Konferensresor i St Anton | Ski Unlimited

Konferensresa St Anton / Österrike St Anton - Pjäxdansens säte

December – April
St Anton, byn som har allt man kan önska av en alport – stort sammanhängande modernt skidsystem, äkta Tiroler-afterski, skidåkning för alla nivåer & samtidigt en by med charm med ett bra utbud av restauranger, butiker & barer. Vår VD som gjort 3 säsonger här delar gärna med sig av sina smultronställen.

När

St Anton upplevs bäst under perioden december - april.

För vem

För gruppen som vill ha ett stort varierat skidsystem, bra afterski & uteliv på kvällarna.

Missa inte

Gör en heldagsutflykt och åk "der Weisse Ring" med nya åk varje dag. Afterski på Krazy Kanguruh & Mooserwirt uppe i backen är också ett måste.

Skidområdet St. Anton am Arlberg med byarna St. Anton, St. Christoph, Stuben, Zürs och Lech hör definitivt till världens klassiska skidorter med en stolt historia. Det var faktiskt i detta område den alpina skidåkningen såg dagens ljus! 

På vintern 1895 gjorde församlingens präst i Lech sitt första försök att åka skidor. Trots lokal underhållning kunde han snart övertyga andra att denna nya sport hade en framtid. Den första skidklubben öppnade redan 1901 & den första skidtävlingen i byn hölls 1904.

Skidåkning i världsklass

St Anton räknas som snösäkert redan från början av december. Systemet är riktigt stort med betoning på medelsvårt och hänger ihop med St Christoph, Rendl och Stuben och sedan ett par år tillbaka är det även sammankopplat med Zürs & Lech. 

Här finns 350 km preparerad pist, ett otal offpist turer och närmare hundra bergbanor och liftar som tar er runt i systemet. Här behöver du aldrig ta en skidbuss. En rekommenderad heldagsutflykt är att åka «Der weisse Ring» där ni garanterat får många åk i benen och nya backar under hela dagen. 


Aktiviteter utöver skidåkning

För den som inte vill åka skidor, så finns här skridskobana, kälkbanor (de längsta på 4 km!), en sporthall och spa-anläggningar. Själva byn St Anton am Arlberg ligger på dryga 1300 m.ö.h så här finns även goda förutsättningar för längdskidåkning i fina spår.

Det är inte för inte som St Anton är känt för många svenskar som ett ställe med riktigt bra afterski. Här finns 100-tals hytter, barer, krogar, pubar och restauranger att välja mellan och i afterskins hemland Österrike kan du räkna med pjäxdans och joddling i stora mängder efter liftarnas stängning. Det är ingen ovanlig syn att se pjäxor på fötterna på gågatan långt in på småtimmarna.

Boende

  • Hotel Parseierblick

    Parseierblick, är ett riktigt ski-in/ski-out hotell. Här blir ni väl omhändertagna av Lilo och Honhe som driver stället. Hotellet ligger direkt vid den effektiva kabinbanan i Nasserein som tar er direkt upp i systemet och med skidåkning till och från dörren. 

    Här kan ni även njuta efter er dag i backen i deras relaxavdelning med bastu och ångbad. 

Är ni intresserade av en resa anpassad just för er?

Att kontakta oss innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.