Konferensresor i Laax | Ski Unlimited

Konferensresa Laax / Schweiz   Ski in/ski out i Laax

December – April
Endast 1,5 timme från Zürich hittar ni ett av Europas största och mest snösäkra skidområden – Flims Laax Falera. Med över 230 km pist finns här mycket att utforska. Ni kan välja mellan välpreparerade pister, som passar utmärkt för långa skärande svängar, parker för jibbing eller offpist av olika slag. Högsta skidåkning i området är Voralb glaciären på 3 018 meter över havet.

När

Laax upplevs bäst under perioden december - april.

För vem

För gruppen som vill ha det bekvämt med bra ski in/ski out hotell, snösäkert & stort skidsystem för både långa sköna piståk & utmanande offpist.

Missa inte

Middag på berget med ostfondue & charkuterier enligt schweizisk tradition.

Laax ligger i kantonen Graubünden, så bli inte förvånade om servitrisen talar rätoromanska med er, ett litet men officiellt språk i Schweiz som härstammar från latinet. De olika byarna Flims, Laax och Falera har alla sin egen charm och vänder sig till lite olika publik.

Falera är fortfarande en liten bergsby som inte har påverkats nämnvärt av turisterna. Laax och Flims är numera mer anpassade för att på bästa sätt serva de skidturister som kommer. Servicen håller högsta kvalitet och det flyter smidigt från hotellet till skiduthyrningen och upp i backen.

 


Laax är en extra hållbar destination:

Laax lever efter devisen "minska, återanvända, återvinna" och är en av de främsta destinationerna när det handlar om hållbar turism. Målsättningen är att använda natur och resurser sparsamt och även göra skidåkning möjligt för kommande generationer. För att nå målet att bli världens första alpdestination som är helt självförsörjande & CO2 neutral har en mängd insatser gjorts. Bland annat drivs alla lifter med solenergi, byggnaderna i Laax är klimatsmarta (Energy Plus byggnader) och återvinning är väl genomarbetat i alla led.

Stort, snösäkert och långa åk

Flims Laax Falera är ett skidområde som har något för alla och är känt bland snowboard-åkare för den internationella tävlingen Laax Open som hålls i januari och ingår i World Snowboard Tour. För de vågade skidåkarna i gruppen finns här möjlighet att prova halfpipes och hopp i första klassiga parker. För de som gillar långa åk finns här ett av Alpernas längsta åk – hela 1,8 mil långt!

Liftsystemet är modernt och det är sällan några köer så uttrycket att ”det går som ett schweiziskt urverk” stämmer väl in. Här finns ett stort utbud av väl pistade backar och även lättillgänglig och fin offpist. Skidåkningen sker mellan 1100 och drygt 3000 höjdmeter där 70% ligger över 2000 meter så här är det snösäkert!


Aktiviteter utöver skidåkning

Som omväxling till utförsåkning kan ni roa er med skärmflygning, längdskidor, curling, snöskor och mycket mer. Laax har länge varit en väl bevarad hemlighet för oss i Skandinavien. 

Området har främst besökts av inhemska och tyska gäster men har nu öppnat upp sig mot oss nordbor och börjar bli något av en uppstickare i skid- och brädåkarkretsar.

Boenden

  • Hotel Signina

    Det moderna Signina designhotell ligger i ortsdelen Murschetg. Orten ligger på en höjd av  1 020 meter på en solig platå högt över Rheinschlucht. Signina ligger endast 50 meter från skidområdet Flims Laax Falera så inga onödiga transporter till och från pisten behövs. Rummen är fräscha och elegant inredda med modern inredning efter en totalrenovering för ett par år sen.

    Efter konferensen eller en dag i backen kan ni slappna av på hotellets SPA-avdelning med flera pooler, bastu-avdelning och gym, hänga vid brasan eller ta en drink i baren. Det finns även flera restauranger som serverar bland annat regionala specialiteter, ostfondue och raclette eller mat från det italienska köket.

  • Rocksresort in Laax

    Eleganta och exklusiva Rocksresort ligger omgiven av fina skidbackar, precis intill linbanestationen i Laax med ski in/ski out läge. Här finns tillgång till butiker, restauranger och barer runt det centrala torget. Rocksresort erbjuder lyxiga lägenheter med ett fullt utrustat kök.

    Lägenheterna är snyggt inredda med naturliga material med massivt ek, kalk och betong. Här bor ni i 4- och 6-bäddslägenheter med hög hotellstandard. Ni har även tillgång till grannhotellets spa-område. 

Är ni intresserade av en resa anpassad just för er?

Att kontakta oss innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.