Konferensresa Serre Chevalier – Ski Unlimited

Konferensresa Serre Chevalier / Frankrike Lärkskog, snö och sol i Serre Chevalier

Januari – Mars
Serre Chevalier är samlingsnamnet på skidsystemet binder samman de fyra byarna i den franska dalen. Här bjuds på fantastisk skidåkning och mycket sol. Stämningen är avslappnad och det märks på atmosfären att Serre Chevalier ligger i alpernas sydvästra del, nära både Italien och Provence. Områdets cirka 300 soldagar bidrar också till en skön medelhavs-lunk. Hit åker man helt enkelt för att njuta av livet, solen och av ett matutbud som fokuserar på det italienska och franska köket.

När

Serre Chevalier upplevs bäst under perioden januari - april.

För vem

Passar gruppen som vill njuta av livet, solen och av ett matutbud som fokuserar på det italienska och franska köket.

Missa inte

Gles skogsskidåkning i Serre Chevalier som ger otroliga möjligheter att uppleva fluffig puderåkning i svängvänlig skog.

Den avslappnade atmosfären gör inte avkall på riktigt bra skidåkning. De fyra byarna ligger på olika höjd och har alla liftar och kabiner som tar er upp i systemet. Längst ner i dalen på 1’200 meters höjd ligger staden Briançon – som härstammar från Napoleons tid med en riktigt gammal och mysiga stadskärna. Här finns gott om restauranger, barer, butiker och liv och rörelse. Lite längre upp hittar ni Chantemerle – 1’350 m.ö.h. som är alpinskidåkaren Luc Alphands hemby. Luc är en lokal skid-idol som vunnit världscupen men som sadlat om och satsar på rally istället. På väg upp i dalen mot det klassiska alppasset Col du Lautaret ligger de två riktigt mysiga alpbyarna Villeneuve – 1’400 m.ö.h och Monêtier les Bains – 1’500 m.ö.h.

Serre Chevalier är känd för sin glesa lärkskog som ger otroliga möjligheter att uppleva fluffig puderåkning i svängvänlig skog. Lärkträdens barr är giftiga vilket gör att inga andra växter trivs runt träden – en dröm för oss skidåkare som gillar gles skogsskidåkning. Likaså finns pister för alla, såväl sköna blå, breda carving och smalare pister med brantare åkning. För de som gillar att gå en bit kan Cucumelletoppen, sockertoppen som den också kallas, bjuda på riktig skön offpist.

Upplev gränslös skidåkning

För den riktigt hängivne skidåkaren ligger den legendariska offpistorten La Grave inom räckhåll för en heldagsutflykt. Här är det bara offpist-skidåkning som gäller och att åka med bergsguide är nästan ett måste om du inte känner till berget väl.  Inget för nybörjare, helt enkelt. 

Skidområdet är lagom stort med dryga 80 pister i blandade svårighetsgrader. Mest känt i ”Serre”, som orten kallas för i folkmun, är skogsåkning i Tabuc och Aiguillette. Och såklart även den lokale fartdåren Luc Alphand.

Boende

  • Ski Lodge La Maison du Bez

    Ett stort urval av lägenheter för din sommar- och vinterupplevelse i bergen.
    Lägenheterna ligger i den autentiska byn Bez i Serre Chevalier, bara 50 meter från skidliftarna och butikerna.

    Maison du Bez Ski Lodge är en härlig gammal och knäppa byggnad, inte utan dess överraskningar utan med ett överflöd av charm och personlighet. 
    Platsen är helt enkelt fantastisk!

Är ni intresserade av en resa anpassad just för er?

Att kontakta oss innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.