Konferensresor i Meribel | Ski Unlimited

Konferensresa Méribel / Frankrike Méribel - hjärtat i Tre Dalarna

Januari – December
Franska Les 3 Vallées är kanske världens största skidområde med 600 km pistade backar som sträcker sig genom tre bergsdalar och de välkända skidortena Courchevel, Val Thorens och mitt emellan - Méribel - hjärtat av Tre Dalarna.

När

Méribel upplevs bäst under perioden januari - april.

För vem

För er som vill åka skidor i världens största skidområde - världsklass!

Missa inte

Après ski på La Folie Douce - Méribels mest populära après ski-ställe. Förvänta dig kabaréartister, svängande saxofonister, dånande musik och många skidåkare som dansar på borden.

Skidåkningen i Les 3 Vallées är riktigt fin! Trots att skidområdet sträcker sig över ett stort område så går det lätt att ta sig fram. Liftsystemet mellan orter och dalar är modernt och effektivt. Les 3 Vallées är inte bara för erfarna skidåkare utan för alla som vill upptäcka ett unikt bergslandskap: från nybörjare till avancerade skidåkare. Här finns också lunchrestauranger för alla tillfällen - baguette och varm choklad eller långlunch med vita dukar och champagne. 

Här bland gran och tallskog och utsikt över de vackra kalkstensklipporna på Dent de Burgin och den ståtliga Mont Vallon-toppen har turistorten Meribel vuxit fram sedan 1930-talet.

 Tanken att förvandla dalen med lilla byn Les Allues till skidort, kom från en skotsk överste. Britterna blev förtjusta och resten är historia. Numera är Meribel tre nästan sammanhängande byar - Längst ned finns Méribel Les Allues, lite högre upp Méribel Centre och mitt i liftsystemet ligger byn Méribel - Mottaret. I alla tre av byarna finns restauranger, affärer och uteliv. Britter finns det också gott om, då liksom nu. 

Förutom utförsåkning finns här aktiviteter som vintervandring, längdskidåkning, snöskovandringar, skoteråkning, skridskoåkning, ridning och skärmflygning.

Skidåkning i världsklass

Oavsett om man är intresserad av avslappnad åkning eller extrema utmaningar har Méribel något att erbjuda för alla skidåkningsentusiaster. Dess charmiga alpina omgivningar, den imponerande skidinfrastrukturen och det stora utbudet av aktiviteter gör Méribel till en av de mest populära skidorterna i Alperna.

Méribel är även känt för sin utmanande störtloppsbacke, Couloir Tournier (med en lutning på närmare 80%) och byn har tidigare varit värd för damernas alpina grenar under vinter-OS i Albertville 1992. Senast höll Méribel värdskapet för världsmästerskapen i alpin skidåkning förra vintern 2023.

Les 3 Vallées är världens största och en av de vackraste skidområdena, bestående av sju mycket kända skidorter, inklusive Méribel. Det erbjuder ett brett utbud av upplevelser anpassade till varje skidåkarprofil. 600 km skidbackar, över 300 markerade pister, 62 000 meter sammanlagd fallhöjd och 160 skidliftar väntar på att upptäckas.

Aktiviteter utöver skidåkning

Ridning

Ridning i snön erbjuder en unik och minnesvärd upplevelse. Det är något som många ryttare inte får uppleva regelbundet, vilket gör det till en speciell aktivitet som sticker ut från vardagen. När du rider genom de tysta och snötäckta landskapen, känns det som att du befinner dig i en sagovärld. Att utforska dessa snötäckta områden tillsammans skapar inte bara fantastiska minnen utan stärker också samhörigheten mellan deltagarna. Den kalla, friska luften och den knarrande snön under hästens hovar ger en känsla av äventyr och ger en speciell glöd åt gruppen.

Photo: Ranch Nordique

Photo: Ranch Nordique

Hundspann

Att åka hundspann är en storslagen upplevelse. Ni myser ner er i slädar och åker ljudlöst genom snötyngda skogar med de vita fjällen som fond. Det enda som bryter tystnaden är ljudet av ivriga tassar som möter snön. Närmare naturen än så här kommer ni inte.

 

Snöskoter 

En snöskoterupplevelse är en spännande och adrenalinfylld aktivitet som ger dig möjlighet att utforska vackra vinterlandskap på ett unikt sätt. Man når avlägsna vackra platser som annars kan vara svåra att nå till fots eller med andra fordon. Solnedgångar och stjärnhimlar kan vara extra spektakulära när du är ute mitt i naturen. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren snöskoteråkare, finns det turer och rutter som passar ditt skicklighetsnivå och din komfortzon.

Snöskovandring

Snöskovandring är en av de mest tillgängliga vinteraktiviteterna du kan delta i. Det krävs inga förkunskaper och vem som helst som kan gå kan ge sig ut med snöskor. Med en erfaren guide vid er sida lämnar ni skidliftar, vägar och skoterleder långt bakom er och beger er upp mot topparna genom orörd natur. Det är som att trampa in i en hemlig värld av stillhet och skönhet, där snön gnistrar runt er och det enda ljudet är ert eget försiktiga knarrande.

Boende

  • Hotel Mont Vallon

    Perfekt beläget vid backarna i en ort med internationellt rykte har detta 4-stjärniga hotell i Meribel en framstående historia av att välkomna skid- och snowboardentusiaster från hela världen. Hotel Mont Vallons välkomnande atmosfär, dess perfekta läge i hjärtat av Meribel Mottaret och lyxen att kunna åka skidor direkt från hotellet gör det idealiskt för en uppfriskande vistelse i bergen.

    Detta imponerande chalet hotell har två bekväma lounger, barer med öppna spisar, en gourmetrestaurang och en brasserie, en mycket stor och solig terrass, konferensrum, ett spa med indoor pool, bastu och hamam, ett gym samt ett splitternytt skidförråd.

Är ni intresserade av en resa anpassad just för er?

Att kontakta oss innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.