Konferensresor i Grandvalira | Ski Unlimited

Konferensresa Grandvalira / Andorra En gömd offpistpärla i Pyrenéerna

Januari – Mars
Det bästa med skidåkningen i Andorra är att man får vara ensam om snön. Tänk dig en lagom lutande sluttning med några decimeter glittrande nysnö. Du lägger de första spåren. Efter ett varv kommer du upp igen och det är bara dina spår som syns. Det är nämligen knappt någon annan som lämnar pisterna efter ett stort härligt snöfall i Andorra.

När

Andorra upplevs bäst under perioden januari - mars.

För vem

För den som vill åka lättillgänglig offpist och fina pister utan liftköer.

Missa inte

Att avnjuta en underbar lunch på någon av de många uteserveringarna som är belägna uppe i backen.

Andorra är ett av världens minsta länder med en totalyta på 470 kvm. Landet ligger insprängt i östra Pyrenéerna, mellan Frankrike och Spanien, men kulturellt och språkligt är Andorra mest likt den autonoma regionen Katalonien.

Landets medelhöjd över havet är nästan 2000 meter vilket gör att man kan åka skidor här trots närheten till Medelhavet med dess milda klimat.

Mångsidig solig skidåkning

Skidåkningen i Andorras största system Grandvalira passar de allra flesta, från experter till nybörjare. Högsta skidåkningen är på 2650 m höjd och här finns 200 kilometer pist och 112 nedfarter. I backen finns ca ett 40-tal restauranger som bjuder på det franska och spanska köket.

De flesta skidsystemen ligger mellan 6 och 12 km från huvudstaden Andorra la Vella, vilket ger er tillfälle att prova på flera olika system – allt från La Massana med 26 liftar, 90 km pist och en fallhöjd på 1000 meter, till Encamp som sitter ihop med Grandvalira vilket ger tillgång till hela 173 olika nedfarter.


Aktiviteter utöver skidåkning

Vill ni besöka en större stad har ni huvudstaden Andorra la Vella ca 25 minuter bort. Här kan ni ägna er åt shopping och kulturliv med Tax free shopping i över 2000 butiker, restauranger, barer samt Europas största Thermal badanläggning, Caldea. Förutom billig shopping finns andra fördelar, till exempel kostar en flaska vin till maten på en bra restaurang endast ca 10 Euro.

I Andorra finns aktiviteter såsom paragliding, helikopterturer över Andorra, go-kart på is, snöskor, hundsläde, isdykning, skoterturer, snöskovandring och vinprovning. Vi föreslår att ni arrangerar er statyett tävling med Go-kart på is som arrangemang på kvällstid, förslagsvis efter eller före er middag.

Boenden

 • Hotel Ski Plaza

  Ett förstklassigt hotell med närhet till backarna och utsikt över de snöklädda bergen. 

  Hotellet har ett spa med hammam och inomhuspool. 

 • Sport Hotel Village

  Sport Hotel Village ligger i Soldeu, i hjärtat av Pyrenéerna, och erbjuder stor komfort och lugn där allting är speciellt utformad för att existera i harmoni med bergen som omger hotellet.

  Varje hörn av Sport Hotel Village är inbäddat alpin design. Från den imponerande entrén till de små detaljerna som kan upptäckas i varje hörn av hotellet.

 • Sporthotel Hermitage & Spa

  På Sport Hotel Hermitage & Spa i Soldeu erbjuds vackra rum, ett modernt spa med olika pooler med varierande temperaturer, samt två utomhusbad med hydroterapi och utsikt över backarna. 

  På övervåningen har ni en elegant bar som erbjuder cocktails, fusionsrätter och fantastisk utsikt.

Är ni intresserade av en resa anpassad just för er?

Att kontakta oss innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.