuder varierande upplevelser året runt. Ni kan cykla downhill- och crosscountry, cykla i Järvsö Skills Park med pump tracks, dirt- och teknikområde. Gå sköna vandringar, paddla i forsen eller lära er mer om våra stora rovdjur på Järvzoo.

När

Järvsö utan skidor på fötterna upplevs bäst under perioden april - oktober

För vem

För gruppen som vill ha en hållbar resa med kort restid, mycket tid på plats för att umgås och utnyttja det stora utbudet av aktiviteter som finns här.

Missa inte

Prova Järvsös nya skills park för cykling: pumptrack med bowl, dual pumptrack, dirt- och teknikområde.

Sveriges andra alpina anläggning invigdes år 1937, en stor dag i Järvsö. 70 år senare började Järvsö satsa hårt för att bli den bästa svenska cykeldestinationen på sommaren. Gravity Logic från Whistler har designat banorna som många tycker är de bästa i Sverige. Om ni vill ta det lite lugnare finns det även fina stigar för både cykling och ridning. Vill ni testa golf finns också en nio håls golfbana ”pay and play”.

Destination Järvsö har kommit långt i sitt hållbarhetsarbete och har inlett en process mot att som första svenska destination hållbarhetscertifieras av EarthCheck, ackrediterad av Global Sustainable Tourism Council. Arbetet innefattar bland annat kompetenshöjning i hållbarhetsfrågor hos alla destinationens aktörer. Här finns en stor medvetenhet där ekologisk och lokalproducerad mat ses som en självklarhet.

Cykling och aktiviteter för alla nivåer

I Järvsö finns det något för alla - adrenalin, spänning, upplevelser, natur, kultur och historia. Nedan listar vi några förslag på aktiviteter som brukar uppskattas av våra grupper. Därutöver finns det möjlighet att spela golf, prova på rovdjurscentrets skyttesimulator eller testa springskytte, besöka Järvzoo och mycket mer...

 

Downhill

Här ges du tillfälle att utmana din egen komfortzon! I skogen på Järvsöberget finns en av Sveriges bästa cykelparker för downhill-cykling. Att cykla utförs är en aktivitet som växer stort i både Sverige och i övriga världen. Något som gör Järvsö unikt är att det finns leder för alla nivåer och det är du själv som väljer hur utmanande du vill göra det. Här får vi hjälp med utrustning och instruktioner, och blir uppdelade i olika nivåer med egna cykel-coacher så vi hamnar på rätt teknik- och konditionsnivå för en trevligare upplevelse. Sedan är det bara att ta sittliften upp på toppen på 3690dm över havet, och släppa på bromsen.

Stigcykling "XC-cykling"

För den som inte vill åka utför så har Järvsö satsat stort på att bygga nya stigar och jättefina leder i skogen för alla nivåer. Här cyklar man över broar och bäckar, på slingrande stigar uppför och nedför i egen takt. Vi tar er med på en utflykt tillsammans där vi stannar till vid en mysig insjö med medhavd fika eller grillar korv och kokar kaffe över öppen eld. 

 

Pumptracks

För att spinna vidare på cykeltemat så erbjuder Järvsö Skills Park två pumptracks och ett teknikträningsområde. Pumptracksen bjuder på en unik design och kvalité på asfalt – de är roliga för allt med hjul. Bmx-cyklar, mountainbikes, skateboards eller cyklar som är specialgjorda för pumptrack-cykling. I teknikträningsområdet finns det olika hinder där du övar upp dina färdigheter i olika svårighetsgrader – allt för att göra dig till en bättre cyklist! Den ena pumptracken har en bowl i mitten och är ritad för att utmana din kreativitet – roliga linjer och sköna hopp blandat med suget i magen när du pumpar runt på banan. Så roligt att man aldrig vill gå hem.

Zipline och höghöjdsbana

Vi tar er med till en äventyrspark, mitt i hjärtat av Hälsingland och nära Järvsö, med vacker utsikt över Ljusnans dalgång. Vi börjar med en vandring upp till stupbranten. Där tar höghöjdsbana vid och leder oss uppför branten och vidare i träden ovan stupet mot starten av zipline. Vyn över Ljusnandalen är magiskt vacker och höghöjdsbanan är gjord för att passa alla. Efter detta kommer zippen, en tandembana på närmare 500 meter med över 70 meters fallhöjd. Här når man ca. 80 km/h när det går som snabbast, och upplevelsen blir något alldeles extra då den kan delas med en kollega som samtidigt åker på linan intill. Det här är Sveriges snabbaste tandemzipline, och referenserna i trädtopparna gör att hastigheten verkligen blir påtaglig. Vid landningen bromsas ni in av en magnetbroms på en sträcka av 30 meter, även det är en upplevelse som känns i magen.

 

Vattensport

På älven Ljusnan kan den som önskar adrenalin testa riverboarding eller forsränning. Önskar man ett lite lugnare alternativ rekommenderar vi kajak i ”slätvattnet”. En ännu tryggare känsla får man i en kyrkbåt. Det kan liknas vid en stor roddbåt, som man paddlar tillsammans i takt med 10-20 man per båt vilket gör det både roligt, njutbart samt en bra samarbetsövning!

Vandra upp på Järvsöklack

Järvsöklacken är ett välkänt och välbesökt 390 meter högt berg, nära Järvsö samhälle. Det bildar, med sin tydligt markerade klackliknande topp, ett landmärke som syns från många håll i trakten. En vandringsstig leder upp till toppen från söder och från nordost. På toppen kan ni njuta av den fina utsikten och pausa i toppstugan där vi kan grilla dagens lunch. 

Boenden

 • Järvsöbaden

  Järvsöbaden ligger endast en kilometer från bykärnan. Här kan ni återuppleva den gamla pensionatstiden med traditioner från sekelskiftet. Här finns 43 rum med 69 bäddar och inget rum är det andra likt. Alla rum har egen dusch och wc, hårtork och TV. 

  Kliv in i restaurangen med vita dukar, blommor och ljus och njut av traditionell okonstlad husmanskost med råvaror från Hälsingland. Hotellet har vackra sällskapsrum som inbjuder till skön avkoppling efter middagen. Bar och biljardrum finns också nära till hands, liksom bastu och en fin spaavdelning. Det finns wifi i hela huvudbyggnaden.

 • Bergshotellet i Järvsö

  Bergshotellet finns på Öjebergets sydsida mitt i pisten för skidåkning eller cykling. Endast 800 meter från den mysiga byn, en kilometer från tågstationen och några meter från Järvzoo. 1,5 timme från Gävle, knappt 2 timmar från Sundsvall och 3 timmar från Stockholm.

  Hotellet har 52 rymliga och funktionella rum (mellan 19–33 kvm) med totalt 240 bäddar, fyra konferensrum för upp till 100 personer och restaurang med cirka 200 sittplatser. Hotellets läge, mitt i Järvsöbacken med Järvsö Bergscykel Park precis intill, gör hotellet till det ultimata valet för konferensen som söker äventyret i form av skidåkning, cross country eller downhillcykling nära inpå.

 • Järvsö stugby

  Järvsö stugby ligger precis vid Järvsöbackens södra alpina skidområde, vid foten av Öjeberget. Här finns ett flertal stora stugor med upp till 14 bäddar per stuga där alla har bastu och braskamin. I stugorna finns 4-5 sovrum, allrum, ett fullt utrustat kök, diskmaskin, torkskåp, tv och wifi. 

  Att bo i stugor är ett trevligt val av boende som bjuder in till att umgås med kollegorna på ett avslappnat sätt. Här sover ni, umgås, äter frukost samt att det även finns möjlighet att genomföra en uppskattad matlagningsaktivitet i stugorna. Konferens, luncher och middagar bokar vi åt er på tex. Bergshotellet eller Järvsöbaden.

 • JBP - Järvsö Bergscykel Park Hotell

  Det här hotellet erbjuder kompakta och trevliga hotellrum med bra förvaringsmöjligheter i form av krokar och lådor under sängarna. Det är byggt för cyklister på sommaren och skidåkare på vintern. Här finns ett 30-tal twin rum om 13kvm, alla med eget badrum med dusch. Liftarna ligger cirka 50m från dörren, med andra ord nära och bra! Här bor man med skidhyra i samma hus, och privata skidskåp utanför dörren i loftgången. Samma skåp används för leriga cykelkläder under cykelsäsongen. 

  I restaurangen Cykelbistron på bottenvåningen ingår alltid en härlig frukost varje morgon och självklart finns det både konferensrum för den lilla gruppen samt wifi i hela huset. Bara 150 meter från entrén finns ett elljusspår för er som vill ta en motionsrunda på vintern i preparerade längdskidspår och en löprunda sommartid i fina spår. 

Är ni intresserade av en resa anpassad just för er?

Att kontakta oss innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.