Konferensresor i Järvsö | Ski Unlimited

Konferensresa Järvsö / Sverige   Hälsinglands pärla

Januari – April
Släpp loss kreativiteten och leklusten i Hälsingeskogarna. Sveriges andra alpina anläggning invigdes år 1937, vilket var en stor dag i Järvsö. På åttiotalet påbörjades utbyggnad av systemet och det utvecklas hela tiden till att skapa en skidort som har snötillgång tidigt på säsongen.

När

Järvsö upplevs bäst under perioden januari - april.

För vem

Gruppen som vill ha en kort & hållbar resa där fokus är på gemensamma upplevelser & gemyt.

Missa inte

Restaurang Eftertanke ligger mitt i skidsystemet och erbjuder vällagad ekologisk mat och fika direkt från lokala leverantörer.

Blånande berg och vackra djupa Hälsingeskogar vid Ljusnans dalgång gör Järvsö till en pärla i Hälsingland. Järvsö ligger enbart ca 32 mil från Stockholm och det går smidigt att ta sig hit både med buss eller med tåg på dryga tre timmar.

Destination Järvsö har kommit långt i sitt hållbarhetsarbete och har inlett en process mot att som första svenska destination hållbarhetscertifieras av EarthCheck, ackrediterad av Global Sustainable Tourism Council. Arbetet innefattar bland annat kompetenshöjning i hållbarhetsfrågor hos alla destinationens aktörer. Här finns en stor medvetenhet där ekologisk och lokalproducerad mat ses som en självklarhet.

Skidåkning i alla väderstreck

Järvsö bjuder på nära och gnistrande slalom i 11 km pist och där högsta skidåkningen är på 370m höjd, eller på 3700 dm höjd som det så finurligt står när man stiger av tvåstolsliften vid sydliftens topp. Skidsystemet utvecklas hela tiden för att ge snötillgång tidigt på säsongen och Järvsö har alltid varit otroligt duktiga på att hålla pisterna välpreparerade. 

Järvsöbacken är Sveriges tolfte största skidanläggning och stoltserar idag med 20 nedfarter, 8 liftar och 4 rullband. Här kan du åka skidor i alla väderstreck där backarna på sydsidan bjuder på några av Sveriges bästa tävlingsbackar för slalom och där Norrbackarna bjuder på välpreparerade pister som håller sig långt in på eftermiddagen.


Aktiviteter utöver skidåkning

Förutom alpint kan ni åka längdskidåkning – skrida eller spurta fram i Harsa, där vanligtvis Vasaloppsentusiaster hittar formen. Eller varför inte åka till Skålsjögården och uppleva längdskidåkning mitt i det historiska finnskogsriket? I Järvsö finns förutom skidåkning en uppsjö andra äventyrliga aktiviteter. Varmt rekommenderat är en guidad vandring upp på berget med utsikt över hela dalen som belöning. 

Byn på vintern är väldigt aktiv och här erbjuds hundspann, islandshästridning, skotersafari, häst- och slädtur och fiske. Här kan ni också besöka det berömda Järvsö Zoo – Nordens vildmarkspark där det går att uppleva känslan av att stå öga mot öga med vargar.

Boenden

 • Järvsöbaden

  Järvsöbaden ligger endast en kilometer från bykärnan. Här kan ni återuppleva den gamla pensionatstiden med traditioner från sekelskiftet. Här finns 43 rum med 69 bäddar och inget rum är det andra likt. Alla rum har egen dusch och wc, hårtork och TV. 

  Kliv in i restaurangen med vita dukar, blommor och ljus och njut av traditionell okonstlad husmanskost med råvaror från Hälsingland. Hotellet har vackra sällskapsrum som inbjuder till skön avkoppling efter middagen. Bar och biljardrum finns också nära till hands, liksom bastu och en fin spaavdelning. Det finns wifi i hela huvudbyggnaden.

 • Bergshotellet i Järvsö

  Bergshotellet finns på Öjebergets sydsida mitt i pisten för skidåkning eller cykling. Endast 800 meter från den mysiga byn, en kilometer från tågstationen och några meter från Järvzoo. 1,5 timme från Gävle, knappt 2 timmar från Sundsvall och 3 timmar från Stockholm.

  Hotellet har 52 rymliga och funktionella rum (mellan 19–33 kvm) med totalt 240 bäddar, fyra konferensrum för upp till 100 personer och restaurang med cirka 200 sittplatser. Hotellets läge, mitt i Järvsöbacken med Järvsö Bergscykel Park precis intill, gör hotellet till det ultimata valet för konferensen som söker äventyret i form av skidåkning, cross country eller downhillcykling nära inpå.

 • Järvsö stugby

  Järvsö stugby ligger precis vid Järvsöbackens södra alpina skidområde, vid foten av Öjeberget. Här finns ett flertal stora stugor med upp till 14 bäddar per stuga där alla har bastu och braskamin. I stugorna finns 4-5 sovrum, allrum, ett fullt utrustat kök, diskmaskin, torkskåp, tv och wifi. 

  Att bo i stugor är ett trevligt val av boende som bjuder in till att umgås med kollegorna på ett avslappnat sätt. Här sover ni, umgås, äter frukost samt att det även finns möjlighet att genomföra en uppskattad matlagningsaktivitet i stugorna. Konferens, luncher och middagar bokar vi åt er på tex. Bergshotellet eller Järvsöbaden.

 • Bergsgården

  Bergsgården är perfekt för gruppen som önskar spendera mer tid tillsammans, i boende avskilt som en stuga men med samma standard som på ett modernt hotell. Det fördelaktiga läget och de stilfullt inredda lägenheterna (nyproducerade 2019) gör Bergsgården till ett attraktivt val. 

  Boendet på 58 kvm är väl genomtänkt och fullt utrustat. Lägenheten består av ett allrum med köksavdelning, 2 sovrum (med 2x90cm sängar), 2 badrum och bastu. Det finns totalt 6 sängplatser med bäddsoffan i allrummet inkluderat.

 • JBP - Järvsö Bergscykel Park Hotell

  Det här hotellet erbjuder kompakta och trevliga hotellrum med bra förvaringsmöjligheter i form av krokar och lådor under sängarna. Det är byggt för cyklister på sommaren och skidåkare på vintern. Här finns ett 30-tal twin rum om 13kvm, alla med eget badrum med dusch. Liftarna ligger cirka 50m från dörren, med andra ord nära och bra! Här bor man med skidhyra i samma hus, och privata skidskåp utanför dörren i loftgången. Samma skåp används för leriga cykelkläder under cykelsäsongen. 

  I restaurangen Cykelbistron på bottenvåningen ingår alltid en härlig frukost varje morgon och självklart finns det både konferensrum för den lilla gruppen samt wifi i hela huset. Bara 150 meter från entrén finns ett elljusspår för er som vill ta en motionsrunda på vintern i preparerade längdskidspår och en löprunda sommartid i fina spår. 

Är ni intresserade av en resa anpassad just för er?

Att kontakta oss innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.