Konferensresor i Schladming | Ski Unlimited

Konferensresa Schladming / Österrike Svängiga Schladming

Januari – Mars
Schladming är en liten stad/by som ligger vid foten av berget Planai i den nordvästliga delen av Steiermark på gränsen till delstaterna Salzburg och Oberösterreich. För svenskar är Schladming mest känt som en skidort men här finns många roliga aktiviteter att göra även under sommarhalvåret.

När

Schladming upplevs bäst under perioden januari - mars.

För vem

Här finns allt samlat för gruppen, varierad skidåkning, mysig by med bra afterski & nattliv.

Missa inte

Besök någon av de många alphytterna på berget för att avnjuta en god lunch eller fika.

Inför WM 2013 satsades mycket pengar på att rusta upp skidsystemet och med jämna mellanrum körs här World Cup-tävlingar. Den årliga kvällsslalomtävlingen som anordnas i januari är ett event som lockar stor publik och en av dem är Arnold Schwartznegger som tillbringat varje julhelg i byn som barn. 

Den lokala skidkändisen är dock Benjamin Raich! Byn erbjuder ett fantastiskt partyliv som börjar med afterski’n som du nästan kan glida fram till entrén till, efter sista åket! I bykärnan finns två kyrkor till skillnad från normalt en, både en katolsk och en protestantisk. I centrum finns även en hel del shopping. Schladming är även känt för sitt öl, Schladminger Bier.

Upplev sagolik skidåkning

Njut av 232 kilometer pist, 98 liftar och över 75 mysiga restauranger/barer i det stora skidsystemet! Backarna ligger mestadels med norrsluttning vilket är en stor fördel. Skidåkningen sker från byn på 745 m ö h upp till 2015 m ö h.

Salzburg Sportwelt, Gastein, Hochkönig och Großarltal hör till regionen Ski Amadé. Det är Österrikes största skidsystem som tillsammans erbjuder skidåkning på totalt 860 kilometer på ett och samma liftkort. Planai, Hochwurzen, Hauser Kaibling och Reiteralm - det är de skidorter som tillhör Schladmings ”4-Mountain Ski area”.  De flesta pisterna är röda men det finns även ett antal sköna blå pister samt svarta utmanande. Ner till byn kan du testa WM-backen som är ordentligt brant!

Boenden

 • Tui Blue Hotel

  Moderna Tui Blue Hotel ligger så nära liften, centrum och after-skin man kan komma! Hotellet är ett ”vuxen-hotell” där man måste vara minst 13 år för att få besöka. 

  Relaxavdelningen med olika bastur ligger högst upp och efteråt kan man svalka av sig på terrassen som har utsikt över Dachstein-glaciären. På hotellet finns även en buffématsal och en bar.

 • Falkensteiner Hotel

  Hotellet ligger i centrala Schladming, bara 450 meter från linbanan Planai. Här finns en 1 500 m² stor spaavdelning, och en härlig restaurang som serverar specialiteter från Alperna. 

  Samtliga rum har en balkong med utsikt över bergen. Alldeles utanför hotellet börjar flera vandringsleder och Schladmings golfbana ligger bara 5 minuter bort med bil. 

 • Sporthotel Royer

  Sporthotel Royer ligger bara 5 minuters promenad från linbanan Planai och stadens centrum. 

  Hotellet har en stor hälso- och fitnessavdelning och 3 restauranger. 

Är ni intresserade av en resa anpassad just för er?

Att kontakta oss innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.