Jukkasjärvi – Ski Unlimited

Jukkasjärvi / Sverige

Välkommen att kliva in i en helt annan värld. Strax utanför Kiruna finner vi denna härliga destination som har något utöver det vanliga. Varje år när vintern är på intåg skapas ett helt nytt Icehotel från Torneälvens kristallklara is. På Icehotel i Jukkasjärvi kan du sova på en bädd av is, färdas i vildmarken med hundspann med frustande hundar, prova på is-skulptering, klappa renar, jaga norrsken med skoter och äntligen prova på att bada isvak på riktigt. Isrum erbjuds även under sommarhalvåret i en nedkyld byggnad kombinerat med aktiviteter såsom forsränning på självaste Torne älv.

När

Ishotellet kan besökas året runt tack vare isrummen i 365. Vill man se den del av hotellet som byggs upp varje år från grunden är det bäst december - april. Långa dagar erbjuds i maj och augusti och därefter börjar höstfärgerna sprida ut sig i all sin prakt.

Varför

Hit åker man för att besöka Ishotellet. Omgivningarna erbjuder varierande aktiviteter beroende av årstid.

Missa inte

Att prova sova på isbädd i kallrum oavsett årstid!

Resor till Jukkasjärvi

  • Jukkasjärvi / Sverige

    På våren och hösten har Icehotel fascinerande kontraster att bjuda på. Tänk dig att sova på en isbädd och ta en drink i isbaren för att sedan gå ut i solen och varför inte ta ett topp i älven. Ju närmare sommaren vi befinner oss desto längre dagar har området att erbjuda.

  • Jukkasjärvi / Sverige

    Sov på isbädd, färdas i vildmarken med hundspann, prova på is-skulptering, åk på norrskensjakt med skoter och basta och bada i isvak. Välkomna till Icehotel i Jukkasjärvi.

Är ni intresserade av en resa anpassad just för er?

Att kontakta oss innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.