Konferensresa Narvik – Ski Unlimited

Konferensresa Narvik / Norge Magisk skidåkning bland fjordar & fjäll

Mars – April
Mellan hav och fjord, i nordligaste Norge ligger Narvik. På vintern åker man skidor samtidigt som man har utsikt över havet, tack vare fjällen som stupar brant ner i Atlanten. Kontrasten mellan bergstoppar och öppna fjordar är vidunderlig, och det är få platser på jorden där du kan uppleva fjäll och hav samtidigt.

När

Narvik upplevs bäst under perioden mars - april.

För vem

För passionerade skidåkaren som vill se något annat än Alperna & som uppskattar vacker natur.

Missa inte

Ta tåget upp till Katterat och vandra ner till Rombaksbotn på snöskor. Därifrån korsar ni fjorden med båt på vägen hem.

Aktivitetsförslag

Narviksfjällets skidanläggning har både en av Skandinaviens största fallhöjder och utmärkta möjligheter till offpist. I kombination med en hisnande utsikt över fjorden är det helt klart en av Norges häftigaste skidupplevelser. Liftsystemet i Narvik transporterar upp dig till den bästa offpistterrängen norr om Alperna. Den nya liften har halverat restiden upp till mellanstationen, samtidigt som kapaciteten fyrdubblas. Det gör att du kommer att få in fler åk per dag – om du orkar. Att åka skidor med havsutsikt ger en extra krydda och av de skidorter som erbjuder detta är nog Narvik den bästa. Här har du magiska vyer över fjordar och tusentals toppar.

Förutom skidåkning finns en hel del andra aktiviteter; djuphavsfiske, ett besök på krigsmuséet, segla Nordlandsbåt eller ta en guidad rundtur i malmhamnen. En viktig del av Narviks historia är samernas kultur. Samerna var de första som bosatte sig i området. De har utövat renskötsel i regionen sedan dess. Här finns allt från fiske till kultur – beroende på hur ni vill lägga upp programmet.

Vad sägs om lunch eller middag på toppen av berget med vidsträckt utsikt över fjorden och stan, eller ett besök på Polar Zoo och se på våra nordiska rovdjur som varg och björn och sen äta en lunch i grillstugan. På kvällarna finns fina och mysiga restauranger att välja bland. Stan har också ett utbud av barer, pubar och en och annan nattklubb. 

Resan över gränsen är en upplevelse i sig

Vi tar samma väg som Ofotbanen, en järnväg i Norge mellan Narvik och den norsk-svenska gränsen som räknas till en av Norges vackraste tågresor! 

Ofotbanen byggdes av rallare för att transportera järn från Lappland i Sverige till Narvik, så att den kunde exporteras därifrån. Låter ofarligt, eller hur? Men under andra världskriget var Ofotbanen en av anledningarna till att Narvik var med på tyskarnas lista över platser att erövra i Norge. Låt oss berätta mer på vägen.

På vägen hem har vi möjlighet att stanna i Riksgränsen och åka skidor innan hemresa, för den som vill ha åkt skidor på båda sidor om gränsen på samma resa.

Boenden

  • Scandic Narvik

    Scandic Narvik är beläget på huvudgatan i stan, Kongens Gate, i en av Nord-Norges högsta byggnader. Från Skybaren på 16e våningen kan du njuta av panorama-utsikten över Narvik, Ofotfjorden samt de omkringliggande bergen. Hotellet har en stor och öppen lobby vid receptionen och hela hotellet är inrett i fräscha lugna färger.

    För den som inte får nog med träning efter dagens aktiviteter finns det även ett litet fitness center i hotellet. Till frukost avnjuter ni en omfattande buffé med varma och kalla smakrika alternativ. Det finns 8st olika konferensrum på hotellet, varav det största rymmer 180 gäster samt några mindre om man behöver bryta ut sig i olika grupper. Självklart är det gratis wifi i hela hotellet. 

  • Thon hotell

    Thon Hotel Narvik ligger bekvämt ett stenkast från backen och är inrett i klassisk skandinavisk stil. Här kan ni njuta av en härlig utsikt över bergen från hotellets terrass. 

    Restaurangen erbjuder traditionella norska rätter. Konfererar gör ni i hotellets ljusa konferenssal.

Är ni intresserade av en resa anpassad just för er?

Att kontakta oss innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.