Konferensresa Lofoten – Ski Unlimited

Konferensresa Lofoten / Norge   Mäktiga naturfenomen på Lofoten

Mars – September
Långt ovanför polcirkeln sträcker Lofotenöarna ut sig i nordnorska havet och den som är ute efter oförglömliga naturupplevelser lär inte bli besviken. Vyerna och vandringarna är magiska och det djurlivet rikt på bland annat mäktiga havsörnar, kaskelottval, havsutter och späckhuggare.

Lofoten karaktäriseras av sina spetsiga berg, pittoreska fiskelägen och fina sandstränder. Skidåkningen har högsta prioritet då vi vill komma högt upp och njuta av utsikten åt alla väderstreck i alla väder. Topparna är som högst 1000 meter så det blir inga mastodontturer, men kanske en morgon och en eftermiddagstur för de hurtiga. Det finns inga liftar så vi får förlita oss till stighudar och god kondition. Vi kommer att hyra in lokala bergsguider som gör att vi får ut det bästa av skidåkningen, så att vi också kan dela upp oss i mindre grupper på vägen upp.

 

Huvudsysselsättningen är toppturer men det kommer finnas tid över till att lära känna Lofoten och nya vänner. Vi kanske hinner ut och dra en torsk eller sänka en öl.Att ni kommer vilja äta fisk i olika former är ingen vild gissning. Fisk som fångas hamnar ofta på tork på de karaktäristiska träställningarna i fiskelägena. Lunch tar vi med oss i ryggsäcken och en av middagarna äter vi nog i fiskebyn Henningsvaer.

Är ni intresserade av en resa anpassad just för er?

Att kontakta oss innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.