Konferensresor i Scheffau | Ski Unlimited

Konferensresa Scheffau / Österrike   Vid foten av Wilder Kaiser

December – Februari
Den lilla byn Scheffau är en av de sju byarna som ligger vid foten av det vackra bergsområdet Wilder Kaiser i Tyrolen. Både sommar och vinter erbjuder området massor av aktiviteter förutom de storslagna vyerna.

När

Scheffau upplevs bäst under perioden december - mars.

För vem

För den som vill ha obegränsad skidåkning & hålla ihop gruppen.

Missa inte

Fartfylld rodelåkning i Söll.

Med de vackert formade bergen och de pittoreska hyttorna på bergen har området stått kuliss för ett stort antal musik- och filmproduktioner. Wilder Kaiser är ett av världens största och modernaste skidområden med fyra funparks och tre belysta rodelbanor.

Här finns också Österrikes största område för kvällsskidåkning. Snösäkerheten är stor då det finns 1700 snökanoner placerade i 80% av pisterna.


 

Scheffau är en extra hållbar destination
När du väljer att resa till Scheffau väljer du också en klimatsmart destination. Det intilliggande skidsystemet SkiWelt Wilder Kaiser Brixental är inte bara en av Österrikes största men också en prisvinnande miljövänlig konstruktion. Hela SkiWelt bygger på 100% förnybar energi (vattenkraft). 

Liften Sonnenlift drivs 100% av solenergi och även andra lifter har solpaneler som hjälp. Här används endast rent dricksvatten för konstsnö ut i pistarna, för att sedan återvinnas till dricksvatten igen. Ett perfekt fungerande och naturligt kretslopp! Dessutom kan du ladda din elbil helt gratis invid många av SkiWelts liftar.

Upplev sagolik skidåkning

Här åker man skidor i ett av Österrikes största sammanlänkade system, SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental. Det innebär ett område med närmare 280 km preparerade pister, och över 90 moderna liftar som snabbt och effektivt tar en vidare i systemet för att uppleva nya nedfarter. Gemytliga bergsrestauranger och ”hütten” finns utspridda över hela området, så man kan vila benen vid behov och samtidigt fylla på energireserverna. 

För den som inte får nog, och hinner, kan man även ta sig vidare till Kitzbühel/Kirchberg-området och fortsätta utforska. Skidakrobater och snowboardåkare kan uppleva härliga dagar i fyra roliga funparks, där en av dem är anpassade till nybörjare.


Aktiviteter utöver skidåkning

På de soliga platåerna mellan de fyra Kaiser-orterna Going, Ellmau, Scheffau och Söll kan både nybörjare och proffs njuta av över 83 km preparerade längdspår. Det finns även 16 km välpreparerade kälkbackar fördelade på fem backar.

En kälktur i månens sken på de upplysta banorna i Hochsöll blir en av resans minnesvärda upplevelser. Att lugnt vandra bland snöklädda granar och mäktiga alptoppar gör gott för själen. Det finns markerade vandringsspår, alternativt följer man med en guide och tar en tur utanför lederna på snöskor för att uppleva orörd natur.

Boende

  • Hotell Kaiser

    Hotell Kaiser är vackert beläget vid foten av de imponerande Wilder Kaiser-bergen och erbjuder fantastisk utsikt över det omgivande landskapet. Dess läge gör det till en idealisk bas för både vandrare och skidåkare som vill utforska regionens natursköna platser. Hotellet har en modern touch av traditionell tyrolerstil. 

    På hotellet finns alla faciliteter man kan önska, en restaurang som serverar lokala och internationella rätter, en bar där ni kan koppla av efter en dag full av aktiviteter, och en spa-avdelning där man kan njuta faciliteter som pool och bastu. Därutöver finns det bra konferensfaciliteteter där det största rummet är på 200 kvadratmeter.

Är ni intresserade av en resa anpassad just för er?

Att kontakta oss innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.