Konferensresor i Westendorf | Ski Unlimited

Konferensresa Westendorf / Österrike   Idylliska Westendorf

Januari – Mars
Westendorf är placerat på en solig platå mitt i Brixen-dalen, långt bort från trafikens buller. Den bildsköna byn är helt omgiven av berg och betraktas som länken mellan Österrikes två största sammanlänkade skidsystem, Skiwelt Wilder Kaiser Brixental och det kanske mer välkända Ski Area Kitzbühel/Kirchberg. Från Westendorf kan man alltså njuta av båda dessa områden.

När

Westendorf upplevs bäst under perioden januari - mars.

Precis som en klassisk och idyllisk alpby ska göra så stoltserar Westendorf med ett vackert kyrktorn, med ett snötäckt bergslandskap som bakgrund. 

Stämningen i byn är vänligt avslappnad, och här finns många valmöjligheter både till aktiviteter och upplevelser i bergen, och till shopping, caféer och restauranger i mysiga kvarter i byn att njuta av.


 

Westendorf är en extra hållbar destination
När du väljer att resa till Westendorf väljer du också en klimatsmart destination. Det intilliggande skidsystemet SkiWelt Wilder Kaiser Brixental är inte bara en av Österrikes största men också en prisvinnande miljövänlig konstruktion. Hela SkiWelt bygger på 100% förnybar energi (vattenkraft). 

Liften Sonnenlift drivs 100% av solenergi och även andra lifter har solpaneler som hjälp. Här används endast rent dricksvatten för konstsnö ut i pistarna, för att sedan återvinnas till dricksvatten igen. Ett perfekt fungerande och naturligt kretslopp! Dessutom kan du ladda din elbil helt gratis invid många av SkiWelts lifter.

Upplev vidsträckta Alper

I Westendorf åker man skidor i Österrikes största sammanlänkade system, Skiwelt Wilder Kaiser Brixental. Det innebär ett område med närmare 280 km preparerade pister och över 90 moderna liftar som snabbt och effektivt tar en vidare i systemet för att uppleva nya nedfarter.

Gemytliga bergsrestauranger och ”Hütten” finns utspridda över hela området, så att man när det behövs kan få vila benen och fylla på energireserverna. För den som inte får nog kan man även ta sig vidare till Kitzbühel/Kirchberg-området och fortsätta utforska.


Aktiviteter utöver skidåkning

I Westendorf kan man förutom att njuta av fantastisk skidåkning även åka längdskidor i ett välpreparerat spår på 25 km. Vill man ta sig en bit upp på berget och uppleva fart utan skidor finns här en rodelbana att utmana. 

Det finns även vackra vintervandringsvägar för den som hellre rör sig i lite lugnare tempo. I byn i övrigt finns butiker och en och annan bar att besöka för den som så önskar.

Boende

  • Hotel Jakobwirt

    Hotel Jakobwirt byggdes 1664 och ligger mitt i hjärtat av pittoreska Westendorf. 

    Rummen är inredda med naturmaterial och tyrolskt hantverk och bjuder på fantastisk utsikt över de kringliggande bergen. 

Är ni intresserade av en resa anpassad just för er?

Att kontakta oss innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.