Konferensresa Gotland – Ski Unlimited

Konferensresa Gotland / Sverige   Magiska Gotland

April – Oktober
Man behöver inte resa till världens ände för att uppleva någonting riktigt exotiskt – det räcker faktiskt med att åka till Gotland. Det finns verkligen någonting genuint, glädjefullt och spännande med Gotland, och därför är den gamla Hansastaden Visby med omnejd en perfekt destination för en aktivitetsfylld resa.

När

Gotland upplevs bäst under perioden april - oktober

För vem

Gotland passar alla grupper och för dem som vill resa hållbart lite extra. Passa på att ha ett kreativt möte på båten över till ön så är ni redo för annat när ni kommer fram.

Missa inte

Kör klassiska Gutniska lekar, vem vill inte Dra Hank eller varför inte en Rövkrok med bästa kollegan? Rida islandshäst längs kusten på Fårö och äta middag lagad på närproducerade produkter i en ruin inne i Visby.

Redan på medeltiden var Gotland en viktig mötesplats. Historia och natur är de viktigaste aspekter som ön bjuder på. Här får man en unik möjlighet att få kultur, aktiviteter och stämning, och utöver det även skratt och fest.

Vi ser till att ni har det utomordentligt bra på Gotland och att ni upplever Visby och de fina omgivningarna på bästa sätt och självklart äter middag på de godaste restaurangerna.


Gotland är en extra hållbar destination

Vill ni resa klimatsmart? Till Gotland kan ni numera åka färja driven på naturgas, vilket innebär 20 procent mindre koldioxidutsläpp jämfört med traditionella färjor.

Väl där checkar ni in på ett av våra svanenmärkta hotell med hållbarhetstänk, till exempel St. Clemens, som driver ett gediget miljöarbete som innefattar allt från kemikaliefri städning, omfattande sopsortering till lokal honung och ekologiska råvaror. Dessutom, om ni stannar i Visby har ni endast gång- och cykelavstånd till restauranger och aktiviteter!

Aktiviteter för alla

Gotland har ett i det närmaste obegränsat utbud av aktiviteter. Vissa aktiviteter passar alla och andra kan med fördel göras i mindre grupp, ni kan välja efter tycke och smak helt enkelt. 

Mountainbike

Att cykla mountainbike i Gotlands säregna natur, med varierade landskap av mäktiga klintar, slingrande skogsvägar, hav och mjuka sandstränder är en härlig upplevelse och paradoxalt nog bland det mest avkopplande du kan göra här i livet. All fokus måste ligga på leden framför cykeln vilket ger en extrem känsla av att leva i nuet.

Kustfiske

Kustfiske är ett äventyr för både nybörjare och proffs. Våra kunniga fiskeguider tar med er till de – för dagen – bästa kustfiskeplatserna längs den nästan 80 mil långa gotländska kusten. Vi utrustar er med vadarstövlar, passande förtäring och all annan utrustning ni behöver för ett lyckat kustfiske.

Kustvandring

Gotland har över 80 mil kust – och tack vare strandskyddet är det möjligt att fritt vandra längs havet runt hela ön. Vi kommer dock inte att hinna runt hela ön på ett par timmar, men lovar att vi har valt ut en vacker sträcka till er! Tillsammans med några ö-kända Gotlandsprofiler vandrar vi med havet på ena sidan där ni får såväl kulturhistoriska inslag som varierande natur.

Cykel på egen hand

För de som gillar att ta saker och ting i egen fart... Ta chansen att utforska naturen söder om Visby, se högklint, Pippihuset, strandängar eller vackra Gotlandsgårdar. Utrustade med cykel, hjälm och karta ger ni er iväg ut på en egen cykeltur.

Enduro

Längs slingrande grusvägar och mycket mera tar ni er runt på ett Gotland få har sett. Turen innehåller naturscener, motorcykelåkning, glada kamrater och äventyr. Ni får också tillfälle att testa lite körteknik anpassat efter er egen nivå.

SUP Camp

Vi tar er med till en av Gotlands magiska stränder där ni utmanar varandra på en surfbräda. Stand up paddle sprider sig över hela världen som en löpeld och är en superkul aktivitet för alla!

Ridning

Rida gör ni på stränder och ängar på stabila islandshästar och det krävs ingen tidigare ridvana.

Boenden

 • Hotell St Clemens

  Det här charmiga familjedrivna hotellet ligger precis innanför Visbys medeltida stadsmur, 350 meter från Stora Torget. Det familjära hotellet är en miniatyr av Visbys gamla hus, smala gränder och medeltida ruiner - helt unikt! 

  Att skapa ett hållbart hotell har varit ambitionen sedan start. Hotellet blev Gotlands första Svanenmärkta hotell redan 2009 och arbetar ständigt för att bli ännu bättre i sitt hållbarhetstänk. 

 • Breda Blick

  Breda Blick består av två sekelskifteshus belägna  i Visbys kanske trevligaste omgivningar, i Visby innerstad, strax intill den Botaniska trädgården. 

  Breda Blick ligger underbart vackert med Botaniska trädgården och Paviljongsplan, en park som sträcker sig ned till Ringmuren, på ena sidan och havet och strandpromenaden på andra sidan.

 • Hotell Gute

  Välkommen till ett hotell med gammeldags charm mitt i Visby, 150 meter från Stora Torget. Hotellet är trestjärnigt, fräscht och modernt, med en personlig touch. 

  På hotellet finns lobby, trevliga sällskapsutrymmen och en uppskattad frukostbuffé med hembakat bröd.

Är ni intresserade av en resa anpassad just för er?

Att kontakta oss innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.