Konferensresor i Riksgränsen | Ski Unlimited

Konferensresa Riksgränsen / Sverige Sveriges offpistparadis

Mars – Maj
Kombinationen av häpnadsväckande natur, djupsnö och oändliga variationsmöjligheter är kanske den största anledningen att man kommer tillbaka till Riksgränsen år efter år. Sedan snowboardlegenden Craig Kelly gjorde sina första resor hit i början av 90-talet har Riksgränsen kommit att bli en klassisk mötesplats och i maj varje år samlas världens bästa skid- och snowboardåkare här för att umgås och tävla i Nordiska mästerskapen i extremskidåkning.

När

Riksgränsen upplevs bäst under perioden mars - maj.

För vem

För skidåkargruppen som gillar lössnöåkning, vill hålla ihop gruppen med bra afterski & fest på kvällarna.

Missa inte

Tura upp på Nordalsfjället eller "fjäll till fjord" med guider. Om man inte vill tura så finns det fin heliskiing att tillgå.

Mitt i det arktiska Lappland ligger en liten järnvägsstation. På den svensk-norska riksgränsen ligger hotellet med alla tänkbara faciliteter i ensamt majestät. Historien börjar 1903 då Ofotenbanan mellan gruvorna i Sverige och hamnen i Narvik invigdes. Innan dess hade man släpat malmen med häst och vagn den branta och hårda vägen från högfjället till havet. Tro det eller ej, men under seklets början var här ett samhälle med post, telegraf, café och 300 innevånare.

För konferensgäster finns möjligheten att konferera i en mycket exotisk miljö, ackompanjerat av aktiviteter som för samman gruppen och skapar härliga gemensamma minnen. Skoter och hundspann är exempel på oförglömliga utflykter i den lappländska vildmarken och en given aktivitet är skidåkning utför och på tur. Att se omgivningarna är en upplevelse i sig. Malmbanan och Narviksvägen passerar här högfjället, för att på norska sidan i dramatiskt spektakulär miljö slingra sig ner längs fjorden Rombakksbotten mot Narvik.

Skidåkning i världsklass

Riksgränsen är ett otroligt ställe för dig som är offpistfantast. På vintrarna kommer det enorma mängder snö som ger förutsättningar för skidåkning i världsklass. Föredrar du nyräfflad manchester finns här pister som gott och väl räcker för ett par dagars åkning. Däremot är den omgivande naturen och miljön nog en så viktig faktor vid valet att resa till Riksgränsen. Högt uppe på fjället med klart gnistrande snö som ligger över de omgivande fjällen i blickfånget, finner alla ro. Naturen är fullkomligen häpnadsväckande och snövidderna enorma.

Vill du åka offpist men saknar erfarenhet av offpiståkning sedan tidigare, eller vill ha hjälp att hitta de bästa åken, går det bra att hyra en guide. Här finns även möjlighet till heli-skiing!


Aktiviteter utöver skidåkning

De flesta reser hit över en långweekend eller kortvecka och står på i backarna för glatta livet. För den som inte önskar åka skidor, eller för den som vill vila en eftermiddag, finns en hel del annat spännande. 

Här kan ni gå på snöskosafari, köra skotersafari och åka hundspann. Det finns därtill en del inomhusaktiviteter som till exempel ett spabesök med vacker utsikt eller utmana varandra i en biljardturnering.

Boende

  • Skidåkarboende Riksgränsen

    I Riksgränsen bor man med ski in/ski out läge och boende i rum och lägenheter. Här finns en sportshop, bar, konferenslokaler samt ett spa med fantastisk utsikt över fjällvärlden. 

    Här finns det en uteservering där det spelas livemusik på afterskin samt i källaren finns det en nattklubb som bjuder in till dans på kvällarna.

Är ni intresserade av en resa anpassad just för er?

Att kontakta oss innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.