Konferensresor i Saas-Fee | Ski Unlimited

Konferensresa Saas-Fee / Schweiz Saas-Fee -Alpernas pärla

Januari – April
Saas-Fee ligger på en högplatå 1 800 m.ö.h. i den schweiziska kantonen Wallis nära italienska gränsen. Byn är bilfri och ligger vid foten av Schweiz högsta berg, Dom 4 545 m.ö.h.

När

Saas-Fee upplevs som bäst mellan januari och april

För vem

För er som vill åka i ett mycket modernt skidsystem med backar som passar alla typer av åkare.

Missa inte

Varför inte besöka världens största isgrotta, Eispavillion?

Orten är känd för sin fina arkitektur och ligger bedårande vackert inbäddad bland inte mindre än 18 st 4000-meterstoppar. Saas-Fee möjliggör skidåkning från 1500 till 3600 meters höjd och snö täcker området året runt. Det är till och med möjligt att njuta av skidåkning på glaciären även under sommarmånaderna.

Kulisserna har bland annat filmats i Wham's musikvideo till 'Last Christmas' och flera av de rafflande skidscenerna i Bondfilmen 'I hennes majestäts hemliga tjänst' är inspelade i Saas-Fee.

Alpernas pärla

Saastal kännetecknas av enorma snömängder och många soltimmar.  Skidsystemet erbjuder 146 pistkilometer och 41 liftar i hela Saas-dalen. Det finns något för alla, från nybörjare till avancerade åkare, och varje skidåkare kan njuta av den varierade och utmanande terrängen som Saas-Fee har att erbjuda. En höjdpunkt är den 14 kilometer långa "panorama-nedfarten" från det 3500 meter höga Mittelallalin Felskinn ner till Saas-Fee på 1800 m.ö.h.

Inom själva skidsystemet i Saas-Fee är glaciärerna en påtaglig del av landskapet. Mellan skidpisterna är det möjligt att se de råa och ojämna blå glaciärtungorna. När sista åket är gjort för dagen kan ni promenera längs gatorna i Saas-Fee. Här ligger genuina, charmiga chaléts, mängder av restauranger och afterski (ofta belägna i vackra gamla träbyggnader) - En perfekt avslutning på en aktiv dag i backen!


Aktiviteter utöver skidåkning

Blue Ice 3000 - snöskovandring på glaciär
Hohsaas, beläget 3200 m.ö.h., är en av de vackraste utsiktspunkterna i Alperna. Den närbelägna mjuka Trift-glaciären lockar till sig, och de magnifika isformationerna bjuder in till en imponerande glaciärvandring.

Alpin canyoning
En bergsguide kommer att följa med dig genom den vilda och karga Fee-ravinen som leder från Saas-Fee ner till Saas-Grund. Den spektakulära turen passerar frusna vattenfall och tar dig över hängbroar, stegar och stålvajrar. En snabb Tyroler-zipline och linbanor är höjdpunkterna på den här resan.

Curling
Curling är en vintersport som spelas på is, där två lag tävlar genom att skjuta stenar mot en cirkel på isen. Målet är att placera stenarna så nära centrum av cirkeln som möjligt. Spelarna använder kvastar för att borsta isen framför stenarna och påverka deras riktning och hastighet. Curling skapar en rolig och avslappnad atmosfär där deltagarna kan lära sig av varandra och utveckla starka samarbetsfärdigheter. Det är en aktivitet som passar för människor i alla åldrar och fysiska förmågor, vilket gör det till en inkluderande och givande upplevelse för alla som är involverade.

Kälke
Banan från Kreuzboden ner till Saas-Grund leder genom små byar och förbi alpstugor och har en spektakulär utsikt över bergslandskapet vid Mischabel Massivet. Med en längd på 11 km och en höjdskillnad på nästan 1 000 meter ger åket en adrenalinfylld upplevelse som varar i minst en halvtimme!

Boende

  • Hotel Schweizerhof

    Omgiven av 18 bergstoppar på över 4000 meters höjd bjuder Hotel Schweizerhof på en fantastisk utsikt över bergen åt alla håll. Hotellet är vackert beläget i byn och omges av en autentisk schweizisk och alpin atmosfär. Saas-Fee Alpin Express linbanestation är på promenadavstånd, bara 350 m från hotellet.

    På hotellet finns två restauranger som erbjuder en gastronomisk resa med både schweiziska och internationella rätter, där ni kan njuta av en smakrik och varierad matupplevelse. För avkoppling och välbefinnande sträcker sig den imponerande wellnessanläggningen The Wave över 1000 kvm. Här finns en panoramabastu, ett relaxrum med glaciärutsikt, en inomhuspool och en bubbelpool för total avslappning samt en ångbastu.

Är ni intresserade av en resa anpassad just för er?

Att kontakta oss innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.