Konferensresa Gotland – Ski Unlimited

Konferensresa Gotland / Sverige   Magiska Gotland

April – Oktober
Man behöver inte resa till världens ände för att uppleva någonting riktigt exotiskt – det räcker faktiskt med att åka till Gotland. Det finns verkligen någonting genuint, glädjefullt och spännande med Gotland, vilket gör den gamla Hansastaden Visby med omnejd en perfekt destination för en aktivitetsfylld resa.

När

Gotland upplevs bäst under perioden april - oktober

För vem

Gotland passar alla grupper och även de som vill resa lite extra hållbart. Passa på att ha ett kreativt möte på båten över till ön så är ni redo för annat när ni kommer fram.

Missa inte

Kör klassiska Gutniska lekar, vem vill inte Dra Hank eller varför inte en Rövkrok med bästa kollegan? Rida islandshäst längs kusten på Fårö och äta middag lagad på närproducerade produkter i en ruin inne i Visby.

Redan på medeltiden var Gotland en viktig mötesplats, och i nutid är historia och natur några av de viktiga aspekter ön har att erbjuda. Visby är upptagen på UNESCOS världsarvslista och här ges en unik möjlighet till en härlig blandning av kultur, aktiviteter och stämning, och utöver det självklart även skratt och fest.

Vi ser till att ni har det utomordentligt bra på Gotland och upplever Visby och de fina omgivningarna på bästa sätt och äter middagar på de mysigaste restaurangerna.


Gotland är en extra hållbar destination

Vill ni resa klimatsmart? Till Gotland kan ni numera åka färja driven av naturgas, vilket innebär 20 procent mindre koldioxidutsläpp jämfört med traditionella färjor. Ni kan även flyga till Gotland med gott samvete, tack vare BRA och biobränsle. BRA ser alltså till att fossilt bränsle, som annars skulle tankas, istället är biobränsle. Precis på samma sätt som modellen för grön el. På detta vis bidrar ni till en minskning av de fossila utsläppen av koldioxid.

Väl framme på ön checkar ni in på ett av våra Svanenmärkta hotell med hållbarhetstänk, till exempel St. Clemens. De driver ett gediget miljöarbete som innefattar allt från kemikaliefri städning, omfattande sopsortering till lokal honung och ekologiska råvaror. Fördelen med att bo inne i självaste Visby är att ni har gång- och cykelavstånd till restauranger och aktiviteter!

Aktiviteter för alla

Gotland har i stort sett ett obegränsat utbud av aktiviteter. Vissa aktiviteter passar för hela gruppen tillsammans medan andra med fördel kan göras i mindre grupp. Ni kan välja efter tycke och smak helt enkelt. 

Mountainbike

Att cykla mountainbike i Gotlands säregna natur, med varierade landskap av mäktiga klintar, slingrande skogsvägar, hav och mjuka sandstränder är en härlig upplevelse och paradoxalt nog bland det mest avkopplande du kan göra här i livet. All fokus måste ligga på leden framför cykeln vilket ger en extrem känsla av att leva i nuet.

Kustfiske

Kustfiske är ett äventyr, både för proffsfiskaren såväl som för den mindre vana. Våra kunniga fiskeguider tar med er till de – för dagen – bästa kustfiskeplatserna längs den nästan 80 mil långa gotländska kusten. Vi utrustar er med vadarstövlar, passande förtäring och all annan utrustning ni behöver för ett lyckat kustfiske.

Kustvandring

Gotland har över 80 mil kust – tack vare strandskyddet är det möjligt att fritt vandra runt hela ön med havet som ständig följeslagare på ena sidan. Vi kommer dock inte att hinna runt hela ön på bara ett par timmar, men lovar att vi har valt ut en riktigt vacker sträcka till er! Tillsammans med några ö-kända Gotlandsprofiler vandrar vi med havet som utsikt och ni får såväl kulturhistoriska inslag som varierande natur.

Cykel på egen hand

För de som gillar att ta saker och ting i sin egen fart... Ta chansen att utforska naturen söder om Visby från cykelsadeln, se de dramatiska klipporna vid Högklint, Pippihuset, strandängar eller vackra Gotlandsgårdar. Utrustade med cykel, hjälm och karta ger ni er iväg på en egen cykeltur.

Enduro

Längs slingrande grusvägar och varierande underlag tar ni er runt på ett Gotland få andra har sett. Turen innehåller naturscener, motorcykelåkning, glada kamrater och äventyr. Ni får också tillfälle att testa lite körteknik anpassat efter er egen nivå.

SUP Camp

Vi tar er med till en av Gotlands magiska stränder där ni utmanar varandra, och er själva, på en stand up paddle board. SUP som fenomen sprider sig över hela världen som en löpeld och är en superkul aktivitet för alla!

Ridning

Rida gör ni utmed stränder och ängar på stabila och alerta islandshästar och det krävs ingen tidigare ridvana.

Boenden

 • Hotell St Clemens

  Det här charmiga familjedrivna hotellet ligger precis innanför Visbys medeltida stadsmur, 350 meter från Stora Torget. Det familjära hotellet är en miniatyr av Visbys gamla hus, smala gränder och medeltida ruiner - helt unikt! 

  Att skapa ett hållbart hotell har varit ambitionen sedan start. Hotellet blev Gotlands första Svanenmärkta hotell redan 2009 och arbetar ständigt för att bli ännu bättre i sitt hållbarhetstänk. 

 • Breda Blick

  Breda Blick består av två sekelskifteshus belägna  i Visbys kanske trevligaste omgivningar, i Visby innerstad, strax intill den Botaniska trädgården. 

  Breda Blick ligger underbart vackert med Botaniska trädgården och Paviljongsplan, en park som sträcker sig ned till Ringmuren, på ena sidan och havet och strandpromenaden på andra sidan.

 • Hotell Gute

  Välkommen till ett hotell med gammeldags charm mitt i Visby, 150 meter från Stora Torget. Hotellet är trestjärnigt, fräscht och modernt, med en personlig touch. 

  På hotellet finns en lobby, trevliga sällskapsutrymmen och en uppskattad frukostbuffé med hembakat bröd.

 • Novi Resort

  Strax norr om Visbys ringmur vid Norderstrand ligger NOVI Resort. En resort & hotellupplevelse för dig som vill uppleva känslan av att vara utomlands – fast i Sverige! Hotellet ligger perfekt beläget vid havet med närhet till såväl stadslivet i Visby som till Gotlands natur. Här finns gratis WiFi, en uppvärmd utomhuspool, två restauranger, gym och en stor terrass.

  Rummen på NOVI Resort har modern inredning, designmöbler och en platt-TV. Alla rum har även en uteplats eller en balkong och många har även utsikt över Östersjön. NOVI Resort ligger 10 minuters promenad från Almedalen och Visby ringmur från 1200-talet.

 • Clarion Hotel Wisby

  Detta charmiga hotell är perfekt beläget mitt i Visbys medeltida stadskärna, ett stenkast från småbåtshamnen. På Clarion Hotel Wisby är atmosfären lite speciell. Här finns bland annat en medeltida gränd och pelare från 1200-talet - väl tillvaratagna och restaurerade och fortfarande med känslan av ett modernt hotell. Dagens Clarion Hotel Wisby öppnade 1 maj 1991 men i dessa lokaler har det drivits hotell sedan mitten av 1800-talet. 

  Här finns 11 olika möteslokaler i olika storlekar varav den största kan ta upp till 300pers i teatersittning.

  Rummen på Clarion Hotel Wisby är ljust och traditionellt inredda. Hotellets hjärta är den vackra Vinterträdgården. Här möts gammalt och nytt genom modernt glastak och medeltida murar. Koppla av framför den öppna spisen med en drink, en kopp kaffe eller en enklare maträtt från vår barmeny. I samma byggnad som hotellet hittar du Selma City Spa Wisby, som har bastu, pool och olika behandlingar som bokas separat.  

  På hotellets restaurang serveras internationella rätter med inspiration från Manhattan och Gotland.

 • Strand Hotel Visby

  Strand Hotel ligger mitt i UNESCO världsarvsstaden Visby, precis innanför ringmuren. Strand Hotel är omgivet av vackra medeltida miljöer, ett stenkast från havet. Hotellet ligger i gamla Visby Bryggeris lokaler från 1854. Bryggeriet förvandlades till hotell 1982 och började som ett mindre familje-hotell med 13 rum. Idag består hotellet av 124 rum & sviter och är medlem av den internationella hotellkedjan Best Western. Här erbjuds du en avslappnad atmosfär på en magisk ö med fri tillgång till den mysiga relaxavdelningen.

  Hotellet sträcker sig över hela fem kvarter i Visby innerstad och varje utrymme i de medeltida byggnaderna är finurligt använda. Här är de flesta rum unikt inredda och inget rum är det andra likt. Alla rummen är trivsamt möblerade och har sin egen prägel och charm som gör det möjligt för dig att trivas i en avslappnande miljö. Restaurangen serverar en à la carte-meny och lättare rätter. På sommaren kan du njuta av utsikten över havet och Visby centrum från takterrassen.

Är ni intresserade av en resa anpassad just för er?

Att kontakta oss innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.