Konferensresa Whistler – Ski Unlimited

Konferensresa Whistler / Kanada Varje skidåkares dröm

Januari – Mars
Tänk er världens bästa skidorter uppdukade på en buffé. Från den plockar ni det bästa från varje ort. Då förstår ni vad Whistler har att komma med. Whistler är numera mer av en stad men gemytligheten är intakt. Till exempel är nästan hela centrum avstängt för biltrafik.

När

Whistler upplevs bäst under perioden januari - mars.

För vem

För gruppen som vill uppfylla drömmen om puderåkning i Kanada.

Missa inte

Heliskiing och/eller catskiing & spana efter snälla björnar i skidbacken.

Powder Mountain

Whistler ligger i British Columbia på västkusten. Vädermässigt betyder det kustnära läget mycket nederbörd med mycket snö på vintrarna, nästan tio meter under en säsong. Under OS i Vancouver gick de alpina grenarna i Whistler.

Det finns två berg att åka på: Whistler och Blackcomb som nu är sammanlänkade uppe på berget med den nya Peak 2 Peak gondolen (3 km lång) samt nere vid dalstationen. Båda bergens fallhöjd är ca 1600 meter och ytorna är enorma. Pistantalet överstiger 200 och vill ni plöja djupsnö kan man göra detta säkert ”in bounds” i tolv bowls och på tre glaciärer. Skogsåkningen är ett kapitel för sig. I Nordamerika går trädgränsen högt, vilket innebär att skogsåkningen börjar tidigt och att det blir lätt att navigera i dåligt väder. I Whistler/Blackcomb finns mycket skog att leka i.

Boenden

  • The Westin Resort & Spa

    Detta hotell ligger bara 2 minuters promenad från Whistler Blackcomb Gondola, har ett spa- och hälsocenter.

    Dessa mysiga hotellrum har kök. På detta charmiga hotell finns det utomhuspool och 2 bubbelpooler.

  • Delta Whistler Suites

    Detta hotell ligger bara 8 minuters promenad från dalstationen på Whistler Mountains linbana och är omgivet av trendiga butiker och restauranger.

    På Delta Whistler Suites finns det utomhuspool, tre stycken bubbelpooler, fitnesscenter och det kanske viktigaste av allt efter några åk, bastu! 

Är ni intresserade av en resa anpassad just för er?

Att kontakta oss innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.