Konferensresa Trysil – Ski Unlimited

Konferensresa Trysil / Norge   Störst i Norge och snösäkert!

Januari – December
Trysil är Norges största skidort med såväl boenden som restauranger inom skidavstånd. Njut av bekväm skidåkning med välpreparerade backar, lyxhotell och moderna liftar. Längst Trysilfjellets sluttningar löper långa, breda, välpreparerade backar i alla väderstreck. Variera soliga carvingsvängar på Skihytta med branta världsmästarsvängar i Høgegga.

När

Trysil upplevs bäst under perioden januari - mars.

För vem

För gruppen som vill bo tillsammans på en "storhytte" och som gillar aktivitet och naturupplevelser & vill åka skidor i "Åreklass".

Missa inte

Nygräddade våfflor på det mysiga lunchstället Knettsetra.

Har man varit här förstår man varför skidåkare väljer Trysil framför många andra skidorter. Trysil erbjuder nämligen stora, skiftande och mycket välpreparerade pister för alla erfarenhetsnivåer.

Trysil har mycket att erbjuda för dem som gillar aktivitet och naturupplevelser. Här finns fina längdspår, utmanande alpin skidåkning och vackra turer på kalfjäll. Här bjuds även på många nybyggda lunchrestauranger och hotell. Musiken spelar högt när skidåkningen är över och bjuder in till afterski!

Upplev sagolik skidåkning

Alpin skidåkning i Trysil är varierad och lättillgänglig! Det erbjuds skidåkning på kalfjället bort mot Fageråsen med stora böljande vita vidder och tillgänglig offpist. Gillar man breda carving-pister håller man sig nära Turistsentret och för dem som gillar brantare åkning tar man sig till Högegga. För dem som vill utmana sig mer erbjuder vi er gärna att boka en skidlärare som hjälper er att förbättre carving-tekniken.

Skidåkning i Trysil är inte bara liftburen sådan. Här finns otroligt mycket välpreparerade längdspår, både nere i dalen och uppe på fjället. Möjligheter finns även till turskidåkning där vi lämnar längdspåren och tar oss ut på fjället med medhavd matsäck i bagaget. Vi hjälper er gärna att förbättra teknik och utmanar er såväl i och utan för pist oavsett val av teknik och skida!

Aktiviteter utöver skidåkning

Hundspann

Hundspannkörning är en genuin klassiker som passar alla nivåer av äventyrsentusiaster. Det är en aktivitet som ofta överraskar med sin snabbhet och spänning. Innan vi ger oss ut på detta äventyr i det vackra fjällandskapet går vi igenom grundläggande körteknik och förklarar hur allt fungerar, så att du känner dig trygg och förberedd. Under själva turen kommer vi att göra stopp längs vägen för att njuta av en avkopplande fika eller en välbehövlig lunch. Denna aktivitet kan kombineras med andra spännande aktiviteter, såsom skoterturer i det snöiga landskapet eller isfiske på de frusna sjöarna.

Tur på fjället med snöskor eller längdskidor

Snöskovandring är som att ta ett gammalt färdmedel och förpacka det i en modern tappning. Snöskorna är inte bara designade för att göra det lättare att ta sig fram i lössnön, utan de ger också ett utmärkt fäste och stabilitet när du tar dig uppför backarna. Detta gör det möjligt för alla att njuta av fjället och dess vackra omgivningar, oavsett tidigare erfarenhet eller fysisk form. Det är också en utmärkt möjlighet att koppla av och rensa tankarna medan du tar dig fram genom det snötäckta landskapet. Att tillsammans utforska fjällen, dela skratt och stärka banden är ett utmärkt sätt att främja samarbete och teambuilding.

Boenden

 • Skistar Lodge

  Hotellet ligger på Trysilfjällets norra sida 802 m.ö.h med en magnifik utsikt över fjället och med skidbacken precis utanför, dvs ski in ski out. Här finns servicefaciliteter som bastuvärld med pool, SPA, restauranger, caféer och afterski.

  Skistar Lodge erbjuder ett fantastiskt urval av mat- och dryckupplevelser, med allt från äkta italiensk espresso till stora bufféer och amerikanska hamburgare. Dessutom finns sportbutik och skiduthyrning under samma tak vilket gör vistelsen extra smidig.

 • Hoydehuset i Sjumilskogen

  Ni bor bekvämt i Skjumilaskogen i en ”storhytte” beläget med kort avstånd till Trysilfjellets Turistsenter. Huset Hoydehuset har 65 bäddar fördelade på 15 sovrum och 16 badrum. Här finns konferenssal som även kan göras om till matsal med plats för er. 

  Huset är renoverat för ett par år sedan och har fräscha badrum med bastu. Här är lätt att umgås och trivas i kök, matsal och storstuga. Vi rekommenderar catering till frukost och middagarna i huset, så att ni kan mysa och ha det gott tillsammas.

 • Hytta Håvi 1 + 2

  Två trevliga grannstugor med plats för 20 personer i var stuga, om man använder alla bäddar. Håvi 1 har 7 sovrum och 3 badrum. Håvi 2 har 6 sovrum och 3 badrum. Båda stugorna har välutrustat kök och en bastu. Till Håvi 1 hör även en utomhusjacuzzi. I Håvi 2 finns ett stort vardagsrum med braskamin. 

  Här finns även skidbod, tvättmaskin, diskmaskin och torkskåp. Möjlighet till catering av såväl frukost som övriga måltider erbjuds. Handdukar och lakan (uppbäddade sängar) ingår. Skidåkningen? Ski in - ski out, såklart!

  Trysil centrum ligger knappt 5 km bort, om man vill till restaurang eller barer. 

Är ni intresserade av en resa anpassad just för er?

Att kontakta oss innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.