Konferensresa Ishotellet sommar – Ski Unlimited

Konferensresa Jukkasjärvi / Sverige Upplev Icehotel på sommaren

Maj – November
Flyg fram i gummibåt på Torne älvs forsande vatten, vakna upp på en bädd av is och renskinn, prova på is-skulptering, utmana din höjdrädsla på repbroar och ziplines och njut av naturens hela färgpalett. Välkomna till Icehotel i Jukkasjärvi.

När

Om man söker kontrasten av att sova i ett läckert isrum och vakna till en dag fylld av aktiviteter i Lappländsk natur i sin fulla prakt besöker man Ishotellet bäst under perioden maj-november. Redan på tidiga hösten börjar dagarna bli kortare och hela färgpaletten syns i skog och mark.

För vem

Passar för gruppen som vill unna sig något extra och få en unik upplevelse med varierande aktiviteter.

Missa inte

Dra på er våtdräkterna och hoppa i gummibåtarna för en dag med forsränning på Torne älv. Älven som gett liv till hela tanken bakom Ishotellet.

Icehotel grundades år 1989 och sedan dess har det återuppstått i ny skepnad år efter år när minusgraderna är på plats. Icehotel 365 däremot stod färdigt 2016 och var då först i världen med att kunna erbjuda isupplevelser året om. Den specialdesignade byggnaden på 2100 kvadratmeter innehåller isbaren och 18st konst- och deluxesviter. Invändigt är det konstant -5 grader och väggar, golv och tak är täckta med is och snö. Inredningen är handgjort och unikt designad av konstnärer från världens alla hörn. Sviterna utgör nattetid ett hotell och dagtid en konstutställning. 

Jukkasjärvi har mellan maj och juli dagsljus större delen av dygnet vilket gör det till en optimal miljö för en 875m2 stor solcellsanläggning. Solen som smälter vinterhotellet i slutet av säsongen är viktig för att hålla Icehotel 365 vid dess konstanta kyliga temperatur. Solens strålar fångas av solpanelerna på taket och förvandlas till kylenergi.

Aktivitetsförslag

Isskulptering och guidad tur på Icehotel

När man besöker ishotellet är det nästan ett måste att prova på isskulptering. Ishotellet och all dess konst byggs av isblock från den klara isen från Torne älv. Ni startar med att få en genomgång av er instruktör om just denna kristallklara is och skördeprocessen som pågår under året. Därefter får du en introduktion av hur verktygen används på bästa sätt samt tips och tricks inför skulpteringen. Ni får sedan ett eget isblock och kan låta kreativiteten flöda och se isen ta form till er önskade skulptur.

Efter aktiviteten får ni en guidad tur genom Icehotel 365 och dess konstverk och is-rum där även isbaren ingår.

Höghöjdsbana

Anta utmaningen i höghöjdsbanan och upplev trädtopparna från ett nytt perspektiv. Challenge Park är en höghöjdsbana med 6 olika hinder, från repbroar och klätterstolpar till en zipline som når höjder upp till 16-meter över marken. Aktiviteten startar med en säkerhetsgenomgång och du får hjälm och sele som guiden fäster vid en vajer som går genom hela banan och är din säkerhet.

Foto Asaf Kliger 

Forsränning på Torne älv

Känn Torneälvens puls på ett forsränningsäventyr. Färdas genom lugna vatten, utmanande forsar och orörd natur på en forsränningstur. Torneälven är en av Sveriges fyra nationalälvar och rinner fritt – helt orörd.

Forsränning i Torne älv är Jukkasjärvis mest klassiska aktivitet som startade redan under 1970-talet. Turen startar med att ni tar på er våtdräkt, hjälm och flytväst och sedan tar en traditionell långbåt er vidare till raftingflottarna. Ni beger er ut på en resa på Torne älv, guiden instruerar er hela vägen, genom både lugna och utmanande vatten. Längs vägen stannar ni till på ön Puonojokk där ni serveras en lunch över öppen eld, med kaffe och fika efteråt. Guiden pratar om Torneälvens rika historia och ni fortsätter vidare ner längs älven, genom forsar och vackra skogar. Så småningom stannar ni på älvstranden och drar upp båtarna innan vi åker tillbaka till Icehotel i minibuss

Foto @ Asaf Kliger

Foto Asaf Kliger

Boende

  • Icehotel

    Sov på en säng av is! I de 27 kvm stora is-rummen i vinterhotellet ligger temperaturen mellan -5 och -8 grader. Ni sover på en säng av is, med en tjock madrass som vilar på en trästomme. Madrassen täcks av renskinn och ni kryper ner i en stor varm sovsäck för en god natts sömn. Is-rummen har inte dörrar, istället har de ett draperi, för att ge dig och ditt sällskap en känsla av avskildhet. I anslutning till lobbyn finns omklädningsrum, toaletter och bastu. Att tillbringa en natt i ett av ishotellets is-rum är en unik upplevelse!

    Varva med varmt boende i Arktiska stugor. Att sova på is är verkligen en upplevelse, men kombineras med fördel med några nätter i uppvärmda rum. Här finns Arktiska stugor som är rustika, enkla och bekväma. Stugorna om 33kvm är inredda i klassisk skandinavisk stil med naturliga material och nyanser. Det finns två sovrum i varje stuga, det ena med en bekväm dubbelsäng, och det andra med en enkelsäng. Varje stuga har även ett litet vardagsrum, kyl, micro, och badrum med dusch. Stugorna är belägna mellan Ishotellet, huvudreceptionen och shopen. I varje stuga finns wifi. Föredrar ni en hotellvistelse finns det även varma hotellrum på ishotellet.

Är ni intresserade av en resa anpassad just för er?

Att kontakta oss innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.