Konferensresa Åre barmark – Ski Unlimited

Konferensresa Åre / Sverige   Upplev Åre i höstskrud

Juni – Oktober
Att Åre inte bara är en vinterdestination är nu för tiden ett välkänt faktum. Under snön döljer sig en fantastisk värld som måste upptäckas! Det spelar inte någon roll om du söker avkoppling och tystnad eller fart och fläkt, här finns något som passar alla.

När

Utan skidor på fötterna är hösten bästa tiden att uppleva Åre.

För vem

För gruppen som vill ha fartfyllda aktiviteter och naturupplevelser i kombination med ett bra utbud av restauranger och barer.

Missa inte

Paddla kajak på den spegelblanka sjön, vandra eller spring upp på skutan, åk downhill nedför och njut av en kopp kaffe över lägerelden....

Under barmarkssäsongen i Åre kan ni variera fartfyllda aktiviteter med god mat och mycket skratt. Åre har blivit en klassiker som bara har mer och mer att erbjuda för varje år. Kombinationen av härlig fjällnatur, högklassig mat och röjigt party är en god anledning till att välja Åre för er nästa konferens. 

Hit reser ni smidigt med en timmes flyg från Stockholm till Östersund, endast en timme från Åre där vi kan plocka upp er med egna bussar. Ett mer hållbart alternativ är att ta tåget hit, antingen med natt- eller dagtåg. 

Upplevelser runt Åreskutan

Åre har hur mycket som helst att bjuda på. Nedan följer ett axplock av aktiviteter och upplevelser vi varmt rekommenderar.

 

Vandring

Snöra på er vandringskängorna och ta med kollegorna på en vandring i naturen kring Åreskutan. De vackra omgivningarna och utsikten över Åre by och sjö är en upplevelse värd att minnas. Termosar och extra tjocktröjor ligger packade i väskorna. Vi slår oss ner på sittunderlag framför en brasa, äter grillad korv och har en mysig minikonferens. Efter det kan man vandra vidare på någon av de många lederna.

Zipline

Zipline är en aktivitet både för den äventyrlige som vill ha en adrenalinfylld upplevelse och för gruppen som vill uppleva något annorlunda tillsammans. Här svischar vi ibland fram ca 60 meter över marken i Åreskutans vackra natur. Totalt erbjuds 7 olika banor där längsta banan är nästan 350 meter lång!

 

Cykla downhill eller crosscountry

Här erbjuder vi en spännande och utvecklande upplevelse i Åre Bike Park. Tillsammans med erfarna guider introducerar vi deltagarna i downhill åkandets hemligheter. Efter att vi gått igenom dagens upplägg inklusive teknik och säkerhetsgenomgång delar vi ut utrustningen och ger oss ut på Åreskutans vindlande stigar. Vill ni ta det lite lugnare på sadeln finns det möjlighet att cykla crosscountry med MTB-elcyklar kanske kombinerat med ett MTB-Quiz, ett fartfyllt arrangemang för gruppen som önskar frisk luft i kombination med ett roligt tävlingsmoment. Här skall man med hjälp av karta och kompass cykla och söka upp ett antal “waypoints” där olika uppgifter väntar.

Forsränning

Upplev Indalsälvens otämjda Tångböleströmmar mellan Ånnsjön och Gevsjön. Ett populärt forsränningsäventyr där tre medelsvåra forsar ska klaras av längs ett landskap präglat av snöklädda fjäll, vidsträckta myrar och stolta granskogar! Äventyrliga forspartier varieras med lugna partier som ger möjlighet att njuta av ett vackert landskap där vi berättar mer om älvens liv och historia.

Vill man prova på lite lugnare vattenaktiviteter lämpar sig Åresjön väldigt bra för att exempelvis paddla kajak eller SUP. 

Boenden

 • Holiday Club

  Holiday Club - "fjällens träningshotell". Hit rekommenderas ni att packa med träningskläderna! Med ett 800 kvm stort inglasat SATS-gym som rymmer motionsbassäng, spinningsal och yogasal med panoramautsikt över fjällvärlden blir träningen en upplevelse.

  Här bor ni i rymliga hotellrum eller lägenheter mitt i Åre med fjället på den ena sidan av hotellet och Åresjön på den andra. Hotellet stoltserar även med sin nya restaurang Grow, där grönsakerna får ta huvudrollen och maten är tillagad för ett aktivt liv.

 • Hotel Åregården

  Åregården är ett modernt och exklusivt fjällhotell med anor från 1895 mitt i Åre By, precis vid torget. Här bor man bekvämt och äter en god frukost i matsalen. De har en ljus och fin konferenssal som vetter mot sjön. Här finns utöver rum och lägenheter en pool, en lobbybar, tre restauranger och en nattklubb. 

  Från hotellet har du utsikt över såväl Åresjön som fjälltopparna och det unika läget bidrar till att det inte är mer än ett stenkast från både backar och restauranger.

 • Copperhill

  Fjällvärldens enda designhotell är beläget 730 m.ö.h precis vid trädgränsen på Förberget i Björnen och har milsvid utsikt över fjällvärlden. Härifrån har ni ski in / ski out till hela Åres skidsystem och även Björnens natursköna längdskidåkning är nära till hands.

  Copperhills fantastiska spa som vunnit priser för Europas bästa har fina panoramafönster mot de majestätiska fjällen. Här finns två inomhuspooler och en utomhuspool med utsikt över Åreskutan, relaxytor, bastur samt ett antal olika behandlingsrum för massage och dylikt.

  Restaurangerna på Copperhill lagar mat med omsorg och bra råvaror och kryddar med erfarenhet och kärlek till hantverket. Grunden är lokala råvaror. Både fisken, köttet, svampen, deras bär och några av deras öler kommer från närområdet. De låter säsongen och dess olika råvaror styra menyn.

 • Hotell Fjällgården

  Hotell Fjällgården har ett fantastiskt läge mitt i backen, med ski in/ski out. Här kan ni njuta av vällagad mat, sova i sköna sängar från Hästens och insupa en vidunderlig utsikt över Åredalen. Vill ni ta er ner till byn tar ni bekvämt den klassiska bergbanan som går precis utanför hotellet och som stannar centralt nere i byn. 

  Hotellet har sedan 2019 en alldeles nyrenoverad relaxavdelning. Här finns klassisk torrbastu och utomhus står två varma badtunnor i direkt anslutning till relaxavdelningen för en komplett och härlig upplevelse. På hotellet finns en restaurang som erbjuder förhöjda smakupplevelser och varför inte avrunda kvällen med en drink framför brasan.

 • Hotell Granen

  Ni bor bekvämt på fjällhotellet Granen som ligger vid skidbackarna i Åre, bara 250 meter från Åres tågstation. Alla rum på Hotell Granen är elegant inredda och har kvalitetssängar från Dux. Hotellet har en mysig lounge med öppen spis och gratis wifi.

  Efter en lång dag kan du koppla av i hotellets bastu eller i det mysiga biblioteket med öppen spis. På morgonen kan du se fram emot att avnjuta en fantastisk frukost. Granens restaurang är känd för sin goda mat där kökschefen Emma jobbar med noga utvalda lokala råvaror.

Är ni intresserade av en resa anpassad just för er?

Att kontakta oss innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.