Konferensresa Ishotellet vinter – Ski Unlimited

Konferensresa Jukkasjärvi / Sverige Norrskensjakt med Icehotel

December – April
Sov på isbädd, färdas i vildmarken med hundspann, prova på is-skulptering, åk på norrskensjakt med skoter och basta och bada i isvak. Välkomna till Icehotel i Jukkasjärvi.

När

Om man vill bo i isrum på Ishotellet så besöker man det bäst under perioden december-april.

För vem

Passar för gruppen som vill unna sig något extra och få en unik upplevelse med varierande aktiviteter.

Missa inte

Bege er ut på norrskenssafari på skoter i vildmarken, med stopp för middag i vildmarkscamp.

Ishotellet kan skryta med att det är världens första och största hotell byggt av snö och is. Hotellet har återuppstått i en ny skepnad varje vinter under de tre senaste årtiondena, varje år med helt ny konst att uppleva. Varje år under en intensiv period i november och början av december, förvandlas tomrummet vid älvkanten till ett magnifikt hotell byggt av is och snö. 

Ishotellet grundades år 1989 och då lades grunden för den originella och världsunika uppfinningen till dagens Icehotel; ett hotell skapat helt och hållet av snö och is från Torne älv. Dessutom är det Sveriges mest unika och förmodligen mest omfattande privata konsthallar. Varje år återuppstår det i en ny skepnad, noggrant utformat och handgjort av omkring 40 konstnärer från hela världen. Sedan 2016 går det att övernatta bland iskonst på Icehotel året om.

Aktivitetsförslag

Isskulptering och guidad tur på ishotellet
När man besöker ishotellet är det nästan ett måste att prova på isskulptering. Ishotellet och all dess konst byggs av isblock från den klara isen från Torne älv. Ni startar med att få en genomgång av er instruktör om just denna kristallklara is och skördeprocessen som pågår under året. Därefter får du en introduktion av hur verktygen används på bästa sätt samt tips och tricks inför skulpteringen. Ni får sedan ett eget isblock och kan låta kreativiteten flöda och se isen ta form till er önskade skulptur.

Efter aktiviteten får ni en guidad tur genom ishotellet och dess konstverk och is-rum.

Norrskenssafari på skoter inkl. middag i vildmarkscamp
Vi tar en härlig kvällstur med skoter och beger oss på norrskensjakt ut i vildmarken där norrskenet syns som bäst, långt bort från alla lampor. En klar och mörk himmel är det bästa receptet för norrskensspaning. På den här turen delar ni skoter med en kollega och kan turas om att köra. Detta är ett spännande äventyr där ni både får köra skoter och har chansen att uppleva ett fantastiskt norrsken. Mitt i turen tar vi paus för en välsmakande enklare middag i en varm stuga. På hemvägen fortsätter upplevelsen och därmed chansen till norrsken och förhoppningsvis har ni fått se det magiska fenomenet innan ni är tillbaka på Icehotel.

Åka hundspann
Att prova på hundspann är en fantastisk upplevelse. Upplev hundarnas enorma arbetsglädje medan ni färdas genom det vackra vinterlandskapet. Hundarna är högljudda och pigga på att ge sig av, men så snart turen börjar är det enda som hörs hundarnas andetag och ljudet av slädens medar mot snön. Vi färdas som passagerare på guidens släde som dras av 12 hundar. Vi åker till Väkkärä Lodge där vi avnjuter en värmande lunch innan upplevelsen fortsätter på vägen tillbaka till Icehotel. Tidsåtgång inkl. lunch är 4 timmar. 

Basturitual 
Vad passar inte bättre som avslutning på en aktiv helg och en natt i kallt rum än att värma upp sig & få koppla av med en härlig basturitual. Nära hembygdsgården, ca 800m från Icehotel, ligger bastustugan för basturitualen. Här tar man tillfället i akt och skämmer bort kropp och själ med Jukkasjärvi basturitual, en både avkopplande och välgörande bastuupplevelse. Här bastar man enligt konstens alla regler i Jukkasjärvis kulturbastu. Kontrasterna mellan varmt och kallt sägs ha hälsofrämjande effekter och uppe i norra Sverige finns det en lång tradition för bastubad. Prova på allt från bastubad, tvagning med tjärtvål, en njutbar stund i de uppvärmda utomhusbadkaren samt mandomsprovet med ett dopp i en isvak i Torne älv. 

Boende

  • Icehotel

    Sov på en säng av is! I de 27 kvm stora is-rummen i vinterhotellet ligger temperaturen mellan -5 och -8 grader. Ni sover på en säng av is, med en tjock madrass som vilar på en trästomme. Madrassen täcks av renskinn och ni kryper ner i en stor varm sovsäck för en god natts sömn. Is-rummen har inte dörrar, istället har de ett draperi, för att ge dig och ditt sällskap en känsla av avskildhet. I anslutning till lobbyn finns omklädningsrum, toaletter och bastu. Att tillbringa en natt i ett av ishotellets is-rum är en unik upplevelse!

    Varva med varmt boende i Arktiska stugor. Att sova på is är verkligen en upplevelse, men kombineras med fördel med några nätter i uppvärmda rum. Här finns Arktiska stugor som är rustika, enkla och bekväma. Stugorna om 33kvm är inredda i klassisk skandinavisk stil med naturliga material och nyanser. Det finns två sovrum i varje stuga, det ena med en bekväm dubbelsäng, och det andra med en enkelsäng. Varje stuga har även ett litet vardagsrum, kyl, micro, och badrum med dusch. Stugorna är belägna mellan Ishotellet, huvudreceptionen och shopen. I varje stuga finns wifi. Föredrar ni en hotellvistelse finns det även varma hotellrum på ishotellet.

Är ni intresserade av en resa anpassad just för er?

Att kontakta oss innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.