Konferensresa Vålådalen – Ski Unlimited

Konferensresa Vålådalen / Sverige Vålådalen - med vildmarken om hörnet

Januari – Oktober
Omringade av vita vidder, 700 m.ö.h., känns fjällen ”på riktigt”, utan för mycket kommers och andra turister. Här finns utrymme för både koncentrerat arbete och glad gemenskap.

När

Vintersäsong från mitten av december till mitten/slutet av april. Resten av året fungerar också bra, men då med vandrarkängorna på fötterna.

För vem

För gruppen som tycker att gemenskap är viktig. För er som inte bara vill åka lift utan uppleva allt som svenska fjällvärlden erbjuder.

Missa inte

Missa inte en dag med skidskytte! Ni inleder med introduktion och instruktion. Sen blir det företagsmästerskap!

Vålådalens Fjällstation är belägen mitt i Jämtlandsfjällen, mitt i Vålådalens naturreservat vid Ottfjällets sydsluttning. Här blir tankarna lika klara som fjällbäckens vatten. I lugnet och tystnaden flödar kreativiteten, här blir mötet effektivt och resultatinriktat. Här vet ni var ni har varandra.

Vålådalen ägdes tidigare av Riksidrottsförbundet. Hela fjällstationen andas framgång genom alla idrottare som laddat upp och hårdtränat här. Missa inte muséet med all idrottshistoria!

 

Runt fjällstationen finns massor av möjligheter till utomhusaktiviteter såsom längdskidor, turskidor på fjället, hundspann, skoter, skidskytte eller varför inte isfiske?

Vill man åka alpina skidor en dag, så ligger Åre inte långt borta och passar bra för en dagsutflykt. 

Vålådalen nås med egen buss från Underåkers tågstation efter att ni tagit tåget från storstan, eller med buss från Östersunds flygplats.

Välkommen till en inspirerande, rofylld, vild och äventyrlig konferens!

Aktivitetsförslag

Längdskidor

För dig som tycker om längdåkning och önskar det bästa. Gör som eliten – träna i Vålådalen! Många elitskidåkare har, och har haft, Vålådalen som träningsbas. Vålådalens ambition är att erbjuda bästa tänkbara längdspår. Det finns mer än 50 km välpreparerade skidspår med varierande svårighetsgrad. Drygt 7,5 km av dessa är elljusspår. Dessutom är Teknikspåret på idrottsplatsen belyst.

Elljusspåret- går som en loop, där du under rundans gång kan välja att avvika på olika längder 2 km, 3 km, 4 km, 5 km eller 7,5 km. Ett flackt spår i härligt böljande terräng som även mindre vana skidåkare klarar. Spåret går i skyddad terräng och är passande även blåsiga dagar. 

Foto: Anette Andersson

 

Isfiske

En vacker vårvinterdag finns det inget mer avkopplande än att ligga på ett renskinn ute på isen och vänta på att röding eller öring ska nappa. Tjärnarna i Vålådalen är upplåtna för isfiske och de är lagom stora för att kunna sprida ut sig men fortfarande ha full uppsikt över gruppen. Tröttnar du själv på att titta ner i hålet efter nappande fjällfisk, kan du alltid höja blicken och njuta av utsikten över fjälltopparna.

 

Snöskor

Att snöskovandra är en av de enklaste och mest avkopplande vinteraktiviteterna du kan göra. Det krävs inga som helst förkunskaper och alla som kan gå, kan även gå med snöskor. Tillsammans med en rutinerad guide vandrar ni genom orörd natur och långt från skidliftar och bilvägar. Det finns olika längre och kortare leder att följa eller varför inte ta en längre tur upp mot Ottfjällets topp. 

Foto: Anette Andersson

Skidskytte

Skidskytte är en aktivitet som verkligen stärker teamkänslan. Ni delas in i lag och ska på så kort tid som möjligt ta er längs en bana på längdskidor och försöka träffa måltavlan med geväret vid skjutvallen. Utmanande, pulshöjande och en otroligt kul upplevelse tillsammans!

Arenan har 16 banor och belysning. Måtten följer nationell och internationell standard och det finns madrasser till samtliga banor. Bakom skjutvallen finns en ”coachhylla” och vid sidan av väntar straffrundan.

Turskidor

Vålådalen är den perfekta utgångspunkten för turskidåkning – kortare eller längre turer, längs leder eller efter eget huvud. Om det råder hårt väder på kalfjället skyddar skogsterrängen i dalgången. Njut av turen på skidorna som är lite mer stabila än längdskidor samt har en stålkant för mer kontroll. Följ ledkryssen och spåren och ta dig i lagom takt framåt över myrar och i fjällvärlden.  

Foto: Anette Andersson

Boende

 • Vålådalens fjällstation

  En klassisk svensk fjällstation med naturen och äventyren inpå knuten! Lite mindre klassiskt men som adderar en massa mervärde är att Vålådalens fjällstation dessutom har tillgång till en idrottshall, en skidskyttebana, en bastukåta och badtunnor - alla möjliga för er att hyra för aktiviteter. 

  Utanför dörren startar längdspår och turer upp på fjället. En kort bussresa bort når ni Åres skidsystem. Om ni inte väljer att testa Vålådalens alldeles egna lift, med något färre nedfarter...

  Fjällstationen erbjuder olika typer av boende- klassiska hotellrum på hotellet och i närbelägna byggnader och stugor. 

  Här finns också gott om konferenslokaler med plats från 30 till 600 personer. Dessutom trevliga sällskapsytor för mindre grupparbeten.

  I köket förbereder kockarna kvällens middag. De tillagar varsamt råvarorna som till så stor del som möjligt är ekologiska och närproducerade. 

  På kvällen kan man umgås framför brasan i matsalen. Eller kanske ordna en storslagen fest med band och dansgolv i idrottshallen?

  Vålådalens personal är kända för att måna om sina gäster - här känner man sig hemma!

   

  • Foto: Anette Andersson
  • Foto: Anette Andersson
Är ni intresserade av en resa anpassad just för er?

Att kontakta oss innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.