Konferensresa Mürren – Ski Unlimited

Konferensresa Mürren / Schweiz Konferensresa Mürren

Januari – Mars
En av alpernas mäktigaste utsikter får man från den schweiziska byn Mürren, den blifria byn på en klippavsats.

När

Mürren upplevs bäst under perioden december-april

För vem

Passar gruppen som uppskattar en mysig bilfri by, som gillar utflykter, häftiga berg och kulisser.

Missa inte

För den äventyrlige - skärmflygning med mäktiga vyer och hisnande stup! För den som föredrar lite mindre pirr i magen - var James Bond för en stund på topprestaurangen Piz Gloria - besök först 007-utställning från inspelningen av "On Her Majesty‘s Secret Service" och njut sen av en Bond-burgare i den roterande restaurangen.

Mürren är en vacker  gammal by i den tysktalande delen av Schweiz Berner Oberland. För att komma dit åker man bergbana eller tåg sista biten. Här har man i ett svep utsikt över topparna Eiger, Mönch och Jungfraujoch, några av Schweiz högsta berg, som dessutom finns med på UNESCOs världsarvslista. Skidsystemet i Mürren har 15 liftar och bra lunch och afterski hittar vi på Suppenalp eller Sonnenberg.

På toppen av Schilthorn Piz Gloria ligger en roterande lunchrestaurang med 360° utsikt över ca 200 toppar. Här spelades James Bondfilmen ”I Hennes Majestäts Tjänst” in och man kan beställa in en så kallad James Bond-frukost, bestående av ett glas champagne och ett kokt ägg. En morgon startar vi extra tidigt för att åka upp och äta brunch här innan vi testar den brantaste nedfarten i skidsystemet!

Skidåkning

Mürren bjuder på breda sköna röda carvingvänliga pister. Önskas lite mer lutning så rekommenderar vi att ta er upp till toppen Schilthorn på 2970m höjd. Här får ni förutom en brant härlig nedfart en fantastisk utsikt! Lunch rekommenderas på mittenstationen Birg med hisnande utsikt över de tre topparna Eiger, Mönch och Jungfrau - obs missa inte att gå ut på galler-golvet och titta ner - garanterat nervkittlande i magen!

 

Mürren utgör tillsammans med Grindelwald och Wengen området Jungfrau skidregion. Här har ni två dalar, tre bergskedjor och 211 kilometer perfekt preparerade pister. Vinterparadiset med Eiger, Mönch och Jungfrau i bakgrunden erbjuder skidåkning för alla nivåer och bjuder in till skidutflykter med charmiga tåg och kabinbanor som transportmedel mellan systemen. Våra guider tar er med glädje med på denna utflykt.

Aktiviteter utöver skidåkning

För den som hellre väljer en annan aktivitet än skidåkning så kan vi rekommendera den spektakulära tågresan med Jungfraubahn upp till 3454 m.ö.h. Eller varför inte prova den nästan 3 km långa kälkbacken från Allmendhubel till Mürren? Spa-avdelningen på ert hotell ska heller inte missas. Eller tandem-skärmflygning för den djärve. 

För den som inte åker skidor men ändå vill få en utflykt till de närliggande byarna så rekommenderar vi tågresan till Grindelwald för att sen ta den nya Eiger-gondolen upp till Eiger Gletcher, eller om ni föredrar det charmiga tåget upp till Kleine Scheidegg eller varför inte vandra upp med snöskor?

Boende

  • Hotel Eiger

    4-stjärniga Hotel Eiger ligger i direkt anslutning till tåget som kommer upp till Mürren - både bekvämt och smidigt. Hotellet är ett anrikt familjeägt hotell och här hälsar värdparet Stähli-von Allmen välkommen. Här finns alla tänkbara faciliteter som pool, jacuzzi, bastu, öppen spis, bar, restaurang, charm och bästa läge. Dessutom har man fritt inträde till byns sportcentrum med 25m simbassäng, hockeyrink, bastu och jacuzzi.

    Rummen är prydliga, rymliga och med allt man behöver och förväntar sig - tv med många kanaler, wifi, safe, bad/dusch och telefon. För en extra slant eller med lite tur så får man rummen med utsikt över bergen. Rummen på andra sidan är lika fina men vetter mot skogen och är något mörkare för den som föredrar att sova mörkt. Hotellet har sin frukost i den restaurang som heter Eiger Saal, där utsikten över Eiger Münch och Jungfrau är lika god som frukosten. Här serveras såväl ägg och bacon som ett glas prosecco!

Är ni intresserade av en resa anpassad just för er?

Att kontakta oss innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.