Konferensresor i Vemdalen | Ski Unlimited

Konferensresa Vemdalen / Sverige Vintermeckat Vemdalen

Januari – April
Vemdalen är Sveriges tredje största skidområde sett till antalet besökare och skidområdet anses också vara ett av de bästa i landet sett till utbudet av sittliftar och variation av skidbackar. Skidåkningen sker i tre områden, Björnrike, Vemdalsskalet och Storhogna/Klövsjö i sammanlagt 58 nedfarter. Idag finns det tack vara lokala initiativ möjlighet att resa till Vemdalen med nattåg hela vägen från Malmö via Stockholm.

När

Vemdalen upplevs bäst under perioden januari - april.

För vem

För den som gillar variation i skidåkning och stort skidsystem, men samtidigt en genuin fjällkänsla!

Missa inte

Åk snövessla upp på fjället!

Vemdalen är en riktig pärla i hjärtat av den svenska fjällvärlden, närmare bestämt på gränsen mellan Härjedalen och Jämtland. Det är också en av landets största och mest populära fjälldestinationer som sträcker sig från Björnrike, genom Vemdalen och Vemdalsskalet, ända upp till Storhogna och Klövsjö.

Idag är Vemdalen en destination som välkomnar besökare året runt och särskilt lockar den aktiva resenären som njuter av utomhusaktiviteter. Här erbjuds riktigt fin alpinskidåkning, fantastiska tur- och längdspår, förtrollande hundspannsturer och välvårdade skoterleder. Med andra ord, ett överflöd av fjällaktiviteter och glädje!

Skön skidåkning och mycket mer

Tack vare Vemdalens höga höjd över havet, dess inlandsklimat och ett effektivt snösystem är här mycket snösäkert. Områdets tre skidområden Björnrike, Vemdalsskalet och Klövsjö/Storhogna har något för alla skidåkare. Vemdalen som skidort har vuxit rejält de senaste åren med sex stycken 6-stols expressliftar och flera nya nedfarter.

 

Björnrike bjuder på relativt breda och långa böljande rödblå backar som är idealiska för slipa på det perfekta skäret. Den som i stället vill maxa adrenalinpåslaget tar lämpligtvis sikte på Klövsjö eller Vemdalskalet som har områdets brantaste backar.

Aktiviteter utöver skidåkning

Snöskotersafari

Häng med någon av Vemdalens grymma skoterguider på en oförglömlig tur på fjället. Under en snöskotersafari utforskar ni avlägsna områden, njuter av den vackra vintermiljön och upplever naturen på ett unikt sätt i sitt vinterlandskap! Varför inte kombinera med en lunch ute på fjället?

Snövessla upp på fjället

Från Vemdalsskalet kan man åka snövessla upp till Samevistet eller Jaktstugan. Antingen åker man på flaket eller tolkar på skidor efter ekipaget. Efteråt kan man välja att åka vesslan tillbaks eller ta längdskidorna hem. Från Jaktstugan kan man också åka alpint hela vägen ned till Skalpasset. 

Isfiske

Under vintern är isfiske en fantastisk upplevelse i Vemdalen. Här finns lättåtkomliga sjöar och tjärnar, vackert omgivna av skog och vildmark med mäktiga fjäll i bakgrunden, vilket skapar perfekta förutsättningar för isfiske.

Områdets rena och friska vatten har länge varit en måste-upplevelse. Under vintern skapas bilvägar till flera sjöar och tjärnar, medan andra nås med skoter. Många av dessa platser erbjuder också fina vindskydd med grillplatser, vilket gör isfisket till en ännu mer njutbar upplevelse.

Boende

  • Ski Lodge Vemdalen

    Ett modernt lägenhetsboende så nära backen som du kan komma. Boendet håller hög standard och i byggnaden finns gemensam lounge och relax. Boendet är sammanbyggt med restaurang Passet som har café, lunch, vedugnsbakad pizza, kvällsrestaurang och bar. 

    Lägenheterna är på 51 kvm med två sovrum och fyra bäddar, inga överslafar. Det finns två badrum samt bastu i varje lägenhet.

Är ni intresserade av en resa anpassad just för er?

Att kontakta oss innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.