Konferensresa Tokyo – Ski Unlimited

Konferensresa Tokyo & Hakuba / Japan Pulsa i djupsnö i kombination med storstadspuls

Januari – Mars
Tokyo är med största sannolikhet världens största storstadsområde (yta som Skåne) med ca 35 miljoner trevliga och extremt vänliga människor. Staden sover aldrig och allt är lite lagom galet. Här finns glittrande neon i Shibuya, lyx i Roppongi, hipsters i Shinjuku, överdrivet sminkade lolitas i Yoyogiparken, barer med kitsch i extas plus parker, tempel och badhus fulla av andlighet för att hämta andan.

När

Tokyo & Hakuba upplevs bäst under perioden januari - mars.

För vem

För gruppen som vill uppleva en ny kultur, som älskar att åka midjedjupt puder & som kan vara iväg åtminstone en vecka.

Missa inte

Bada i varma källor & frossa i japansk mat.

Det finns ingen mer underhållande plats för att studera folklivet. Se staden vakna till liv på Shinjukus station eller på fiskmarknaden i Tsukiji. På kvällen kan man sitta på en skön Izakaya – en japansk motsvarighet till ölhall. Eller varför inte runda av med en karaokebar med en välutrustad utklädningslåda?

Om man kliver på Shinkansen kommer ni snabbt in i de Japanska Alperna och på vägen har ni susat förbi världens mest avbildade berg Mt Fuji i 200 blås. Djupt inne i de ”Japanska Alperna” ligger Hakuba som var värd för de flesta grenarna under OS 1998, även om Nagano stod som avsändare. Här finns ca tio skidområden med 140 liftar och 14 meters snöfall att använda sig av. Ni kan välja skidort beroende på humör och form men vi rekommenderar: Cortina, A47, Myoko och Happo-One.

Upplev Tokyo & Hakuba

Tokyo

Med tåg och tunnelbana kommer ni snabbt till studiebesök och sevärdheter. Ett kvällsstopp i de trendiga nöjes- och shoppingkvarteren i Shibuya är ett måste och kanske ett nattstopp i västerländska Roppongi. Sumobrottningen har sin januariturnering på National Sumo Stadium när ni är där. Det finns traditionella japanska badhus eller japanska trädgårdar med alla klassiska beståndsdelar att besöka om man vill se det genuint japanska.

Hakuba / Nagano

Här finns en massa skidområden att testa som Hakuba Cortina Kokusai, Hakuba Norikura, Tsugaike Kogen, Hakuba Iwatake, Happo-one, Hakuba 47 och Hakuba Goryu. Ni bor i Hakuba Village med bra bussförbindelser till skidområdena. Här finner man ett stort urval av barer, restauranger och butiker där det mesta ligger på gångavstånd. Ni kanske vill ta en längre utflykt till ett annat skidområde eller varför inte besöka Jigokudani för att se de berömda snöaporna när de badar i sina varma källor (1 h bort).

Boenden

  • Shinjuku Washington Hotel

    Shinjuku Washington Hotel ligger i en av Shinjukus skyskrapor (där ”Lost in Translation” spelades in) med gångavstånd till allt ni behöver. Vill ni åka vidare ligger Shinjukus station nära. Där passerar 4 miljoner resenärer dagligen (världens största). Från hotellet promenerar ni snabbt över till Metropolitan Government Office på 243 meter för att gratis få en bra översikt över staden. 

    Väl nere på marken kan ni gå till parken Shinjuku Goyen för att andas ut och se det extravaganta folklivet. I Shinjuku finns också ett vilt nattliv i Kabukicho med åtskilliga barer och restauranger natten lång. Ni kan bo på:

  • Shirouma So

    Shirouma So ligger mitt i Hakuba i en modern ryokan. Shirouma So kombinerar charmig traditionell japansk stil med modern Wa-arkitektur. 

    Ryokan har funnits i 80 år och ligger vid foten av skidområdet Happo-One och har en egen onsen (varm källa) att mjukas upp i efter dagens skidåkning.

Är ni intresserade av en resa anpassad just för er?

Att kontakta oss innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.