Konferensresor i Stöten | Ski Unlimited

Konferensresa Stöten / Sverige Stöten – bäst i klassen

Januari – December
Stöten i Sälen är den nordligaste skidanläggningen i Sälenfjällen och har också den högsta fallhöjden på 398 meter. Det ger en storlagen utsikt över flera svenska och norska fjäll. Här finns 50 backar som passar alla skidåkare, från mycket lätta backar till utmanande svarta pister. För dig som vill ge dig ut i längdspåret finns 45 kilometer längdspår för både klassiskt och skate, varav 3 kilometer är elljusspår. I Stöten har alla stugor ski-in ski-out, så glöm trassliga transporter till backarna - bara rakt ut och kör!

När

Stöten upplevs bäst under perioden december - april.

För vem

För er som vill ha mycket tid tillsammans och Sälens bästa skidåkning

Missa inte

Ski-in, ski-out. Bjud in kollegorna från grannstugan på middag! Missa inte längdskidåkning i våra vackra, svenska fjäll!

I de klassiska svenska Sälenfjällen ligger Stöten nordväst om byn Sälen. Stöten är en del av Sälen men fortfarande med en helt egen själ som i högsta grad präglas av fjällmiljön, som måste vara den mest betagande i hela Dalarna. Namnet Stöten är en förkortning av Granfjällsstöten, som betyder brant sida av Granfjällsstöten. 1976 släpades den allra första skidgästen till fjällets topp. Sedan dess har stationen vuxit från att ha varit ett dagsutflyktsmål från de övriga Sälenorterna till att bli en alldeles egen destination med allt man behöver - hotell, restauranger och butiker. Idag finns fler än 45 skidbackar i varierande svårighetsgrader - här hittar du garanterat ditt favoritåk!

Östra Granfjället är Sälenfjällens högsta topp med sina 948 meter över havet. Nordsidan bjuder på storslagen utsikt över den svenska och norska fjällvärlden. Här leder även Kungsleden och längdspåret Östra Granfjällsturen som är en tur på 16 kilometer. Du tar dig enkelt upp med med Vargy Express i stället för 6-stolsliften WC Express och glider sedan lätt nerförs en kilometer till toppen av Mormors Störtlopp. Spåret fortsätter runt Östra Granfjället, förbi Närfjällsstugan och längs skoterspåret tillbaka till Vargy Express som tar dig ner igen.

11:an är backen med Sälens högsta fallhöjd rankas av många som Sälens, ja kanske Sveriges, utan tvekan bästa pist. Både SM i storslalom och VM i telemark har körts här. Orkar du stå på hela vägen? Älvan är utsedd till Sveriges femte bästa pist av Åka Skidor.

Stöten – bäst i klassen

I Stöten hittar du bäst fallhöjd och störst skidåkning i Sälenfjällen. Vad som särskiljer Stöten från många andra destinationer av liknande storlek är att det här erbjuds något för alla, oavsett din erfarenhetsnivå. Lägg ett perfekt carvingåk, leta reda på en ski route, njut av åk i den glesa skogen. Eller varför inte åka ner för Älvan, 370 höjdmeter och något mer än 1,5 kilometer i längd? Det är en riktig utmaning som kommer att testa även den mest erfarna skidåkaren och garanterar en kraftig dos av mjölksyra i dina ben om du väljer att åka hela sträckan i ett svep.

50 skidbackar i varierande svårighetsgrad -någon av dem blir nog ett favoritåk! Är det kanske Sälens längsta nedfart – Mormors Störtlopp i grön lutning? Perfekt för alla som älskar att cruisa nedför fjället med storslagen fjällutsikt framför ögonen. 

Längdskidåkning

Oavsett om du föredrar att åka på välpreparerade träningsspår nere i dalen eller följa slingrande leder längs Kungsleden uppe på kalfjället, kommer du att bli överväldigad av möjligheterna och den magnifika utsikten som omger dig.

Aktiviteter utöver skidåkning

Skotersafari

Att göra en skotersafari på Stöten är inte bara en äventyrsresa, det är en chans att uppleva naturens tysta skönhet och kraft på nära håll. Det är också en perfekt aktivitet att njuta av tillsammans med kolleger. Du kommer att svepa genom snötäckta skogar, öppna fjällandskap och över frusna sjöar. Det är en fartfylld upplevelse där du kan känna vinden i ansiktet och snöns krispiga kyla runt omkring dig. Att köra en snöskoter är som att surfa på 'snövågor' genom terrängen med skicklighet och försiktighet. Så om du letar efter en oförglömlig vinterupplevelse i en fantastisk miljö, är skotersafari definitivt något du inte vill missa!

Hundspann

Ett oförglömligt äventyr som inte bara ger dig möjlighet att utforska den tysta och fridfulla skönheten i vinterlandskapet, utan också att interagera med dessa fantastiska huskys som är kända för sin lojalitet och kraft. När du kryper ner bland renfällarna i hundsläden och förbereder dig för avfärd, kan du känna förväntningen i luften. Det är som om hundarna känner den kommande äventyret och är fulla av energi och iver. När de första kommandona ges och hundarna sätter sig i rörelse, är det som att starta en resa genom en vintermålning. Snöklädda bergstoppar, frusna sjöar och öppna fjällandskap sträcker sig så långt ögat kan nå.

Snöskovandring

Att trampa genom djup snö med snöskor ger dig en unik möjlighet att utforska fjällen på ett sätt som är både avkopplande och uppfriskande. Snöklädda bergstoppar och vidsträckta fjällmarker breder ut sig och skapar en imponerande kuliss för din vandring. En av de bästa sakerna med snöskovandring är att du kan ta med dig din egen fika i ryggsäcken. Det är något speciellt med att sitta ute i den friska luften och njuta av en varm dryck och lite snacks medan du tar en paus.

Boende

  • Pistbyn lägenheter

    Ni bor i pistbyn mitt i backen. Här bor ni i 8-bäddslägenheter med 3 sovrum, där vi tänker 6 gäster per lägenhet med max 2 personer per sovrum där ingen behöver sova i överslaf.  Att bo i lägenheter ger en extra dimension till er företagsresa - här finns massor av tid att hänga och snacka, laga mat tillsammans eller konferera helt privat. Vi kan ordna med frukostkasse levererat till stugorna, alternativt om ni vill äta frukostbuffé på hotellet. Alla stugorna har bastu att koppla av i efter dagens skidåkning.

    Konfererar gör ni på hotellet där det finns en stor lokal som tar 300 personer. Därutöver finns en lokal som tar 100, en som tar 40 och en som tar 20 i biosittning. Centrum vid Stötentorget är bara en promenad bort med sin affär, afterski och restauranger.

Är ni intresserade av en resa anpassad just för er?

Att kontakta oss innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.