Konferensresor i Zermatt | Ski Unlimited

Konferensresa Zermatt / Schweiz I skuggan av Matterhorn

Januari – December
Här, i den södra delen av Schweiz med granne till Italien, ligger Alpernas pärla. Denna charmiga by har massor att erbjuda både sommar och vinter. Det här är en unik destination med internationell flair. Schweizisk service med en Italiensk livsstil. Kombinationen kan inte bli bättre! Byn är omgiven av hela 14 bergstoppar som når över 4 000 meter, däribland Schweiz högsta, Monte Rosa på 4634 möh.

När

Zermatt kan upplevas året runt.

För vem

Ett skid- & aktivitetsmecka för alla nivåer, från heliskiing till fina carvingbackar, med skidåkning 365 dagar om året och där de flesta åk startar på över 3000 möh! Något längre restid hit, så bra för gruppen som har möjlighet att stanna en dag extra.

Missa inte

Går inte att missa den svårslagna vyn var du än befinner dig i systemen omgiven av 4000-meterstoppar, med Matterhorn som kronan bland juvelerna.

Zermatt är en klassisk schweizisk Alpby med en alldeles särskild atmosfär. Avsaknaden av bullrig trafik är slående. Bilar är inte tillåtna och trafiken är begränsad till eldrivna taxibilar och hästdroskor. Byn är mysig med en blandning av både lyx, sport och alpinism. Långt innan skidsporten hade utvecklats var Zermatt en bondby med en tidig roll i bergsklättringens historia. Det är drygt 150 år sedan Zermatts ikoniska "Tobleroneberg" Matterhorn bestegs för första gången. Året var 1865 och den brittiske klättraren Edward Whymper nådde toppen på 4 478 meter.

I den traditionella schweiziska byn med gamla trähus och väl bevarad bystruktur minglar en internationell publik bestående av skidåkare från hela världen. Det finns ett hundratal restauranger i byn och den höga kvalitén är genomgående vare sig valet är en exklusiv gourmetmiddag eller pizza och öl. Men trots sin prägel av hög klass och exklusivitet blir Zermatt aldrig snobbigt utan här råder en sportig, välkomnande och genuin alpstämning.

Visste du att man kan åka skidor 365 dagar om året i Zermatt? Liftsystemet är det högst belägna i hela Europa och består av 360 kilometer pister. 

Variation i överflöd

Förutsättningarna för bra skidåkning är de bästa då åkningen sker på hög höjd och mycket av den på nordsidor. Tre sammanhängande områden, Sunnega, Gornergrat och Klein Matterhorn erbjuder tillsammans 150 km pist. 

Klein Matterhorn är det största området och har Europas högsta åkhöjd 3 900 m ö h. Här länkas systemet samman med italienska Cervinia och du kan lägga till ytterligare 100 km pist. Det finns goda möjligheter till offpist med bergsguide och heliskiing.


Aktiviteter utöver skidåkning

I och omkring Zermatt finns det massor av aktiviteter att välja mellan. På sommaren är det främst vandring, mountain bike, klättring och sommarskidåkning på glaciären som lockar. Vill du bestiga en 4000-meterstopp så är Breithorn ett av de lättaste att bestiga i alperna. På förmiddagen är det bäst att passa på att åka skidor för att få bästa kvalitet på snön. 

Det finns massor av leder för vandring och mountain bike. Du kan välja att starta i byn eller att ta någon av liftarna upp. Det är också mysigt att ta kugghjulståget upp på Gornergrat och starta där. Järnvägen dit är den näst högsta i Europa och slutstationen ligger på 3089 m höjd.

Boenden

 • Mont Cervin Palace

  Mont Cervin Palace är ett av Zermatts anrikaste hotell, som invigdes 1851. Här bor du vid huvudgatan, i hjärtat av Zermatt. Här finns en 1700 m2 stor SPA-avdelning som erbjuder olika bastu, bad och behandlingar. 

  De flesta av rummen har en balkong eller uteplats i söderläge med utsikt över Matterhorn. På hotellet njuter ni av utsökt mat, konfererar effektivt i välutrustade konferensrum och äter middagar i vacker matsal. Här upplevs en riktigt lyxig känsla!

 • Hotel Monte Rosa

  Hotel Monte Rosa är ett fint gammalt klassiskt hotell som ligger mitt i byn. Här får ni lugn och frisk bergsluft trots ett centralt boende.

  Den personliga känslan av ett litet boutiquehotell, men fortfarande med alla bekvämligheter som på ett större resort. Bara några steg nerför gatan ifrån hotellet så befinner du dig i naturen.

 • Hotel Alex Zermatt

  Detta unika hotell i Zermatt kombinerar nutid och tradition till en attraktiv och spännande värld fylld med överraskningar. Bakom detta koncept står en värdfamilj som hyllar gästfrihet med passionerat engagemang och en mängd savoir-faire.

  Hotellet liknar en bergshytta på utsidan och ett elegant boutiquehotell på insidan. Det har ett utmärkt spa, sport och fitnessområde och erbjuder gratis Wi-Fi.Här finns också en stor solterrass med trädgårdslounge och serverar ett brett utbud av grillspecialiteter i sin utmärkta restaurang. 

Är ni intresserade av en resa anpassad just för er?

Att kontakta oss innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.