Konferensresor i Engelberg | Ski Unlimited

Konferensresa Engelberg / Schweiz   Svenska offpistklassikern

Oktober – Maj
I Engelberg kan ni åka skidor från Klein Titlis på 3 030 meter. På vägen upp i den roterande liften passerar ni ovanför den imponerande glaciären. Åker ni ända ner i dalen har ni en timme senare passerat några glaciärsprickor och gödselstackar och pisten avslutas abrupt vid en schweizisk afterski. Att Engelberg känns som en svenskby är en helt annan historia, men lössnön lockar friåkareliten, skidfilmare och skibums från hela världen.

När

Engelberg upplevs bäst under perioden oktober till maj.

För vem

För de som vill besöka det snösäkra offpistmeckat som de flesta svenskar har en relation till.

Missa inte

Laub, det perfekta offpiståket.

När du lämnar huvudgatan i byn och traskar ut på fälten bakom klostret känner du lukten av bondgård. På vintern är bönderna i traditionella hattar och skägg uppe på berget och sköter liftarna till ackompanjemang av dragspelsmusik. När liftarna stängt för säsongen släpper de ut boskapen på grönbete i dalen och livet går tillbaks till sin vanliga lunk.

Det finns flera anledningar att komma hit, inte minst den fantastiska inramningen med alla berg och glaciärer. Änglarnas berg ”Hahnen” vakar tryggt över byn och klostret.


Engelberg är en extra hållbar destination: 
Engelberg har blivit utsedd till energistad, vilket innebär en ständig strävan efter effektiv användning av energi, klimatskydd och förnybar energi. Bland annat producerar det närliggande kraftverket 100 procent förnybar el och alla tåg på berget Titlis järnvägar går på biobränsle. Dessutom är liftarna och snökanonerna drivna på 100 procent vattenkraft. 2018 tilldelades Brunni-Bahnen, som sköter liftarna på berget Brunni i Engelberg, det första kompletta "klimatneutrala företaget 2018" i Schweiz.

Råa Titlis och glassiga Brunni

Skidsäsongen på Titlis med sin nordsida sträcker sig från november till maj och är ett av de snöigaste bergen i Europa. Högsta åken sker från 3020 m och det finns stora ytor mellan pisterna. Att hyra en bergsguide rekommenderas varmt till dem som söker sig utanför pisten då det är gott om glaciärsprickor och stup att väja för och att följa någon annans skidspår är inte att rekommendera! Pisterna är långa och bjuder totalt på 90 km. På toppen av Titlis finns många restauranger och en av de mest spektakulära möteslokaler man kan tänka sig med panoramafönster och utsikt över halva Schweiz. 

Tvärs över dalen ligger ett annat skidområde, Brunni som erbjuder snällare skidåkning men med fantastisk utsikt över bergen och glaciärerna på nordsidan. På Brunni finns en bergsrestaurang där man kan äta en typisk Käsesnitte eller Rösti. Tidigt på vintern kan du åka upp på Brunnis solsida och ta de böljande åken mot klostret eller Grünenwald - men se upp för taggtrådsstängslen.


Aktiviteter utöver skidåkning

Att besöka det gamla men fortfarande aktiva Benediktinklostret i byn är en intressant och vacker upplevelse. I klosterbyggnaden kan du följa hur en ostproduktion går till där Engelberger Klosterglocke produceras, en mild ost i form av en kyrkklocka. Kultur och stadsliv hittar ni också i den pittoreska staden Luzern vid Vierwaldstätter-see som enkelt nås med tåg (restid ca 1 h).

Det finns fantastisk snöskovandring och längdåkning på Fürenalp där liftturen uppför bergväggen är en upplevelse i sig. Vill man ha mer spänning rekommenderar vi tubing eller kälkbanan som slutar nere i byn. Engelberg har dessutom en stor sporthall där man kan prova på curling och sportklättring. Om önskat går det att få en adrenalinkick uppe bland trädtopparna på deras höghöjdbana. Föredrar ni relax så finns ett antal möjligheter till spabehandlingar och avslappnande bad i den vackra dalgången.

Boenden

 • Ski Lodge

  Boutiquehotellet Ski Lodge Engelberg ligger i hjärtat av Engelberg, nära skidbackarna. Hotellet grundades av människor som älskar berg och skidåkning mer än någonting annat i världen, vilket präglar hela atmosfären på hotellet.

  Efter en dag i backen kan ni krypa ner i badtunnan och värma er i bastun eller avnjuta en afterski-öl i hotellets populära bar. Här brukar diskussionerna gå hett kring vem som haft det bästa åket under dagen.

 • H+ Hotel & Spa

  Hotellet hette tidigare Ramada och är ett bra konferenshotell med plats för stora grupper. Hotellet ligger i hjärtat av Engelberg bara några hundra meter från tågstationen. 

  Hotellet har en SPA-avdelning med inomhuspool och bastu. 

 • Hotel Bellevue Terminus

  Ett hotell med karismatisk design som kombinerar kvalitet, komfort och livsstil. Bellevue är centralt beläget i Engelberg, mittemot järnvägsstationen och är öppet dygnet runt alla dagar om året. 

  Invändigt möts du av en modern interiör som skapar en elegant miljö. Hotellet erbjuder skidförvaring och härifrån når du skidområdet Engelberg-Titlis med en kort promenad.

Är ni intresserade av en resa anpassad just för er?

Att kontakta oss innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.