Konferensresa Lofoten – Ski Unlimited

Konferensresa Lofoten / Norge   Mäktiga naturfenomen på Lofoten

Mars – September
Långt ovanför polcirkeln sträcker Lofotenöarna ut sig i nordnorska havet och den som är ute efter oförglömliga naturupplevelser lär inte bli besviken. Vyerna och vandringarna är magiska och det djurlivet rikt på bland annat mäktiga havsörnar, kaskelottval, havsutter och späckhuggare.

När

Lofoten kan man resa till året runt. Är man ute efter att åka skidor mars-april en väldigt bra period och vill man utnyttja det stora aktivitetsutbudet på sommarhalvåret är september väldigt fint här.

För vem

För gruppen som gillar utomhusaktiviteter och sagolik natur

Lofoten karaktäriseras av sina spetsiga berg, pittoreska fiskelägen och fina sandstränder. På en huvudväg som sträcker sig från öst till väst tar man sig fram mellan öarna, där det bitvis är svårt att mötas. Här finns gott om utomhusaktiviteter. På vårvintern rekommenderar vi snösko-vandring, randonnéeskidåkning och fisketurer. Fiske är stort här på Lofoten, så räkna med att ni kommer få äta fisk i olika former. Störst är Cod som är en typ av torsk som fångas och hamnar sen ofta på tork på de karaktäristiska träställningarna i fiskelägena. Här finns möjlighet att följa med ut på fiskebåtarna och fiska eller besöka en laxodling.

September är också en väldigt fin månad att besöka Lofoten. Då kan man njuta av fina vandringsleder, cykla mountainbike, paddla kajak eller SUP, klättra, köra coasteering och canyoning samt rida på islandshästar. September är också förutom vintermånaderna en bra tid med stora chanser att få se norrsken. Här anordnas turer på både häst och kajak på kvällarna till platser där det är så mörkt som möjligt och med störst chanser att få se himlen skifta i grönt och andra vackra färger. 

Är ni intresserade av en resa anpassad just för er?

Att kontakta oss innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.