Konferensresor i Mayrhofen | Ski Unlimited

Konferensresa Mayrhofen / Österrike Gemytliga Mayrhofen

December – April
Mayrhofen är en av Alpernas mest populära orter. Förutom skidåkning är vintervandring på välpreparerade leder, längdåkning, ”snow-tubing”, skoter och snöskovandring några av de härliga vinteraktiviteter som Mayrhofen erbjuder. Söker ni mer adrenalin finns fantastiska möjligheter för skärmflygning och rodelbanor i närheten.

När

Mayrhofen upplevs bäst mellan december och april.

För vem

För den som vill till en charmig ort med stort utbud av åkning.

Missa inte

Kasta er ut för berget och njut av utsikten när ni kör "paragliding".

Mayrhofen ligger i kända Zillertal i Tyrolen. Dalen omges av höga bergstoppar och utsikten är hänförande. After ski scenen är intensiv om så önskas och det finns gott om solstolar uppe på berget. 

Mayrhofen är en charmig alpby som har ett perfekt utbud av barer, restauranger, butiker och mysiga bygator. Mayrhofen bjuder även på Österrikes brantaste pist, Harakiri, med en lutning på över 78 grader.

Upplev sagolik skidåkning

I området runt Zillerdalen finns flera skidsystem där många är sammanbyggda. Skidåkningen är varierad och man måste vara extremt snabb för att hinna runt alla skidsystem i dalen på en långweekend! Med Österrikes största gondol tar du dig snabbt och enkelt upp till över 2000 meter och kan njuta av 135 km pist med ändlösa möjligheter till fantastisk skidåkning.

Området är också snösäkert eftersom Hintertux-glaciären längst in i dalen erbjuder skidåkning året runt. Hit tar man sig enkelt med gratis skidbuss för att njuta av skidåkning på över 3200 meter.


Aktiviteter utöver skidåkning

I Mayrhofen med omgivning finns många aktiviteter att välja mellan; vintervandring, kälkåkning, längdåkning, isklättring, åka häst och släde, ridning eller träna på gym. Berget Ahorn erbjuder aktiviteter för dem som inte åker skidor men ändå önskar komma upp på höjd och njuta av utsikten. Med den moderna Ahornbahn når man snön och en större utomhusarena kallad White Lounge. Här går det att samla hela gruppen för en gemensam after-ski och/eller middag. Längre ner i Zillerdalen finns det en 1,5 km lång berg-och-dalbana som givetvis körs även vintertid, ett magkittlande äventyr!

Mindre sportinriktade aktiviteter är att åka till vackra Innsbruck eller den gamla staden Hall i kombination med ett besök på Swarowskis kristallvärld. Möjlighet finns att lära sig mer om ost- och snapsproduktion i Zillerdalen. Ett besök på Hintertuxglaciären är också ett måste. Njut av vackra vyer och få en guidad tur i Spannagelgrottan. Ni följer med ner under jorden och får krypa ner i Europas största och högst belägna grottsystem. Här får ni en oförglömlig upplevelse nedan jord och kommer sedan upp och kan njuta av solsken på glaciären.

Boenden

  • Elisabeth Hotel

    Vårt favorithotell Elisabeth Hotel ligger centralt i Mayrhofen. Därifrån är det endast 5 minuters promenad till liften Penkenbahn & du har nära även till restauranger & barer. 

    Rummen är modernt inredda med tyrolerkänsla och alla har balkong. Hotellet erbjuder en SPA-avdelning på 1400 m2, en restaurang med lokala specialiteter och en bar där man myser framför öppna spisen.

  • Hotel Edenlehen

    Hotel Edenlehen ligger i Zillerdalen och har ett lugnt läge i utkanten av Mayrhofen, bara 10 minuters promenad från stadens centrum.

    Linbanorna ligger bara 5 minuters promenad härifrån. På hotellet erbjuds ett spa med inomhuspool och uppvärmd utomhuspool. 

Är ni intresserade av en resa anpassad just för er?

Att kontakta oss innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.